Fotoğrafçılık Forumları
İlk Makine Önerisi
Merhaba
Öncelikle profesyonel fotoğrafçılık hakkında neredeyse hiçbir şey bilmediğimi belirterek başlamak istiyorum
Sadece buradan okuduklarım ve internetteki inceleme videoları üzerinden karar verebiliyorum teknik bilgim olmadığı için. Ama kısıtlı bütçeyle en iyi başlangıç hangisiyle olur karar veremiyorum.
Araştırıp bilgi almaya çalıştığım modeller:
Finepix HS10 : Fiyatı diğerlerine göre daha uygun
Finepix HS20: Sabit lensi var ama 30x zoom özelliği var
Sony A100: Hakkında çok bilgim yok ama ilerde daha çok öğrendikçe lensi değiştirme imkanım olduğunu farkettim
Sanırım almak istediğim makineyi az çok anlatabilmişimdir. Teknik anlamda ve fotoğrafçılık anlamında çok çok az bilgim olduğu için ve sadece okuyarak değil bol pratikle öğrenmek istiyorum.
Bunlar dışında eğer sizin önerebileceğiniz bir model varsa (uygun fiyatta olması öndemli) yardımcı olursanız çok sevinirim.
Ayrıca ikinci el almak istiyorum. Ankara' da görüp deneyerek alabileceğim bir yer var mı bildiğiniz? En fazla 700 TL ayırabiliyorum (bu miktar yeter mi onu da bilmiyorum )
Şimdiden teşekkürler.
İlgilenip yanıt verdiğiniz için çok teşekkür ederim. biraz daha araştırmama sebep olsa da daha doğru sonuca ulaşacağıma eminim bu şekilde
3 adet makina tercihi saymışsınız.
Bunlardan hangisi en iyi diye soruyorsanız cevap çok basit : Sony A100.
Çünkü A100 bir DSLR, burada sayılan diğer bütün makinalardan en az 10 kere daha büyük alana sahip sensörü ver, çok daha hız AFsi var, optik vizörü var, üzerinde her türlü kontrol, düğme mandal vs. var, büyük boyutu itibarıyla ergonmisi var, sensörden stabilizasyonu var, var oğlu var. Görüntü kalitesi, ergonomi ve modülerlik açısından (lensi değişir, üzerine flaş takılır, hatta flaşları wireless sürer vs.) en iyisi DSLRdır. "Hangisi iyi" sorusunun cevabında tartışacak birşey yok : Daima DSLR
Bunlardan hangisi bana en uygunu diye soruyorsanız cevap karmaşık : Bu sizin tecihlerinize ve şartlarınıza göre değişir.
Kimisi makina küçük olsun cebe girsin ister, kimisi X20 zoom olsun ister ( yüksek zoom oranlı tasarım yüzünden iyice zorlanmış optik elemanlar kullanmaktan distorsiyon yemiş, kontrastı düşmüş lenslerle, tripodsuz, stabilizasyonsuz, düşük ISOlu çekimde o kadar zoomu ne yapacaksa ) , kimisi video da çeksin der, kimisi daha küçük bütçeli olsun ister.
Bütün bunları söylemeden size mercimek boyutunda sensöre sahip makinaları en iyi tercihmiş gibi önerenler var. Bunların büyük çoğunluğu diğer seçeneği yani DSLRı hiç kullanmamıştır. Ben kullandım, hem DSLR-like kullandım hem de DSLR. bu konuda hayatta yaptığım en büyük hata bütün bunları düşünemeden önce bir DSLR-like almak oldu, param çöpe gitti, 1 sene sonra benzer paraya DSLR edinmiştim.
Kendinizi iyi tanıyın, tercihlerinizi gözden geçirin, aynı hataya düşmeyin.
Ben HS10 kullandım. Fiyat fayda olarak kıyaslanınca oldukça iyi bir makine. İleride DSLR alırsanızda HS10 u ikinci makine olarak kullanırsınız bence. A100 resim kalitesi olarak elbette daha iyi bir makine ama bildiğim kadarıyla sony pazarda biraz ağır giden bir marka. Sebebi ise aksesuar azlığı.
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
İlk Defa Makine Alacağım Öneri Ve Tavsiye
05 Haz. 2025, 10:26 insanyiyici
154010 Haz. 2025, 12:39
mete007 -
-
Gölge Fanzin’den Bir İlk: Sanat Eleştirisinde Yz
07 Nis. 2025, 16:08 miratcenk
037907 Nis. 2025, 16:09