ahmetozt
ahmetozt (üye)
İstanbul / Meraklı

Konica-minolta 5d

öncelikle herkese merhaba forumu yaklaşık bir aydır takip ediyorum bu güne kadar okumakla yetindim ve sonunda ben de üye oldum benim ricam kullanan ve bilgisi olan arkadaşların KM 5d hakkındaki yorumlarını ve deneyimlerini bu konu altında bizlerle paylaşmaları zira bu makinenin daha önceki forumlarda (yanlışım yoksa) sadece alternatif olarak adı geçmişti şimdiden düşüncelerini paylaşan arkadaşlara teşekkür ediyorum

Tarih: 21 Aralık 2005, 16:52 - İp: yok
eacinci
eacinci (üye)
İstanbul / Amatör

slm ahmet... hemen altta "ilgili olabilecek konular" başlığı altında pazarbey'in "Kararım Maxxum 5D" başlığını göreceksin.. oraya girip okursan dada'nın yazılarından bilgi sahibi olabilirsin... kolay gelsin..

engin

 

Tarih: 21 Aralık 2005, 18:18 - İp: 81.***.**0.227
metrak
metrak (üye)
İstanbul / Meraklı

Çok yakın zamanda aldım ve çok da severek kullanıyorum Bence çok iyi bir makina. Ergonomisi,sık kullanılan fonksiyonların tek butona bağlanması büyük kolaylık. &.1 MP çözünürlük ile Olympus ve Canon EOS 350 d dışındaki makineler ile aynı değerlere sahip.Fiyatı da k 18-70 kit objektifle 1.500 YTL civarında.Yurt dışına kıyasla pahalı olmasına rağmen eşiti makinalara kıyasla ucuz.. Objektif gamı geniş olmamakla birlikte, Sigma veya Tamron objektiflerle de kullanılabiliyor.
Gövdeye entegre titreşim önleme özelliği de önemli bir artı özellik. Daha geniş bir araştırma www.letsgodigital.com sitesinde Türkçe olarak var.
Almayı düşünürseniz ve imkanınız da varsa yurt dışından getirtmeye bakın.

 

Tarih: 22 Aralık 2005, 15:05 - İp: 195.***.**8.18
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

engin abi, siz de 5d almayi dusunuyorsunuz degil mi?..
..gercekten de su an icin en hesapli ve en iyi dslr, konica 5d.. anti-shake ozelligi cok buyuk bir arti.. ki bunu herkesler de soyluyor..
simdiden hayirli ugrlu olsun..
.....

metrak sen de gule gule kullan makineni..

 

Tarih: 22 Aralık 2005, 15:18 - İp: 62.***.**2.10
ogunata
ogunata (üye)
İstanbul / Amatör

Sonunda fotograf makinesi paramı USD cinsine çevirerek (muhtemel parite risklerine karşı) bir kenara koydum. Makineyi de belirledim.Hatta siparişi de verdim sayılır. Nikon D50. Ancak gel gör ki aklımın bir ucunda hep Konica Minolta 5D var. Ancak ileride makineyi upgrade etmede ve lens yatırımında sorun yaşayabileceğimi düşünüyordum. Bir de bir yerden okuduğum kadarıyla KM DSLR sektöründen çekilerek teknolojisini Sony'e satacakmış. Bunlar beni düşündüren şeyler. İki makineyi de gördüm. Dürüst olmak gerekirse Konica Minolta görünüş olarak çok daha güzel bir makine D50'ye göre.Ama mantık D50 diyor.

 

Tarih: 22 Aralık 2005, 17:39 - İp: 213.***.**2.6
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ogunata, eger ki konica minolta dslr satmaktan vazgecerse, bence buyuk olay olur.. bu ayni nikon'un vazgecmesi gibi birsey..
sony, nikon icin de sensor uretiyordu.. ama bu demek degildir ki nikon bu isi tamamiyla sony'e birakacak..
evet, sony ile km arasinda bir evlilik var.. ama bu demek degildir ki km, sona erecek..
hadi diyelim ki KM diye birsey kalmayacak.. sen gercekten inaniyor musun, sony'nin satacagi butun lensler veya aparatlar, konica 5d'ye uymayacak..
hic zannetmiyorum dogrusu ogunata..
konica cok koklu bir marka.. silinmesi bence cok ama cok zor..
herseye ragmen, en kotu senaryoda bile, bunun kimseye zarari olmayacaktir.. sen d50 aliyorsun, yarin nikon kapansa, makineni kullanamayacak misin?
..benim arabam rover.. rover iflas etti kapandi.. su anda MG var.. peki ben arabami artik kullanamayacak miyim? veya yedek parca bulamayacak miyim?
..bence sen de kararini bir kere daha dusun.. konica 5d, gercekten de d50'den cok daha iyi bir makine.. veya en azindan butun rastladigim degerlendirmelerde oyle soyleniyor.. tabii senin bilecegin birsey bu..

 

Tarih: 22 Aralık 2005, 18:00 - İp: 62.***.**2.10
eacinci
eacinci (üye)
İstanbul / Amatör

valla ilkercim ben de tüm yabancı siteleri ve bilhassa senin söylediklerini didik didik ediyorum...hepsinde de olumlu eleştiriler yazılmış... makina işi gönül bağı istiyo az biraz... tamam teknik detayları vasatın üstünde olmalı ama bir de makinayla aranda bi gönül bağı doğmalı.. tıpkı araba alırken insanın hissettikleri gibi yani...anlayacağın KM 5D ye çok ısındım bakalım n'olacak... iyi bak jendine.....

engin

 

Tarih: 22 Aralık 2005, 19:14 - İp: 81.***.**0.227
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

haklisiniz engin abi, o bag belki de en onemli faktor, dslr secmede.. bakalim ne olacak o halde..

 

Tarih: 22 Aralık 2005, 23:02 - İp: 62.***.**2.10
ba
ba (üye)
Yurtdışı / Stüdyo Fotoğrafçısı

Arkadaşlar yeni bir makine daha gündemimize girecek gibi görünüyor.

Olympus E-500.
Ilk test sonuçlarını okudum, çok olumlu bahsedliyor. Birlikte verilen Kit Objektiv'de çok iyimiş.14-45 Zukio.
Fiyatı da çok uygun. 650 Euro. Ve en önemli özelligi sanırım,Supersonic Wave Filter denilen Objektiv değiştirirken devreye giren bir filtre. Böylece HEPIMIZIN korkulu RÜYASI haline gelen, yani ben öyle düşünüyorum şu toz zerreciklerinden kurtulmuş olunuyor..BU SÜPER bir ARTI.
Arkadaşlara önerimdir bunu mutlaka NOT etsinler...

Bu arada Nikon D50 gittikçe fiyatını düşürüyor..
Almanyadaki fiyatı 670 ve 100 euro da Nikon'da geri alıyorsun, Şubat'a kadar..

 

Tarih: 22 Aralık 2005, 23:30 - İp: 82.***.**6.239
magzed
magzed (üye)
Balıkesir / Amatör

5d yle çekilmiş iki fotoğraf gördüm artık çekenin kebiliyetsizliği olsa gerek çok kötüydü yoksa km böyle bi makine piyasaya sürmez zannımca

 

Tarih: 22 Aralık 2005, 23:36 - İp: 85.***.**0.57
eacinci
eacinci (üye)
İstanbul / Amatör

sanırım haklısın magzed... çünkü ben de öyle fotograflar gördüm ki hayran kalmamak elde değil... ya aslında bişey söyleyim mi tüm bu yorum yapan siteler hepizin kafasını allak bullak ediyolar... en iyisi gene buradan kendi aramızdan elde edeceğiimiz izlenimler... hem ticari bi amaca dayanmadan yazılıyo hem de güvenebileceğimiz arkadaşlar yazıyolar... bekleyelim... okuyalım... karar verelim...en iyisi bu galiba...

engin

 

Tarih: 23 Aralık 2005, 00:03 - İp: 81.***.**0.227