nilseyma
nilseyma (üye)
İstanbul / Amatör

Nikon D5000 Mi ? Canon 450d Mi?

Merhaba,

Uzun süredir dslr fotoğraf makinası almak istiyorum,Aylardır birçok siteye ve mağazaya baktım.Araştırmalarım sonucu yine bir sonuca varamadım.
Nikon mu canon mu tartışması beni yeterince geriyor. Nikoncular nikon canoncular ise canon diye ısrar ediyor. Açıkçası bu işten pek anlamıyorum.Amatörüm ilk makinam olucak ama devamı geleceğini bildiğim için iyi bir makina olsun istiyorum.Ama öğrenciyim makinamı kendim alacağım 1200 tl-1500 tl arası olması benim için iyi olur.Bana bi kaç model ve marka fiyatı önerirseniz sevinirim.Fiyatları ve yer de belirtirseniz daha iyi olur.

İyi Günler.

Tarih: 6 Ocak 2011, 12:21 - İp: 88.***.**8.207
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

mesele nikon canon muhabbeti degil.

evet kime sorarsanız sorun nikon der, cunku bilmeyen kor cahil bile nikon adını duymustur. o yuzden mesela pentax cok daha iyi bir makine cıkarsa bile onyargıyla bakılır. içten içe bilinir ki makineler uzerindeki marka etiketi degişse ovulen yine uzerinde nikon yazan olacaktır.


aynı paraya eksik bir makine almışsınız, alıyorsunuz.
bu inkar edilebilecek birsey degil. alırsınız bu da inkar edilebilecek birşey degil.
lens bası 1000 lira fazlasını bile verebilirsiniz isteginize gore, buna da kimse karısamaz.

ama dslr ler cıktıgından beri hatta slr zamanından beri olan bir ozelligi tutar kaldırırsanız bunun tek anlamı vardır: maliyeti dusurup karı arttırmak.
bu eksik makineler muadillerinden daha ucuz da olmadıgına gore bu tuketici dusunulerek atılmıs bir adım degil, yeni baslayanları soguslemeye yonelik bir adım.

isteyen gider eksik bir makineyi daha pahalıya alır kullanır memnun olur,
bol bol fotograf ceker bizde izleriz. win-win

ama ne alayım diye soran birisine bu makinenin eksik oldugunu soylememek, bundan sonra her lensi rahatlıkla kullanamayacagını, alacagı lenslere daha fazla para verecegini soylememek iki yuzluluktur.

***
amerikada yılda 40-50000 dolar kazanan adam makineye 1000 dolar verir lense 500 yerıne 1000 doalr verir. ama burada benim ulkemde yılda 10-15000 doları zar zor kazanan adam gidip 1000 dolar makineye, 1000 dolar lense veriyor.

aradaki bu farkı bile gormezden gelip burada sığ, niteliksiz, faydalı olmaktan ote elindekini ovme amacı guden yorumlara anlam veremiyorum. amerika da lensler arasındaki 200-300 dolara varan fiyat farkları onemli olmayabilir. ama burada 300 dolara ev gecindiren insanlar var. tavsiye verirken birazda karsınızdakini düşünün derim.

madem buradaki ortamdan memnun degilsiniz,amerikadaki forumlara alalım ozaman sizleri..


***********************************

1200-1500tl arası butcesi olan birisine, ileride lense yok yere daha fazla para harcamaması,uyumluluk sorunu cekmemesi için muadil ve "eksik olmayan" bir model onermek yanlışsa e iyi guzel, ben yanlışlarımla gurur duyuyorum.

 

Tarih: 7 Ocak 2011, 00:13 - İp: 92.***.**2.1
bep
bep (üye)
Yurtdışı / Amatör

Hayır ben memnun değilim demedim çok değerli yorumlar okuyorum Sayın ocaklıların yazılarını keyifle takip ediyorum Ülkeme ait nefis fotoraflar oluyor onları takip ediyorum . Siz insanları yanlış yönlendiriyorsunuz . Eksik makina diyorsunuz bunu nasıl söyleyebiliyorsunuz ben anlamıyorum Yani 100 yıldır lens & makina üreten firma , 1970 yılından beri Fotoraf makinasını Hasselblad ile Nikondan tedarik eden NASA ve O kadar fotorafçı avanak hiç bilmiyor siz biliyosunuz ve eksik diyosunuz . Haklısınız aslında galiba eksik bunlar !! gerçekten kendimize özgü zeka sistemimiz var hayranım

 

Tarih: 7 Ocak 2011, 00:27 - İp: 88.***.**4.134
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

butun marka ve modellerde (80 lerin ortasında cıkan slrler ve nikonun bundan onceki giriş seviyesi modelleri dahil) govdede focus motoru varken, nikon d40-d40x-d60-d3000-d3100-d5000de bu yoksa bu makineler eksiktir.

bu eksiklik (sonucta makinenin maliyetini dusuruyor) fiyatlara yansımıyorsa bu amiyane tabirle kullanıcıyı söğüşlemektir.

haa nikon tutar bu maliyet farkını makinelerin fiyatına yansıtır,
der ki "ben muadilim olan canon xxxd modelinden 100 $ ucuza satıyorum",
ozaman bende derim ki soyle bir eksigi olmasına ragmen 100 $ ucuza boyle bir model var...


**************


d90 la 550d karsılastırılırken onun govdesi plastik bunun govdesi egzantrik diye bile nikon ovuluyor da (canon bunu fiyatlarına yansıtıyor olmasına ragmen), boyle bir eksigi olmasına ragmen övülen yine nikon oluyor.
anlam veremiyorum.

yarın nikon bundan vazgecse, canon govdede af motorunu kaldırsa nikoncular canona buradan vuracaklar.

gecmişte nikon ff makineler uretmeyı dusunmuyoruz dediginde nikoncular demekki gerek yok diyordular.
uretince nikon bu en iyisini uretecek tabi demeye basladılar.

korkuyorum nikon yarın lcd ekranı olmayan dslr cıkarsa, nikoncular "zaten gerek yoktu" diyecekler.




ben canonda nikonda degilim, isterse makinenin uzerinde
"tellioğulları imalat sanayi"
yazsın.
ben verdigim paraya, ve makinenin o para karsılıgı bana verdigine bakarım.


 

Tarih: 7 Ocak 2011, 00:48 - İp: 92.***.**2.1
sentencedhkn
sentencedhkn (üye)
Kocaeli / Amatör

bende gaijin'e katılıyorum mantığı çok doğru gelmişti bana.Ben nikon D90 aldım 550d ile aralarında seçim yaparak.Pişman değilim o anda o sempatik gelmişti.Çok tecrübeli değilim ama bence pasaja git biraz bak sana en uygun olanını ve o anda ilk içine sineni almalısın çünkü iki makina arasında tercihi etkileyecek kadar bir fark olduğunu düşünmüyorum...

#sentencedhkn' tarafından 07.01.2011 10:35:19 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 7 Ocak 2011, 02:15 - İp: 88.***.**7.218
turnusol
turnusol (üye)
Ordu / Amatör

Sony yada Olympus un çift lensi kitlerini öneririm. ikinci el olarak..
700 lira civarına temiz modeller bulunur.

Bu makinelerin görüntü kalitesi olarak fazla bir eksiklikleri yoktur. Bir şekilde işini görürler. Kalan paraı tutar. Kendi yolumu çizerim deyince elindekini satar istediğin makineyi ya da lensi alırsın.

1500 liraya en mantıklı seçenek 500D 18-55 ve 55-250 gibi görünüyor.

 

Tarih: 7 Ocak 2011, 04:16 - İp: 78.***.**7.146
nilseyma
nilseyma (üye)
İstanbul / Amatör

Hepinize çok teşekkürler.Burada doğru bi karar veririm diye düşünmüştüm ama şuan aklım çooook daha karıştı..

 

Tarih: 7 Ocak 2011, 09:22 - İp: 85.***.**1.95
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

Kendini bulunmaz hint kumaşı sanan açgözlü nikon, ''maliyeti kıstım'' gerekçesiyle giriş seviyesi modellerine AF motoru koymuyor..ulan maliyeti kıstıysan bu makinenin, muadilerinden en az 15-200 dolar daha ucuza satılması gerekmez mi mantık olarak? ama yok..Aynı para..Hatta 50 dolar daha pahalıdır..Bu, ''maliyeti kısılmış'' halinin fiyatıdır..



Tartışmaya gerek yok...Giriş seviyesi olarak adlandırılan kategorinin tartışmasız tek lideri Canon'dur..

#aeron' tarafından 07.01.2011 11:47:39 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 7 Ocak 2011, 11:46 - İp: 178.***.**3.99
evren-
evren- (üye)
İstanbul / Amatör

@bep

Demişsin ki; "ünlü belgeselciler, bu işten anlayanlar Nikon almamı önerdiler." Tamam haklıdırlar Nikon iyi bir makinedir. Paran boldur. Markanın bütün lens gamından bedelini ödeyerek faydalanırsın. Bu durumda da hiç bir sorun kalmaz. Buraya kadar hemfikiriz.

Fakat rahatlıkla harcayacak bütçesi olmayan bir şahıs bu kadar rahatlıkla Nikon alamaz. Çünkü zaten alacağı ekstra lensler 2. el olacaktır. Bu amatör biri için geçerli. Tabi yukarıda bahsettiğim gibi çok parası olan biri için hiç problem yok.

Meseleye bu açıdan bakmak her şeyi aydınlatır bence. Amaç kavga etmek, hele hele marka muhabbeti yapmak hiç değil, zaten nefret ederim öyle şeyderden. Önemli olan insanın fotoğraf çekebilme yeteneğini ne kadar geliştirdiğidir, tabi bunu yaparken alacağı keyiftir.Yoksa 10.000 TL' lik ekipman olsun, sonuç aynı olacaktır.

Saygılar sunarım.

 

Tarih: 7 Ocak 2011, 14:33 - İp: 94.***.**3.70
bep
bep (üye)
Yurtdışı / Amatör

@Evren
Bende senin dediklerine harfiyen katılıyorum yazında katılmadığım hiçbirşey yok ama bu makinaya eksik makina denilmesine şaşırıyorum. Gerçi Gaijin arkadaşımın da yazısında katıldığım noktalar var ama eksik tanımlaması yanlış oluyor okadar . dikkat ettiyseniz konunun en başında bu topiği açan hanıma bende zaten Canon tavsiye ettim.

Daha önce dediğim gibi 2,0 motorlu bir BMW ye 30.000 dolar öderken (ABD fiyatı) onun iki katı donanımlı 3,0 motorlu azına kadar dolu BMW nin bir üst modelinde olmayan teknolojileri kullandığı arabayı TOYOTA 25.000 dolara satıyor kimse BMW ye eksik araba yapmışsın demiyor bu Araba endüstrisi, Fotoraf endüstrisi aklınıza gelebilecek her sektörde bu çekişme rekabet pazar payı kapma mevcutdur. Nikonun insanları sövüşlüyor tabiri sadece gülünç buluyorum böyle bişeye ihtiyacı yok 100 yıldır varolan bir firma bişeyleri sürekli doğru yapmışki halen pazarda mevcudiyetini devam ettiriyo. Müşterisini memnun etmişki herkez Nikon öneriyo Sadece o fiyata o kadarını sunabiliyor dediğiniz gibi parası olan zaten D90 da alır D3 de alır Lenslerinide alır onlar için problem yok ama düşük bütçeli biri parasını daha efektif kullanmak istediyse daha seçici davranması gerektiği malumdur bu noktada bir ihtimal Canon, Sony bu müşteriler için daha iyi birer alternatif olabilir bu noktada Nikondan daha geçerli daha faydalıda olabilir . Ama Nikon isteyen biraz daha fazla ödemek zorunda kalıyor buda tabiki tercih bütçe meselesi. Topikde amacından saptı sadece adım geçtiği için cevap yazmak istedim topiği kirlettiğim için özürlerimi kabul edin lütfen

 

Tarih: 7 Ocak 2011, 15:02 - İp: 78.***.**0.90
evren-
evren- (üye)
İstanbul / Amatör

Tamamdır bep, zaten aşağı yukarı aynı şeyleri düşünüyoruz.

Bu şekilde müzakere ederek insan zaten kendine en uygununu buluyor.

Forumun amacı da bu zaten.

Zaten özür dilenecek bir durum yok. Bu şekilde anlaştığımıza sevindim.

 

Tarih: 7 Ocak 2011, 19:13 - İp: 94.***.**3.70