tuncayh
tuncayh (üye)
Ankara / Meraklı

İlk Makine Önerisi

Merhaba

Öncelikle profesyonel fotoğrafçılık hakkında neredeyse hiçbir şey bilmediğimi belirterek başlamak istiyorum

Sadece buradan okuduklarım ve internetteki inceleme videoları üzerinden karar verebiliyorum teknik bilgim olmadığı için. Ama kısıtlı bütçeyle en iyi başlangıç hangisiyle olur karar veremiyorum.

Araştırıp bilgi almaya çalıştığım modeller:

Finepix HS10 : Fiyatı diğerlerine göre daha uygun
Finepix HS20: Sabit lensi var ama 30x zoom özelliği var
Sony A100: Hakkında çok bilgim yok ama ilerde daha çok öğrendikçe lensi değiştirme imkanım olduğunu farkettim

Sanırım almak istediğim makineyi az çok anlatabilmişimdir. Teknik anlamda ve fotoğrafçılık anlamında çok çok az bilgim olduğu için ve sadece okuyarak değil bol pratikle öğrenmek istiyorum.

Bunlar dışında eğer sizin önerebileceğiniz bir model varsa (uygun fiyatta olması öndemli) yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ayrıca ikinci el almak istiyorum. Ankara' da görüp deneyerek alabileceğim bir yer var mı bildiğiniz? En fazla 700 TL ayırabiliyorum (bu miktar yeter mi onu da bilmiyorum )

Şimdiden teşekkürler.

Tarih: 29 Mayıs 2011, 23:00 - İp: 95.***.**1.124
sezgin72
sezgin72 (üye)
İstanbul / Amatör

DSLR-Like serisi bir makine ile başlamak uygun olur. Fakat sadece pratik yeterli olmaz hem okuyarak/araştırarak hemde öğrendiklerinizi uygulayarak kendinizi bu konuda ilerletebilirsiniz.

Yani makine sizi ilerletmez siz ilerledikçe makinanızı büyütürsünüz.

Alacağınız makina herşeuden önce ergonomik bir makina olmalı ve ayarlarına kolay ulaşabilmelisiniz. Yoksa makina sizi bu işden bıktırabilir. O yüzden deneyerek almakta fayda var.

Benim nacizane önerim CANON SX serisinden bir makina (SX10-20-30) bir makina olurdu.

Bütçenize görede böyle bir makinayı sıfıra bulabilirsiniz.

Sağlıcakla Kalın...

Tarih: 29 Mayıs 2011, 23:56 - İp: 78.***.**9.125
kurbaga_kermit
kurbaga_kermit (üye)
İstanbul / Amatör

zoom özelliği MP rakam artışları sizi kandırmasın... Dolayısıyla, fuji HS20'yi bilmem ama 10'dan uzak durmanız yerinde olur.
Ben de Canon sx20-30 serisini tavsiye ederim.

Tarih: 30 Mayıs 2011, 00:22 - İp: 78.***.**2.66
tuncayh
tuncayh (üye)
Ankara / Meraklı

Teşekkür ederim yanıtlarınız için. Ancak sanırım Canon SX serisinde de lens sabit ve manuel kontrolü yok. Daha yenisin ne işin olur manuel ayarlarla derseniz bir cevap veremem tabi ve zaten benim saydığım makinelerle de harikalar yaratamayacağım şu konumda. Ama yine de lensi de SX serisinde ya da yine Fuji nin buna benzer modellerindeki gibi olsun istemiyorum.

Çok şey istiyorsam lütfen affedin ama yardımınızı bekliyorum

Tarih: 30 Mayıs 2011, 00:33 - İp: 95.***.**1.124
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Ugrasma kompak ultra zoom makinalarla falan.Ne kadar zoom,o kadar sorun.30X da hic cekim yapip kalitesine baktinizmi siz bu makinalarin?Bence bakmadiniz.Bi bakin bence...Ben bu makinalarla hic ilgilenmiyorum da,gecenlerde inceledim yerinde,Canonuda,nikonuda,Fujiside ayni.Zoomu tepe yapinca afalliyo makinalar ve net bir goruntu almak imkansiz.

Tarih: 30 Mayıs 2011, 03:34 - İp: 221.***.**3.132
tuncayh
tuncayh (üye)
Ankara / Meraklı

Teşekkür ederim fikirleriniz için peki bu durumda ne almamı önerirsiniz 700TL bütçeyle?

Tarih: 30 Mayıs 2011, 10:57 - İp: 212.***.**0.106
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Biraz daha buyuk sensorlu olan Canon s90,95,G11,12,Nikon p7000,P6000 falan gibi kaliteli kompaklara yonelmenizi tavsiye ederim.Aslinda giris seviyesi bir DSLR herzaman tercihim olmustur bu miktarlara ancak bu makinalardada lens alma ve ileride dahada cok para harcama soz konusu odugu icin anlayisla karsiliyorum dusunmeyenleri.

Tarih: 30 Mayıs 2011, 11:02 - İp: 221.***.**3.132
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Alpha Kulubunde bir ilan var

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-kamera-fotograf-dijital-fotograf-makinesi-sony-a100-18-200mm-50388116/detay/

Sony A100 + 18-200 Lens ile 800 TL belki işine yarar..

Tarih: 30 Mayıs 2011, 21:59 - İp: 85.***.**8.51
twona77
twona77 (üye)
Bolu / Amatör

merhaba tuncay bey. şu an elimde yurt dışından gelmiş sıfır fujifilm hs20 var. fiyat olarak piayasanın altında bir fiyata satıyorum. düşündüğüm rkam pazarlıksız 800 tl. giriş seviyesinde fena bir makina değil. full hd video çekmeside + b,r özellik diyebilirim.ilgilenirseniz özel msj atın yada telden ulaşın.

tuna demir

0506 992 34 99

Tarih: 30 Mayıs 2011, 22:42 - İp: 94.***.**9.130
furkander
furkander (üye)
İstanbul / Amatör

Canon sx30 kullandım.Gerçekten kullanımı , ağırlıgı ,zoom olayı mükemmell.

Zoom olayı için , zoom yaptıkça bozuluyor diyenler var ,kesinlikle böyle birşey yok içiniz rahat etsin.

Canon Sx30 öneririm.

Tarih: 30 Mayıs 2011, 23:25 - İp: 95.***.**4.170
sezgin72
sezgin72 (üye)
İstanbul / Amatör

CANON SX serisi makinalarda manuel ayarlama yapabiliyorsunuz. Birde unutmamanız gereken bir nokta fotoğrafı makina değil insan çeker...

İlk yorumumda da söylediğim gibi ilerledikçe makinanızıda ileletirsiniz...

Tarih: 30 Mayıs 2011, 23:55 - İp: 78.***.**9.125