quartaporte
quartaporte (üye)
Kahramanmaraş / Amatör

Mega Zoom Makinalar Yardım Lütfen

Merhaba herkese
Amatör olarak fotoğraf çekimi ile yakından ilgileniyorum ve profosyonel makina şu an için benim için hem gereksiz hem de zaten pahalı.Değerli fikirlerinizi alacagım bir kaç makinayı aşağıda belirtiyorum,fikirlerinizi belirtirseniz çok yardımcı olacaksınız.Bir başka konu da bazı sitelerde paralel ithalat ile uygun fiyata geliyormuş,bu konu ne kadar sağlıklı ve güvenilir acaba??

NİKON P-90
CANON POWERSHOT SX20
PENTAX X-70/X-90
PANASONIC FZ-28/FZ-38
FUJIFILM S2100HD
cevabınız için şimdiden çok tesekkurler

Tarih: 29 Nisan 2010, 16:11 - İp: 78.***.**0.0
bolubeyi
bolubeyi (üye)
Ankara / Amatör

geçen sene bu sorunu yaşadım, aynı liste içinden fz28i seçtim. Bu listede iki makine önplandadır. canon ve panasonic. ikisinin birbirine göre bariz üstünlüğü yok, uygun fiyatıyla fz38 derim. fz28 kullandım memnundum. şu an dslr ye geçtim.

Tarih: 29 Nisan 2010, 17:29 - İp: 193.***.**8.56
quartaporte
quartaporte (üye)
Kahramanmaraş / Amatör

tesekkurler Bolubeyi. Peki bu tarz makinaların ikinci elini almak ne kadar mantıklı olur internetten??
Bu konuyu actıktan sonra Fujifilm S7000 ikinci el bir makina buldum,eski bir model ama iş görür diyorlar,napıcamı bilemiyorum arastırmaya baslayınca hersey corba oldu resmen

Tarih: 29 Nisan 2010, 18:09 - İp: 78.***.**6.231
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

ne alırsan al gerçek optik ttireşim engellemesi olan birini al.

Tarih: 29 Nisan 2010, 18:18 - İp: 88.***.**2.77
zippyengin
zippyengin (üye)
İzmir / Meraklı

Bu makinalardan hiçbirini sana önermem. Yeni çıkan 2 makina var. Biri Fujifilm Finepix HS10 diğeride Nikon Coolpix P100. Pazarbey arkadaşımızın dediği gibi optik sabitleme teknolojisi bu dediğim makinalarda var ve bende Nikon Coolpix P100 kullanan biri olarak bu makinayı almanı öneririm. Full zoomda (yani 26x zoom var 678 mm odak uzaklığı demek) bulanık fotoğraf çekmen imkansız. Tripodsuz olarak Ay' ı bile çekebilirsiniz. Dediğim makinaları incelemeni tavsiye ederim. Fakat şöyle bir sorun var bu 2 makinada daha türkiye ye gelmiş değil ben aracı birisiyle amerika dan temin ettim. Bilginize...

#zippyengin' tarafından 30.04.2010 22:37:27 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 30 Nisan 2010, 22:36 - İp: 213.***.**5.103
powershot
powershot (üye)
Antalya / Firma

zippyengin HS10 güzel cihaz ama SX20 IS de optik sabitleme var size bilgi ederim

Tarih: 1 Mayıs 2010, 22:10 - İp: 88.***.**5.141
bolubeyi
bolubeyi (üye)
Ankara / Amatör

panasonic te de mega ois var. ikinci el makineyi (ya da detaylı fotoğraflarını) görmeden almayın derim, temizse neden alınmasın.

Tarih: 1 Mayıs 2010, 22:20 - İp: 78.***.**7.251
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Bu kadar zoom u insanlar neden isterler hep merak ederim.Rontgencilik falan mi yapacaksiniz yahu!!!Maksat kaliteli cekimler ise bilinki fazla birsey alamazsiniz.Arada bir komsunun caminin fotografini cekeyim eglenceli oluyo diyosaniz guzel bir fikir.Amac kus cekerim,cicek portu bocek cekerim ise ben aldim bunlardan bir kere zamaninda ama aradigim performansi acikcasi bulamadim.Yani simdi DSLR kulanan birisi olarak normaldir belki ama gercekten bu makinalarda cektigim fotograflara donup baktigimda aradaki fark beni size bu makinalari almayin tavsiyesine zorluyor...

#ozansan' tarafından 02.05.2010 06:44:34 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 2 Mayıs 2010, 06:37 - İp: 221.***.**4.187
  • 1