Fotoğrafçılık Forumları
Makine, En İyi Fiyat Bilgileri..
Herkese Merhabalar...
Öncelikle biranda reklam falan yapıyorum sanan arkadaslar olabilir,haklı olarak ama amacım kesinlikle reklam değil sadece paylaşım..Herhangi bir ürüne ( Makinede olabilir lens de hatta aklınıza gelebilicek her türlü aksesuvar..) Türkiye'deki çeşitli vergilerden ve özelliklede ithalatçı firmaların yüksek kar oranlarından doğan değerinin çok çok üzerinde maliyetlerden kurtulmak istiyorsanız eğer bu siteye sadece bir göz atın; www.bhphotovideo.com
Bu site New York da bulunan bir mağzanın daha doğrusu fotoğraf ve videoyla ilgili çok büyük bir market olarakda düşünebilirsiniz,internet sitesi ve online satışlarıda var,dünyanın heryerine kargo ile yolluyorlar Türkiyede dahil. Ben baya bir araştırma yaptım ve Türkiye'de bulunan herhangi bir markanın herhangi bir ürününün en ama en kötü ihtimalle yarı fiyatına buradan sahip olabilirsiniz ki genelde 1/3 fiyat gibi...
Herkese iyi çekimler..
Arkadaşlar ABD den bir yakınımız tarafından hediye olarak kargoyla gönderildiği taktirde de gümrüğe takılırmı?
ABD den bayramda hediye diye kargoyla gönderilirse bu işlerle uğraşan herkes gümrüğe takılmaz diyor. Benim anlmadığım binlerce dolarımızı kaptırma ihtimalinin olması. Biraz ucuza getirecez diye kendimizi çok kasıyoruz gibime geliyor. Öneğin benim Ustamın kardeşi kanadada doçent çok yakın dostumun abisi irlandada ablamın ev sahibi alamancı. Ama ben Türkiyeden alma taraftarıyım. Bu tür işler karışık işler zararlı çıkma ihtimali çok yüksek. Özelliklede binlerce dolarlık malzemeler işin içine girince..
İlla ucuz alınacaksa İstanbul şu an en uygun yer gibime geliyor.
--------------
Konuyla alakalı örnek vermek istiyorum. Ben pcmin her parçasını kendim seçip bulacak toplayacak yeterli bilgiye sahibim. Ama ben işimle uğraştığım için bu tip pc işlerini illa bir dükkana gidip alırım. Hani vardırya hem tamir yaparlar hem parça getirirler pc toplarlar. İşte bende o tip insanlarla çalışırım. Parça listesini onlara verir her parçayı 2 garantili (artık garantisi ne kadarsa) alırım ve derimki;
- bak güzel kardeşim benim işim gücüm var bu mallar arıza yaparsa garantiye gönderme işine karışmam sana getiririm sen nereye gönderirsen gönder yeterki beni uğraştırma derim
-eğer pc tamir edilecek olursa tamir parasını herkesin ödediği paradan vermem. çünkü pcyi senden almışım derim.
gibi uzuyor...
vede beklediğim oldu.
CD yazıcım bozuldu.
Aynı renkte cd room bulamayınca DVDrom verdiler
Format lazım oldu herkes 20 verirken ben 10 verdim sıra beklemedim. Onca sıra içinden hemen işimi gördüm.
Akrabam bana migrosta 700e pc var alalımmı dedi. Bende aynen anlattım. Bozulursa başına gelecekleri. Anında vazgeçti.
Teknosa'dan Modem aldım (140 ytl) hat bağlanmamış bende ürün bozuk sandım gece saat 5de servisi aradım adamlardan destek aldım oda yetmedi garanti olsun diye yenisi ile hiç sorgu sual yapılmadan değiştirdim.
gibi.. uzar gider..
Yani burada mal almakmı hizmet almak mı? olayları öne çıkıyor.
BİR ÜRÜN ALDIĞINIZ ZAMAN HİZMET ALDIĞIMIZIDA UNUTMAYIN.
Amerikadan aldığımız bir ürün için kim ne hizmet verecek acaba?
Nasrettin hocanında dediği gibi
"bana eşekten düşmüş birini getirin beni ancak o anlar"
Remi kardeşim çok güzel açıklamış. Fikirlerine aynen katılıyorum
sağolasın yaman hocam. aslında ben senin olayını açıklamış oldum nitekimde sen önce yazmışsın ben ekleme yaptım.
Ben her zaman derim "risk var para var" diye. Ama burada aklın yolu bir. Yukarıda yazdıklarımdan verdiğim örneklere ilaveten türkiyede ürünle ilgili sıkıntı olursa her türlü tc yasaları geçerli olur. Ama alıcı satıcı kurye işlerinde uluslarasrası mesele olduğu için işte o kısım sakat. Yani olmaz olmaz Allah korusun oluverir milyarlarınızın gittiğine mi yanarsınız yoksa başınızın ağrıdığına mı yanarsınız?
Tamam hukuk var, ama uluslarası konularda dehşet verici sıkıntılar var hele birde sözleşme fatura gibi olaylarda yoksa yandınız ki ne yandınız.
Bilmiyorsanız dikkatli olun bilene danışın.
Burada sizi Amerika'dan ordan burdan alışverişten soğutmak istemiyorum. Amacım bu değil. Yanlış anlaşılmasın. Tamam yapın yapın ama başınıza gelecekleride göz önüne alın.
Bu kriz ortamında hem para türkiyede kalmış olur hemde adın koyamadığım hayırlı bişey olur işte anlayıverin artık
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
İlk Defa Makine Alacağım Öneri Ve Tavsiye
05 Haz. 2025, 10:26 insanyiyici
154510 Haz. 2025, 12:39
mete007 -
Sayın Arkadaşlar. Çok Yeniyim Yardıma İhtiyacım Var
03 May. 2025, 18:10 aslls
056103 May. 2025, 18:10
aslls -