Fotoğrafçılık Forumları
Makina Konusunda Kararsız Kaldım Yardım!
arkadaşlar uzun süredir fotoğraf çekiyorum ama compact makinayla.
artık yarı profesyonel ya da amatör bi dijital slr makina almak istiyorum fakat kararsızım. bi kaç model var kafamda. nikon d70, nikon d80, nikon d300, canon eos d30 gibi makinalar önerildi bana daha önce. 2 el isemiyorum güvenemediimden 0 istiyorum.
bi de fiyatı uygun olduğu için fuji s1800 de olabilr ama nikonun hiçbi makinasıyla kıyaslanamaz heralde !?
sizin de bu dediğim model ya da bu modellerin dışında önerebileceğiniz makina varsa yardım edin lütfen.
bi de fiyatı maksimum 1500-1700 civarı olsun
EOS 500 veya 550 d oneririm .. bende yeni alicam daha cok arastirdim ..
sonunda 500 d ye karar verdim ..
3 lensi yedek pili ve aksesuarlari felan 2 liraya topladim .. dusunurseniz ulasin...
nikondan sasma bence d3000
canon 550D
d3000 de karar kıldım sonunda
piyasa fiyatı 1400 civarı ama media markt'ta 989 lira ki böle bi makina için çok çok uygun bi fiyat bence.
umarım memnun kalırım
valla birkaç sitede 18-55 vr kit lens,çanta,4gb hafıza kartı ve uv filtre hediye 1200-1250 lira fiyatla satılıyor.piyasa fiyatı 1400 civarı dediğiniz için düzeltme yapmak istedim.çünkü 1500 civarı kit lens ile birlikte d5000ler satılıyor.neyse şimdiden hayırlı olsun iyi günlerde kullanın...ışığınız bol olsun
teşekkürler efenim
daha almadım zaten. siz şimdi öyle diyince aradım şunu görünce kafam karıştı.
http://www.fotografium.com/Nikon-D3000-18-55-mm-VR-KIT-Lowepro-Zoom-45-AW-canta-4-GB-Hafiza-Karti-52mm-UV-Filtre-Hediye-Stoktan-Teslim_1298.html#0
evet bende fotografiumdan vermiştim örneği. http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=88245&ad=NiKON-D3000-18-55-MM-KiT-D-SLR-Dijital-Fotograf-Makinalari birde bu var gerçi birçok yerde artık bu fiyatlar.yani 1400 biraz uçuk kaçmış.
şimdi burada heves kırmak yada kırıcı olmak istemem ama, acık konusacagım.
govdesinde af motoru olmayan bir makine almanın mantıgını bana birisi acıklayabilir mi?
cunku yok.
bu marka sevdasından baska birsey degil bana gore.
-----
aynı fiyata cok daha iyi ustelik govdede af motoru gibi bence olmazsa olmaz bir ozellik olan makineler varken, gidip d3000 falan almayın. paranıza yazık.
usteliks adece şimdide degil. ileride alacagınız lenslere vereceginiz parayada yazık,cunku uzerlerinde af motoru olması gerekecek. buda extra maliyet demek.
--------
en basitinden canon alıp 200 liraya bir 50mm f:1.8 alıp krallar gibi kullanabilirsiniz ama nikonda aynı lensi alırsanız af ile kullanamayacaksınız.
haa bunu bile bile alıyorsanız diyecek sozum yok, ama bilmiyorsanız ve simdiye kadar yazanlar bahsetmediyse yazıktır gunahtır.
tüm şevkimin içine ettin şuan evet
yahu canon nikon kıyaslaması saçma ben de bunu anlayamıyorum. nikona alışanlar nikonu öneriyor canon a alışanlar canon u.
nikonun da canondan üstün yanları yok mu vardır elbet.
ne bu canon fanatikliği ya da nikon antipatikliği. nedir yani. nedir
yaptıgımın canon sempatisi yada fanatikligi oldugunu nereden cıkardınız anlamadım.
zira forumu okuyanlar hiçbir markaya karsı fanatik duygular beslemedigimi, olabilecek en iyi makineyı tavsiye ettigimi bilirler. iki uc hafta sonra buradaki 4. yılım olacak, 4 yılda bir kere bile fanatik duygularla tavsiye vermedim..
tanımadıgınız insanlara karsı boyle ongorulerde bulunmayın bence.
---------
asıl govdesinde af motoru olmayan bir makineyı bu eksigini bile bile tavsiye etmek ve bundan hıc bahsetmemek fanatikliktir.
bu eksiklikten bahsedilince, olmazsa olmaz bir ozellik olmasına ragmen bu eksikligi gormezden gelmek cok daha buyuk bir fanatikliktir.
hayır nikon un govdesinde af motoru olmayan hiçbir makinesinin hiçbir marka ve model makineye karsı artısı yoktur bana gore..fiyat demeyin,cunku ilk alacagınız lenste zaten af kullanabilmek için o fiyat farkını odeyeceksiniz.
----------
ayrıca makineyı alıp istediginiz her lensle kullanamayacagınızı anladıgınızda yasayacagınız heves kaybı inanın su ankinden cok daha buyuk olacaktır.
bir kişi cıkıp mantıklı bir izahatle soylediklerime karsı cıkarsa ozaman tekrar acarız fanatizm konusunu...
İlgili olabilecek konular
-
-
-
Üretimi Devam Eden Minilab Baskı Makinası Var Mı.
08 Oca. 2025, 00:43 cnyt34
290125 Oca. 2025, 19:03
cnyt34 -
-
İzmirde Fotoğraf Makinası Tamiri
04 Ağu. 2008, 21:03 tanyeri
113007511 Ağu. 2024, 16:36
medicuscurat -
-
Bu Fotoğraf Makinası Ne Kadar Eder
07 Nis. 2022, 17:55 alper3866
0512907 Nis. 2022, 17:55