yalcinaydi
yalcinaydi (üye)
İzmir / Amatör

Neme Dayanıklı Dslr

Benim durumum genel neyi alayımcılardan biraz farklı. Ben sadece amatörlükte kalmayı düşünmeyen bu işe ciddi zaman ve emek harcamaya niyetli bir kullanıcıyım. Resim konusunda yetenekliyim, bunu fotoğrafçılığa da aktarmayı düşünüyorum ve fotoğraf çekerken ciddi olarak zevk alıyorum. Genel girişi geçip farkıma gelirsek: Doğa sporları (trekking, yeni yeni dağcılık) ile de uğraşan biri olarak neme, suya dayanıklı bir dijital SLR arıyorum. Önceliğim geniş açı manzara/doğa fotoğrafları, tele ikinci planda, macro'ya şuan için pek merakım yok.Çokyüksek irtifalarda dijital kameralar da çalışmıyormuş ama 4000m'nin altında çalışabilecek bir model şuan işimi görecek

Pentax K10D olarak seçimimi belirlemiştim ama kullananlardan ve internetten araştırmalarım sonucunda aksesuar zenginliği ve ergonomi olarak şuan Nikon modellerinin daha avantajlı olduğunu okudum, duydum.

Ben hem ileriye yatırım olsun (lens koleksiyonumu marka değiştirerek değiştirmek zorunda kalmak istemiyorum) hem de aksesuar konusunda daha zengin seçeneklere sahip olduğu için Nikon'da karar kıldım. Body ergonomisi nedeniyle ve çok kötü kit lensi ile deneme fırsatı bulduğum EOS 400D'yi eledim. Asıl beğendiğim model D200 ama şuan için bütçemi aştığından Nikon'un daha alt modellerine yöneldim. D80 ve D70S arasında tercih yapmak zorunda kaldığımda aradaki fiyat farkına rağmen body dayanımı konusunda D70S in üstüne çok birşey koyamayan D80 de elendi (6MP benim için gayet yeterli, D80'in RGB histogramı D70S'te de olsa hoş olurdu) ve garantili, sıfır 1450YTL'ye 18-70mm Nikon lens ile D70S tercihim oldu.

Yağmur için yağmur kılıfı almak şuan için yeterli gözüktü bana kullanan varsa uygun model bilgisini vermeleri de çok güzel olur.
1-2 sene içinde body, D200 gibi Magnezyum kasaya sahip üst model bir Nikon ile değişecek benim merak ettiğim D70S nem konusunda nasıl bir tepki veriyor? Ağustosta 7 gün Kaçkarlarda olacağım, makinayı da o zamana kadar almış olmak istiyorum. Düşüncelerinizi okumak istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

Ek olarak:
Şuan yalcinlar'da kampanya ile: D70S+18-70lens: 1450YTL. Sıfır ürünü daha uygun fiyata bulabileceğim bri yer varsa paylaşırsanız sevinirim. Temiz bir makina bulabilsem ikinci el de alabilirim ama fiyatının 1450YTL'ye göre mantıklı bir seviyede olması lazım.

Aladağlarda, 1800m-3270m (Sokullupınar, Emler) arasında A95'im ile çekilmiş fotoğraflarım:
http://www.yalcinaydin.com/yalcin/foto/aladaglar/

#yalcinaydi' tarafından 12.06.2007 17:36:41 tarihinde düzenlendi.


#yalcinaydi' tarafından 12.06.2007 17:39:13 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Haziran 2007, 17:35 - İp: 212.***.**7.130
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Fufuli,

Sen hala bizim kafa buldugumuzu dusunuyorsun korkarim. Pentax K10D'nin en onemli olayi bu, govdesi su gecirmiyor, yalniz ayni sekilde Star serisi su gecirmez objektiflerle kullanilmasi gerekiyor.

dpreview, dcresource vs. istedigin sitede K10D'nin speklerini kontrol edebilirsin.

 

Tarih: 13 Haziran 2007, 02:00 - İp: 85.***.**7.148
yalcinaydi
yalcinaydi (üye)
İzmir / Amatör

kartal53,
Samimi ortam ayrı, gereksiz geyik muhabbeti ayrıdır.
Şuan benim bilgi edinme amacıyla açmış olduğum bir başlıkta inatla ve ısrarla geyik yapmaktasınız. Geyik olmayan, ciddi bir şahıs olarak bu konudan rahatsız olmaktayım. Lütfen konu hakkında ciddi, dişe dokunur bilgi vermeyecekseniz forum dünyasında 'post kasmak' olarak tabir edilen, konuya ek bir katkı sağlamayan cevaplar yazma olayını en azından benim açtığım konuda yapmayınız.

onixon,
önce bir makinayı alalı, filtre olayına daha sonra geliriz

 

Tarih: 13 Haziran 2007, 09:13 - İp: 212.***.**7.130
kartal53
kartal53 (üye)
İstanbul / Meraklı

bence bu neme dayanık testi saçma yeni satın alınacak makinenin önce verdiği foto kalitesi ve lens seçiminde sorun olmayan bir seçım yaparım en son olarak tipi ve diş görünüşüne dikkat ederdim önce foto kalitesi makineler fotoğraf çeker başka bir işe yaramazlar bun bilelim konuya yanlış yerden bakmayın bu şekilde konu açarsanız geyikde olur bu işın bir parçasıdır bu forma açılan konulara üye olan her üye yorum ve fikir belirtmede özgürdür açılan konulara her kafadan ayrı sesler çıkar sizin aklınızdan geçenlerin söyleneceğini düşünürseniz yanılırsınız bunuda bilelim ve öğrenelim

 

Tarih: 13 Haziran 2007, 11:55 - İp: 85.***.**5.164
cancaner
cancaner (üye)
Yurtdışı / Firma


Yalcinaydi,

Dijital makinalarin hemen hemen hepsi neme ve soguk ortamlara karsi muhafazalidirlar.Simdi mis mus demeden sana anlatayim.

Selale ornegi vermissin, Gecen sene benin makinam Nikon D70, arkadasimin Canon 30D selalede cekim yaptik 2 hafta boyunca turistler icin.Makinalar islandi,nemlendi, neredeyse selale goleti icine sokup fotograf cekmedigimiz kaldi.Makinalarda hic bir problem yasamadik,ama bu demek degil ki yasamayacaksin tabiki nemden tozdan korumak gerek.Analog makinalari dahi korurduk.

Bu kis kayak merkezinde calistik,ben yine D70 kullandim ve bunun yanina D200 ilave ettim,arkadasim D30'u Eos 1Ds yapti ve yanina L serisi objektifler ekledi.Hem kendi makinalarimi hem onun Canon lari nerede ise -15,-20 derecede 2500mt yukseklikte kullandim.Hic bir problem yasamadik arkadasim.Bunun yaninda Pentax kullanan fotografcilarda gordum (K10D) ki alisim acisindan pentax'in bir adim onde oldugu soyleniyor kendi katagorisinde,tek sorunu yeterince pro degil.Ama soyledigim gibi neme ,soguga,toza dikkat etmek gerekir biz isimiz icabi bu sekilde kullanmak zorundayiz.

Bu makinalarin adi gectigi icin yasanmis ornek olarak verdim.Diger makinalarinda sagglam olacagi kanisindayim, bu kadar paraya sattiklari makinalari cek at teknolojisi ile yapmazlar sanirim.

 

Tarih: 13 Haziran 2007, 12:22 - İp: 88.***.**7.65
kartal53
kartal53 (üye)
İstanbul / Meraklı

herşey dorğru güzel bir makineyi alp da ömür boyu küllanamasınız her geçen gün değışerek büyüyen bu pazar ayak uydurmak zorundayız sistem ve ekipman lens aklına ne gelirse değışıyor eskiye yönelik yenilik ve ekipman üretilmıyor nem olayına gelince makineleri toz nem su düşürme lere karşı korumalıyız ve yahut k10d yi bir hata dan dolayı nem alsın götürün servise bakın garantiye girermi girmez bu nem olayı abartılacak kadar doğru değıl bu pazarda üretilen makinelerin beli bir külanım süresi var makinelerinizi koruyun billasa nem ve sudan

 

Tarih: 13 Haziran 2007, 12:49 - İp: 85.***.**5.164
yalcinaydi
yalcinaydi (üye)
İzmir / Amatör

kartal53,
konuyu uzatmak istemiyoum, burada yeni olabilirim ama oldukça uzun süredir forum kullanıyorum (darkhardware'de haber editörlüğü yapmışlığım var) ve her forumun kendine has bir ortamı vardır ama ben geyikten çok hoşlanmam, yıkamaktan falan bahsettiğiniz için bunları yazma ihtiyacı duydum.

Her zaman olduğu gibi yine çorbaya döndü alım kararım.
adorama'da :
Nikon D70s body(Refurbushed by Nikon U.S.A.) $524.95
Pentax K10D+Pentax SMCP-DA 18-55mm f/3.5-5.6 AL AF $796.95

Amerika'da arkadaşim var ama Amerikalı yani buraya gelme durumu yok. Cardfinans'ım gelince ya D70S+18-70 (1600YTL) yada Pentax K10 D 18-55 + 55-200 (2100YTL) taksitli olarak alacağım gibi. Ama hala hangisi olacağına tam karar veremedim

 

Tarih: 13 Haziran 2007, 13:01 - İp: 212.***.**7.130
kartal53
kartal53 (üye)
İstanbul / Meraklı

k10d iyi makine eksileri var billasa lens ağı kısıtlı d70 eski versiyon bence d80 bunu inceleyin

 

Tarih: 13 Haziran 2007, 13:08 - İp: 85.***.**5.164
kartal53
kartal53 (üye)
İstanbul / Meraklı

pardon unutum bu site bir fotoğraf ve ona bağlı vsyr ekipmanları sitesidir burada usa başkanı dahı bir konu açarsa aynı yorum ve eleştiriyi alır bu sitede çok değerli kişiler ve makam sahıpleri vardır o kişilerde nikleri ile yorumlara katılırlar burada fotoğraf ve ekipmanları hakkında yorum yapılıyor kişiler ben müdürüm bakanım demıyor bu sitede en zavalı bir vasat kiş de aynı diyer makam sahıpleride aynı değişmez ne sahıbı olursan ol bizleri bağlamaz bu tür makam mukam olaylarına girmeyelim ağır makamlar altında kalırsınız kisenin makamını ve kişiliğini yorumlamıyoruz bizleride elekadar etmez ve bağlamaz bu tür polimiklere girmeyelim bir faydası olmaz bence anlamda taşımaz

 

Tarih: 13 Haziran 2007, 13:27 - İp: 85.***.**5.164
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

neme dayanıklı govde arayan birine neme dayanıklılık oncelik degildir diyebilen bır adamla polemige girmene gerek yok yalcınaydı..
kendisi holiganlık derecesinde marka bagımlısı bir arkadastır..makinasıyla balkondan kırmızı kıremıt cekmekten baska kullanım alanı olmadıgı ıcın neme dayanıklılık kendisi için onemlide degildir..
insanları pentaxcı olmakla sanki agır bir suc yada ayıpmıscasına suclar ancak kendisinin sacmalık derecesine varan d200 culugunu sosyete klübü kapısının giriş kartı olarak gorur..neyse gereksiz cevapları okumamak en iyisi..

gercekten ıyı bir lens seti kurmayı dusunuyorsan eger bence şimdilik ucuz body ile baslamalısın,zamanla ve maddiyatın elverdikce yeni lenslerle devam edersin..makinalar için kamera yagmurlukları var hangı markayı alırsan al kullanabılırsın..

http://www.kamerithalat.com/urun.asp?id=894

bu adreste bir tane ornegini verdim..makinanın sınırlarını zorlamaktansa bu sekilde korumak daha mantıklı olur diye dusunuyorum..yıkama yaglama işine girersende faydası olur



makina tavsiyesi vermeyecegim arkadaslar dogru seyler soylemiş..secimin ne olursa olsun ciddi ve tutarlı insanların tavsıyeleri dogrultusunda hareket etmeni tavsiye ederim..kolay gelsin

 

Tarih: 13 Haziran 2007, 14:09 - İp: 88.***.**2.163
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

Yıllardır dhw üyesiyim ben de. Az çok sözüme itibar ederseniz bu bağlamda, gönül rahatlığıyla aradığınız makine k10d dir derim. Herkese makine tavsiyesi yapmıyorum burada, polemiklere girmemek için. Ama suya, toza dayanıklılık gibi faktörler söz konusuysa adresiniz belli. İleride bir de star serisi lens alırsanız, hem fotoğraf kalitesi, hem de sağlamlık yönünden hiçbir sıkıntınız olmaz. Malesef burada dhw deki oyun konsolu çatışmalarına benzer bir durum var. Fiyat, performans + suya dayanıklılık= k10d. İki kere iki dört. Ortada kullanılan titanyum alaşım kafes yapısı üzerine polikarbon bir gövde var. İsteyen istediği sınıftan saysın. Bu malzemelerin yapısını, sağlamlığını az çok mühendislikten anlayan bilir zaten.

Düzenleme:Şu yağmurluk çözümü de güzel aslında. Tercihiniz ne yönde olursa olsun işinize yarayacaktır.

#ulyses' tarafından 13.06.2007 16:19:39 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 13 Haziran 2007, 16:17 - İp: 88.***.**1.64