maradentrocane
maradentrocane (üye)
İstanbul / Amatör

Nikon D300s Mi Pentax K-5 Mi

arkadaşalar teknik konuda iyi değilim yardımlarınızı bekliyorum....
karşılaştırdığımızda pentax k-5 teknik olarak nikon d 300s ten üstün görünüyor. bikaç özellik dışında. öreneğin pentax k5 te odak noktası yatay-dikey 9 iken nikonda 15, tekil pixel boyutu pentax ta 23 µm² iken nikonda bu sayı 30.5 µm² e çıkıyor .... bu konuların dışında pentax ta iso değerleri açısından nikonu 4 e katlıyor öreneğin iso değerleri pentaxta 12,800 ISO iken nikonda 3,200 ISO max iso 51,200 ISO iken nikonda 6,400 ISO örtücü gecikme süresi nikonda 225 ms iken pentaxta 104 ms sensör çözünürlüğü Pentax K-5 modelinde %32 daha fazla görüntü sabitleme , hdr çekim özelliğide cabası ...

fakat asıl kafama takılan soru şu : pentax ve nikonla çektiğimiz aynı karede görüntü kalitesi olarak hangisi daha iyi olur. kullandıkları teknoloji hangisinde üstün gelir. piyasada çok yüksek çözünürlükte adını bile duymadığımız birçok makine var fakat örneğin hiçbiri nikonun veya canon un kalitesine yaklaşamıyor bile. saydığımız özellikler pantax ı öne çıkarıyor kullanan bilen karşılaştıran varsa avantajları ve dez avantajları ile yorumlarsa sevinirim ilginize teşekkürler.....

Tarih: 14 Aralık 2012, 07:47 - İp: 78.***.**0.68
kemal_b_w
kemal_b_w (üye)
İstanbul / Amatör

Keskinlik ve görüntü kalitesi karşılaştırması aynı marka ve model lensle yapılsa daha gerçekçi bi karşılaştırma olacağı kanısındayım. Atıyorum her iki modelde de sigma 70mm veya tamron 17-50 ile çekilmiş fotoğrafların karşılaştırılması gibi

 

Tarih: 14 Aralık 2012, 21:51 - İp: 5.***.**6.227
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Dogru, o sebeple Pentaxi en iyi lensle test ettiginizde, sensoru daha iyi cikiyor. Ama gel gelelim siz o en iyi lensleri alamayacaksiniz, Pentaxi Pentax, Nikon'u da Nikonun makul lensleriyle kullanacagim derseniz, ibre Nikon lehinde.

3. Parti lens kullanilacak ise ayri, ama o amacla da govde alinmaz -

 

Tarih: 14 Aralık 2012, 22:29 - İp: 68.***.**1.82
kemal_b_w
kemal_b_w (üye)
İstanbul / Amatör

Tabi nikonun lens çeşitliliği daha fazla, ama pentaxın da kendine has güzellikleri var.
Kendi adıma konuşayım ben canondan pentaxa geçtiğimde kit lensle bile çektiğim fotoğraflarım canonun üst düzey lensleri ile çektiğim fotoğraflarımdan daha çok hoşuma gidiyor.
Özellikle pentaxın renkleri ve dinamik aralığı beni çok etkiledi diyebilirim. Biraz zevk meselesi.
Pentaxın 2. el ekipman bulma sıkıntısı bir gerçek ama para olduktan sonra bulunmayacak birşey yok.
Nikon daha önce hiç kullanmadım,fotoğraf konusunda sizi örnek alan birisi olarak deneyimleriniz ve fikirlerinize saygım sonsuz.
Kararı alacak olan kişinin ihtiyaçları ve fotoğraf zevki belirleyecek sanırım.

 

Tarih: 14 Aralık 2012, 23:10 - İp: 94.***.**5.196
theyapici
theyapici (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

pentax ın k5 II çıktı d300s e bu satten sonra para yatırmam ha 2. el alırsnınız bilemem ikiside sony amcalrının sensörünü kullanıyor.odakalma konusunda nikon daha başarılı.olayın 2. el v.b durumları düşününce nikon önde ama nikondada d400 çıakcak elinizde patlar alacağınız makine.ayrıca yok iso 12800 öyle karşılştırma olmaz.kim iso 12800 de fotoğraf çekipte kullnmış açılam ms felen hikaye hocam bunlar.ha bu arada d600 fiyatları taban yapmış FF buyurmaz mısınız?

 

Tarih: 14 Aralık 2012, 23:54 - İp: 78.***.**1.43
maradentrocane
maradentrocane (üye)
İstanbul / Amatör

böyle giderse 2 mgpxllik telefon kameramla fotoğraf çekmeye devam edecm. kısa süreliğine de olsa nikon , canon , pentax gibi makinaları kullanma imkanım oldu. fakat teknik olarak çok zayıfım tabi. buna rağmen canon 5d mark3 e bayıldım. ardından makine ve lens fiyatlarını öğrenince 2. bi baygınlık geçirecektim tabii.
elimde olsa bu makineyi kaçak , spot vs bişekilde temin ederdim öyle görünüyor ki bana d300 S in yolu görünüyor....

 

Tarih: 15 Aralık 2012, 00:30 - İp: 78.***.**7.243
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Bir de "Full Frame ne alsam" topigi acmis oldugunuzu gorsem, vakit harcayip yazmazdim. Genelde bu tip soru soranlar da oylesine soruyor, yillarca makina filan almiyor.

Yazanlarla dalga gecer gibi hem Pentax-D300s, hem de FF topigine ayni cparagrafi copy/pastelemeniz de , vallahi bravo dedirtiyor.

 

Tarih: 15 Aralık 2012, 07:01 - İp: 96.***.**5.17
maradentrocane
maradentrocane (üye)
İstanbul / Amatör

paperman üstad ın tepkisini anlayamadım , sırf yazmak için neden yazayım. bu konularda bilgi eksikliğim olduğunu her fırsatta yazıyorum.
ff makinalar , d300 s , pntax vs gibi makineler sizde biliyorsunuz ki gerek fiyat gerekse üstünlük bakmından herbiri biribirinden ayrı güzel makineler. geçenlerde tamda bu makineler hakkında bilgi almaya çalışırken sizlerden... bir fırsatla azda olsa bu makinalarla deneyim fırsatı doğdu. örneğin canon 5d mark3 ü,pentaxı, nikonu bi kaç foto ile üstün körüde olsa tanıma imkanım oldu, tabi ki farklı lens ve ayarları kurcalama imkanım yoktu . üstelik kullandığım canon modelinin ff makina olduğnun farkında bile değildim. 5dmark3 ün özelliklerine bakarken ff diye biey dikkatimi çekti. sonradan nette baktım ki fulframe diye bişey çıkarmışlar nedir ne değildir diye merak ederken bi yazayım dedim belki bilen birileri aydınlatır diyerekten.... neyse....
şunu demek istiyorum üstad, makina almak istiyorum ve yorum yapanlarla,bilgilerini paylaşanlarla dalga geçiyor gibisinden bi amaçlada yazmak kadar saçma düşüncelere sahip değilim.
anlamanızı umuyorum ki makinalar hakkında bilgi eksikliği ve birazda maddi ytersizliklerden dolayı insanın kafası allak bullak oluyor ve karasızlıklar giderek artıyor... böyle bir durumda yazanlrla dalga geçmek gibi bir sonuç ortaya çıkarmanız da aslen bana pes dedirtti. ilgilerinize , yorumlarınıza ve bilgilerinize teşekkürler sanırım artık farklı şekilde bilgi sahibi olmak için uğraşcam katkıda bulunan herkese teşekkürler bu konuları burda kapatalım ricasıyla herkese iyi günler...

 

Tarih: 15 Aralık 2012, 10:13 - İp: 78.***.**7.143
kemal_b_w
kemal_b_w (üye)
İstanbul / Amatör

Bence cep telefonundan sonra önce bi kompakt makine ile başlayın, ondan sonra dslr-like, dslr, fullframe diye gidersiniz. Fotoğrafa yeni başlayacak olan birisine direk olarak dslr vermek makam aracının aracının sürücü koltuğuna daha önce hiç araba kullanmamış birini oturtmak gibi birşey olur.

#kemal_b_w' tarafından 15.12.2012 10:44:11 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 15 Aralık 2012, 10:20 - İp: 94.***.**5.196
maradentrocane
maradentrocane (üye)
İstanbul / Amatör

arkadaşlar bu cep telfonu meselesini ciddiye aldığınıza inanmak istemiyorum...
küçük bir espiri yapayım dedim yav

 

Tarih: 15 Aralık 2012, 11:05 - İp: 78.***.**7.143
kemal_b_w
kemal_b_w (üye)
İstanbul / Amatör

Yanlış anlamayın da fullframe ile apsc arasındaki farkı bilmemeniz cep telefonu ile fotoğraf çeken birinden pek farkınız olmadığını gösteriyor. Benim tavsiyem başlangıç olarak basit ve ucuz bi makine alıp fotoğraf çekerek kendinizi geliştirmeye çalışmanız. Bu arada bol bol fotoğrafla ilgili okuyup araştırın yeni bir şeyler öğrenmeye çalışın derim. Bu aşamada alacağınız üst düzey bir makine sizin fotoğraftan soğumanıza verdiğiniz paraların heba olmasına yol açabilir. Neyse sonuçta karar sizin, herşey gönlünüzce olsun efendim..

 

Tarih: 15 Aralık 2012, 12:30 - İp: 94.***.**5.196