bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Km Bırakıyor.

KM fotoğraf piyasasından çekilip varlıklarını Sony'e devrediyormuş. Haberin ayrıntısı şurada

Tarih: 19 Ocak 2006, 10:53 - İp: yok
ahmetozt
ahmetozt (üye)
İstanbul / Meraklı

sağol fotoman daha alışamadım ama öğrenmeye çalışıyorum insallah yakında çektiğim fotolarıda siteye eklicem

 

Tarih: 23 Ocak 2006, 19:49 - İp: 85.***.**2.222
tekno
tekno (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili @ahmetozt; bu kuru gürültü içinde en doğrusunu yapmışsın. Gülegüle kullan. Hayırlısı olsun.

 

Tarih: 23 Ocak 2006, 20:01 - İp: 81.***.**2.5
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

gule gule kullan ahmet..
en guzel fotograflarla eskit makineni..

 

Tarih: 23 Ocak 2006, 22:24 - İp: 62.***.**2.10
canmahmut
canmahmut (üye)
Ankara / Amatör

Yaaa arkadaşlar, Konika-Minolta satanlar çoğalır diye bekliyordum ama haberin çıktığı 19 Ocaktan buyana sitedeki ilanlara bakıyorum hep nikon-canon satıyorlar.

Hiç panikleyip satan yokmu yahuu. (eee bekliyoruz burda hadi satın artık)

 

Tarih: 27 Ocak 2006, 18:05 - İp: 85.***.**5.148
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

mahmut niye satsinlar ki? fiyatlar dustu.. adamlar yeni aldilar oysaki..
yani sen olsan; 10 liraya yeni almisken, sirf konica bitiyor diye gidip de 5 liraya satar miydin? satmazdin tabii ki.. elindeki makineyi sonuna kadar kullanmak isterdin.. o yuzden ikinci el ilanlarina bakmaniz bence gereksiz..
tabii satan insanlar yine olacaktir..
diger yandan, zaten fiyatlar korkunc derecede dustu, neden gidip de sifir, yenisinden almiyorsunuz?
ustelik, garantisinden emin olacaginiz yepyeni bir makine olacak..
..............
canon ve nikon'un ikinci el piyasasi herzaman hareketli olur cunku dunyanin en cok tutulan iki markasi.. kullanan daha fazla insan var.. dolayisiyla satan insan da daha fazla olacaktir..

 

Tarih: 28 Ocak 2006, 14:25 - İp: 62.***.**2.10
ogunata
ogunata (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar, aksine, internetteki sitelerde bakarsanız, ilginçtir ki; Konica Minolta'nın fiyatının arttığını görürsünüz.Ben hala almaya çalışıyorum.Bir türlü getiremedim. Bir sürü aksilikler çıktı.Makineyi bir ay önce 599 USD'ye alabilecekken şimdi 700 USD'ye kadar çıktım.Sanırım Konica Minolta'nın Sony'e satılışı piyasada ilk başta şok etkisi yaratsa da daha sonra olumlu bir gelişme olarak görüldü.(Ben de öyle düşünenlerdenim.Bu yüzden hala alma heveslisiyim)Ya da stok sıkıntısı olunca fiyatlar yükseldi. Öyle bir hırs yaptım ki bu makine 1000 USD olsa da getirteceğim

 

Tarih: 28 Ocak 2006, 16:36 - İp: 85.***.**4.103
tekno
tekno (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili @ogunata; İstanbul Sirkeci Hayyam pasajındaydık. Bir arkadaşıma KM lens aramaya gittik. Sohbet ettiğimiz her satıcı ve her aklı başında insan (bize göre) Sony haberinden sonra KM'ların fiyatlarının yükselmesini bekliyor. Ben forumlardan aldığım feyz ile fiyatların düşeceği beklentisi var dedim, çoğu gülerek (toplam fikirleri derleyerek yazıyorum) "abi niye düşsünki, marka değişmese bile -ki, değişecek ama ürün aynı- arkasına Sony gibi bir devi ve onun Türkiye'deki desteğini alan her markanın fiyatının artması doğaldır, düşmesi değil. Bugünkü durumdan hangi KM müşterisi memnun ki? (bugün yeteri kadar aksesuar ve teknik desteği olmadığı ortada), bu gelişme bu şartları daha iyi duruma getirecek, doğal olarak yaygınlık ve desteğinin bugün az olması nedeni ile fiyatı diğer markalar ile karşılaştırdığınızda yurtdışına göre oransal olarak Türkiye'de suni olarak düşük olan KM fiyatları Sony KM olması arifesinde artacaktır. Daha bu birşey değil, bu ürünlerin üzerine Sony markası vurulsun sen o zaman asıl fiyatları gör" şekline yakın laflar söylediler.

Aslında bundan önce de bende aynı düşünce içindeydim. Benim düşüncelerimi bu konuşmalar doğruladı.

Yine söylüyorum; KM düşünenler bence alsınlar, fiyatların düşeceği değil artacağı beklentisi var. Şurası kesin ki, yakında Nikon ve Canon'un pabucunu Türkiye'de Sony dama atacak gözüküyor. Ayrıca, bunda da çok insan aynı fikirde.



#TeknO' tarafyndan 29.01.2006 02:11:27 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 29 Ocak 2006, 02:09 - İp: 85.***.**2.62
ogunata
ogunata (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili Tekno, Konica Minolta'nın Sony'e devredildiğini ilk duyduğumda biraz düşündükten sonra bunun iyi bir gelişme olduğuna karar vermiştim.Ama yerli ve yabancı forumlardaki yazılar beni bir süre karamsarlığa itse de düşüncemin doğru olduğu fikrine vardım.
Ama gel gör ki makineyi bir türlü getirtemiyorum.Orada akrabamın arkadaşı var. Bir türlü makineyi bulup alamadı.Şu anda internetten baktığım kaliteli sitelerde de ya fiyatlar yükseldi ya da stoklarında yok.Daha önce kitiyle birlikte 600 USD'ye düşen makineye şimdi 700 USD vermeye razıyım.Bekliyorum, inşallah bulur da alırız.Makineyi bir getirtebilirsem hemen hayyamda 2. el 70-210 objektif arayışlarına başlayacağım. Çok iyi olduğunu söylüyorlar. Düşünsene bu objektifleri ileride Sony'nin 10+ MP'li makinelerinde kullanabileceğiz. Şimdiden heyecenlanıyorum

 

Tarih: 29 Ocak 2006, 10:35 - İp: 85.***.**4.179
polaris
polaris (üye)
Yurtdışı / Meraklı

sadece etiket dgisimi olacak gibi gozuksede bu haber bazi seyleri akla getiriyor. birincisi konikanin tamamen sony markasi altina gecmesi aksesuar bakimindan pek zenginlesecegi anlamina gelmiyor. fotografcilikta aksesuar denilen seyin objektif oldugunu ele alirsak sony'nin bu konuya ne kadar onem verecegi mechul . sony gibi firmalar genellikle buyuk balik icin olta atar, yani su anda avrupada ve amerikada cok populerlesen giris seviyesi dslr piyasasi gibi. bunun anlami bu seviyenin ustune cikmama ihtimalidir. yani sony belki hicbirzaman nikon d200, dx1, gibi yuksek makinalar sinifina girecek bir makina yapmayabilir. yani aksesuar ve bodylerini giris seviyesinden oteye goturmeyebilir.

benim tahminim yeni cikacak makinalarda minolta iberesini bir sekilde gorecek olacak olmamiz. gercekten yazik olur boyle bir markaya, isme. yillarin minolta ismini, ve onun pazar degerini silip atmak cok akillica bir hamle olmaz.

herne kadar sony sensor piyasasinin lideri olsada en iyi sensorleri ureten firma demekte cok dogru olmaz. canon gibi tamamen kendi sensorlerini ve sensor teknolojilerini ureten bir firma varkenve bunlarda gercekten piyasanin en iyileri olan sensorlerse sonynin dslr piyasasini alip goturecegini soylemek yanlis olur... somy sensorlerini kullanan diger firmalara gelirsek onlar sanirim sonynin gerisinde kalacaklar. ama nikon gibi, fotografcilarina sensorun disinda
yuksek govde kalitesi, yuksek optik ve nikon nun bilinmeyen kendi sihirini sunan firmayla genede basetmeleri zor.

tercihinzii yaparken bence cok dusunmeye gerek yok, cunku ortada cok degisen birsey yok minolta mi istiyorsunuz: aliniz gitsin efendim. degisen birsey yok. makinalar gene ayni makina olacak. zaten bunlar japon, japon sirket geleneginde oyle bir firmayi ele gecirme onu pazarddan silme , yok etme gibi aliskanliklar yoktur. adamlar guclerini birlestirip daha guzeli icin ugrasirlar. sanirim yapacaklarda. benim tahminim cok yuksek seviye bodyler ureteceklerini sanmasamda, cok ucuz fiyatlara dslr uretecekleri kesin gibi...

 

Tarih: 29 Ocak 2006, 13:22 - İp: 24.***.**6.164
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

turkiyede hersey olabilir tabii.. dunyada konica fiyatlari korkunc derecede geriledi ama turkiyede artista..
....
poaris'e katiliyorum.. sony'nin cikartacagi dslr'lar daha cok giris seviyesi olacaktir.. ama bu bir mani degil tabii.. cunku cok daha fazla cesit olacaktir..
..lens fazlaligi konusunda ise birsey soyleyebilmek zor isin gercegi.. ama olabilir de..
fiyatlar bence de su andaki fiyatlar seviyesinde olmak zorunda.. yoksa rekabet edemezler diger firmalarla..
........
bir de anlayamadigim neden fiyatlarin yukseldigi?
sony dslr'lar cikacak.. ama simdi alinanlar da "konica" yazacak..
neyse.. vardir milletin bir bildigi tabii..

 

Tarih: 29 Ocak 2006, 14:18 - İp: 62.***.**2.10