moet
moet (üye)
İstanbul / Amatör

Makine, En İyi Fiyat Bilgileri..

Herkese Merhabalar...
Öncelikle biranda reklam falan yapıyorum sanan arkadaslar olabilir,haklı olarak ama amacım kesinlikle reklam değil sadece paylaşım..Herhangi bir ürüne ( Makinede olabilir lens de hatta aklınıza gelebilicek her türlü aksesuvar..) Türkiye'deki çeşitli vergilerden ve özelliklede ithalatçı firmaların yüksek kar oranlarından doğan değerinin çok çok üzerinde maliyetlerden kurtulmak istiyorsanız eğer bu siteye sadece bir göz atın; www.bhphotovideo.com
Bu site New York da bulunan bir mağzanın daha doğrusu fotoğraf ve videoyla ilgili çok büyük bir market olarakda düşünebilirsiniz,internet sitesi ve online satışlarıda var,dünyanın heryerine kargo ile yolluyorlar Türkiyede dahil. Ben baya bir araştırma yaptım ve Türkiye'de bulunan herhangi bir markanın herhangi bir ürününün en ama en kötü ihtimalle yarı fiyatına buradan sahip olabilirsiniz ki genelde 1/3 fiyat gibi...
Herkese iyi çekimler..

Tarih: 17 Mart 2009, 22:45 - İp: 81.***.**6.135
buffoon
buffoon (üye)
İstanbul / Amatör

kargoyla buraya gelirken vergiyi ekliyorlar malesefki . .

Tarih: 17 Mart 2009, 23:12 - İp: 88.***.**4.186
moet
moet (üye)
İstanbul / Amatör

Durum su Buffoon;
Bu kadar net cevap yazdına göre denemiş olmalısın ama bende daha önce defalarca USA den alışverişde yaptıp internet üzerinden hatta belki bilirsin bir çok site Turkiye'ye daha doğrusu USA dışına g

Tarih: 17 Mart 2009, 23:58 - İp: 81.***.**6.135
moet
moet (üye)
İstanbul / Amatör

Durum su Buffoon;
Bu kadar net cevap yazdına göre denemiş olmalısın ama bende daha önce defalarca USA den alışveriş yaptıp internet üzerinden hatta belki bilirsin bir çok site Turkiye'ye daha doğrusu USA dışına gönderi yapmaz, bu durumlarda bile myusa diye bir site vardır sen alışverişini o site üzerinden yaparsın,şöyleki bu site sana bir adres tahin eder USA de, sen alış verişinin teslimini o adrese yaparsın ve o site sana kargo yapar,bu şekilde yaptığım alışverişlerde bile gümrüğe takılmadım,ama şöyle bir olay var kargonu her ne şekil olursa olsun 4 kg nin altında tutarsan,gümrüğe takılmazsın..Ayrıca bu site direk gönderi yapıyor adresine ve gümrüğe takılsan bile ki o su durumlarda olur kargon 1 kg dir ama fatura bedeli 1000$ üstü ise banko takılırsın! Konuyu dağıtmadan özetliyim sen gümrüğünü versen bile aradaki Türk firmanın karını ortadan kaldırdığın için yinede yurt içinden ucuza almış oluyorsun..
Ben burada bir alternatifde bulunuyorum o kadar,ama sen ben illa 700$ lık bir lense 1800$ veririm,uğraşmam diyorsan,o senin tercihin..

Tarih: 18 Mart 2009, 00:09 - İp: 81.***.**6.135
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Bir fotograf makinasinin - agirlik ne olursa olsun - gumruge takilmama ihtimali yok .
Takilmayacaksa bile kurye sirketleri ozellikle gumruge sokuyor - gumruk islerini de yaptiklarinda cok iyi paralar aliyorlar .

Diyelim ki $1000'lik makina aldiniz . Kuryenin $ 100'un altinda tutmasi cok zor . Gumruge girerse en iyi ihtimalle toplamdan ( $1100 ) %18 - yani $ 200 . ABD'den gelen mallara %5-8 filan vergi olmasi lazim - o da $ 60-100 .... Faturaniz oldu neredeyse $1400.

Kurye sirketi , ordino bedeli , islem komisyonu ,terminal,v.s. masraf basliklari altinda minimum $ 150-200 alir . Toplaminiz geldi $1550-1600 ...

Bir keresinde getirdigimiz $300 ozel bir elektronik bir alet gumruge takildi . Ister inanin , ister inanmayin gumruk vergi , komisyon ve masraflari $1200'un uzerinde tuttu . Cok gerekli oldugu icin mecburen odedik .

Riske degmez ...

Tarih: 18 Mart 2009, 00:39 - İp: 96.***.**9.175
wezor
wezor (üye)
İstanbul / Meraklı

Peki moet bey verdiğiniz bilgi ne kadar güvenilir? yani şunu sormak istiyorum; mesela bu siteden yada önerdiğiniz siteden alış-veriş yaptığımızda dediğiniz şartlarda uygun olursa eğer gönül rahatlığıyla alış veriş yapabilirmiyiz? gümrükte takılma ihtimali yüzde kaç olur sizce?
Sakın yanlış anlaşılmasın gerek doların yükselmesi gerekse ülkemizdeki vergiler insanları ister istemez yurtdışına itiyor, e herkesin yurtdışına giden bir tanıdığıda yok.

Teşekkürler.

Tarih: 18 Mart 2009, 00:40 - İp: 78.***.**1.212
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Bence ABD den kargo ile getirme riskine girmeyip Hayyamdan spot almak daha mantıklı. Fiyat olarak da ABD fiyatının biraz üstünde fiyat veriliyor. Ayrıca dükkan garantisi var ve yarın birgün malın bir kusuru çıkarsa muhattap bulursun. Ancak ABD den tanıdıkla getirtilirse mesele yok. Ben eski bir makineyi ABD den aldım, gümrüğe takılmaz diye düşündüm ama takıldı ve epey para ödedim.

Tarih: 18 Mart 2009, 17:12 - İp: 78.***.**5.148
appendix
appendix (üye)
Kırklareli / Meraklı

100 avro üzerinde ise kesinlikle gümrüğe takılır..

#appendix' tarafından 18.03.2009 18:19:38 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 18 Mart 2009, 18:13 - İp: 88.***.**6.195
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Pardon , baska forumlarda gorunce farkina vardim ki OTV'nin de gumrukte alinacagini eklemeyi unutmusum .Bu durumda herhangi bir ABD sitesinde gordugunuz $1000 'lik makinanin maliyeti size kurye+vergiler+gumruk islemleri / komisyon sonucu size $1700-1800 'e geliyor .....

Tarih: 18 Mart 2009, 20:09 - İp: 96.***.**9.175
buffoon
buffoon (üye)
İstanbul / Amatör

bütün herşeyi hesapladıktan sonra türkiyede eğer 100$ pahalı ise bu riske girmeye bence hiç ama hiç gerek yok.100$ fazla veririm en azından 2 yıl garanti'm olur

Tarih: 18 Mart 2009, 23:06 - İp: 85.***.**3.23
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

TR'de arada bir dönem kampanyası yapılıyor bazı satıcılarda veya o işe eğimli marketlerde,fiatı herşey dahil ABD ayarında satılıyor garantili, TR yetkili serv garantili,takip edip oralardan alışveriş yapabilirsiniz..
Yurtdışından gelse AVPİM'e gelir koli ile, bir ara yolunuz düşerse sorun oradaki yetkililere bakın maliyeti kaça patlıyor size..100 doların üzerinde olan ürün koliye vergi alırız diyorlardı bir ara .

Tarih: 18 Mart 2009, 23:19 - İp: 88.***.**7.9