tonaran
tonaran (üye)
İzmir / Meraklı

H5 Mi? S3 Mü? Fz30 Mu?

(Bir önceki konudaki başlığın anlaşılır olmadığını düşündüğüm için tekrar açtım.)

Herkese merhaba arkadaşlar!

Ben fotoğraf çekmeye çok meraklıyım. Fotoğrafçılık bilgim iyi olmadığından dolayı kendimi bu konuda geliştirmeye çalışıyorum. Elimden geldiği kadar çeşitli forumları takip ediyorum.

Bu aralar kendime bir fotoğraf makinası almak istediğim için yaklaşık 2 aydır internet üzerinden incelemeler yapıyorum. Kendimce bazı elemelerden sonra şu 3 fotoğraf makinası araında kaldım.

1. Sony Cyber-Shot DSC-H5
2. Canon Powershot S3 IS
3. Panasonic Kumix DMC-FZ30

Bu makinalar hakkında çok detaylı preview lar okudum. Ancak dediğim gibi fotoğrafçılık bilgim iyi olmadığından dolayı 3 arasında tam bir karar veremiyorum. Okudukçada artık kafam karşımaya başladı. Bundan dolayı sizlerin yardımlarınıza, görüşlerinize ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Saygılarımla,

(Not:Ekonomik açıdan 3 makinayıda alma imkanım var.)

Tarih: 31 Mayıs 2006, 15:27 - İp: 213.***.**8.10
tonaran
tonaran (üye)
İzmir / Meraklı

"as"

SENCE H5 S3 TEN HANGİ YÖNLERİ İLE DAHA İYİ?
BELİRTEBİLİRSEN ÇOK SEVİNİRİM!

 

Tarih: 11 Haziran 2006, 01:54 - İp: 86.***.**5.216
ousahin
ousahin (üye)
Yurtdışı / Amatör


Selamlar tonaran,

Benim adım Uğur bu arada. Yazmayi unutmusum kusura bakma.

Benim H5'i S3'e tercih etmemde en onemli iki etkenden biri ekrani, digeri de daha once de soyledigim gibi su anda da bir Sony kullaniyor olmamdan oturu menusune alisik olmam. Kuzenimde S1 vardi ve onu kurcaladigimda menusunun kendi makinemden baya farkli oldugunu gormustum. Daha mi zor bilemem ama benim icin farkli olacagi kesin. Canon'un menusunu ve kullanimini ogrenmek icin fazla ugrasmak istemedim acikcasi. Kaldi ki bu makinelerin menusu daha teferruatli olsa gerek.

Ekrani da gercekten mest etti beni. 3 inc ekran cok guzel bir sey. Cogu zaman rahatlikla izleyebilirsiniz cektiginiz resimleri. S3'te olan donebilir ekran da cok guzel ve ise yarayan bir ozellik ama 2 inc ekrani kucuk buldum.

Bunun haricinde S2-H1 karsilastirmalarinda H1'in daha keskin netlikte fotograflar cektigini gormustum ve bu sebeple H1'in S2'den daha iyi oldugu gibi bir izlenim olusmustu bende. Bu da secimimde rol oynadi. (www.dpreview.com sitesindeki H1 incelemesinde "compared to" kisminda S2 ile karsilastirabilirsiniz fotograflari. H5 incelemesiyse hala yapilmamis. Kiniyorum o siteyi)

Ama o kadar karistirma kafani bence. Al birini gitsin.
Ben de ilk defa aliyor olsaydim belki karar vermem daha zor olabilirdi ama cok da zorlama kendini. Sonucta hangisini alirsan al, memnun kalirsin. Bir de tavsiyem, aldiktan sonra acaba oburu daha mi iyiydi diye dusunme hic. Kendi makineni sevmeye ve tadini cikartmaya calis.

Sevgiler..

 

Tarih: 12 Haziran 2006, 02:28 - İp: 212.***.**7.29
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

zor bir ikilem, sizinki üçlem( o neyse) olmuş gerçi.

belirttiğiniz makineler arasında h5 en iyisi, canon s3 sony h2 ile rakiptir, h5 ile değil.
http://www.ideefixe.com/Fotograf/tanim.asp?sid=TJVQUENPK3N2K8B2GWID
burada ve başka yerlerde sony dsc h5 oldukça iyi fiyata satılıyor.
fiyata lens kapağı, lens adaptörü, pek kaliteli çanta, iki 2500 amper pil ve bir sony şarj aleti dahil. firma ayrıca 1 gb ms hafıza kartını da hediye ediyor.
canon s3 yanılmıyorsam bu civarda bir fiyata sahip ve kutudan bunların hiç biri çıkmıyor!

ben h2 kullanıyorum, makinemden mennunum. bence farklar;

*yukarıda yazdığım canon un cimriliği, adaptör halkası mesela, ek bir lens almak isteseniz, 1 lira maliyetli bu plastik için canon a 30 dolar bayılacaksınız. canon 4 pille çalışır, şarj aleti ile birlikte en az 50-60 ytl daha vereceksiniz. çanta mecburen alacaksınız, 30-40 daha koyun.
*h5 57* e ulaşıyor dijital zoomda. canon 48 de kalıyor.
*h5 de 3 '' lik devasa ve mükemmel kaliteli bir lcd ekran var. canon da lcd dönüyor.
*sony h serisinin elektronik vizörü mükemmeldir, lcd ekrandaki herşey orada da gözükür.
*sony h serisi çok şıktır, yolda elinizde gören döner döner bakar. conon s2 yi ilk elime aldığımda s2 dedikleri bu mu ola! demiştim .
*canon seri çekimde çok üstündür ve h serisi bu alanda rakip olamaz.
*canon daha iyi video çeker fakat çok yer kaplar.
*pil meselesi. ben 4 pil kullanıyorum. 2 si yedek, dağ başında hoş bir mekanda pisiz kalmak hoş bir şey değil. sony 2 pil kullanır ve bir süre sonra makinenin güneşle filan çalıştığını sanıyorsunuz. şaka değil , gerçekten. öyle 200 filan değil, 300-400 kare çekilebiliyor. ben zoomla sürekli oynayarak fakat flash kullanmada(gün ışığıydı) 498 kare çektim, geçen hafta sonu. pil ancak bitti. canon sahibiyseniz 8 pil taşıyacaksınız.
*canon un daha üstün fotoğraf kalitesine sahip olduğu iddiasına gelince, bir sürü site gezmişsinizdir, yüzlerce fotoğraf incelemişsinizdir, karar vermek zor.
*0 ve 2 cm makro meselesi. 0 cm makro olmaz, olsa da nesne objektife dayalı olacağında ışık almaz. sony bu konuda daha dürüst bence. burada odak uzaklığı önemli ki ikisi de aynı değere sahip zaten.
*renk atama gibi canon a has teknolojiler sony de yok. gerekli midir, bilemem, tercih meselesi, ama aynı şeyi yazılımlarla da basitçe yapabilirsiniz.ben yazılımla halledilebilen ve makinenin fiyatını artıran teknolojilere karşıyım, şu doğrudan yazıcıya yollamak gibi saçmalık mesela, her makinede var ve hiç bir anlam taşımıyor.
*canon s3 ün s2 den pek farkı yok, hemen hemen aynı makineler.renk siyah. firma iso duyarlılığını artırdığını söylüyor, denemeden bilemem. ama dijital makinede ideal iso 100 dür. onu biliyorum. gerisi hikaye. 200 iso da bile kumlanma oluyor hepsinde.( dslr-like hariç).
*enstantane hızı canon da daha yüksek, ama sony de de 30 saniyelik pozlama var, canon da bu 15 saniye. zaten bence bir dijital makine için 1/3500 fantastik bir hız. hadi o hızda çektin diyelim, neyi nesıl odaklayacaksın ki?

sony h5 in 7.2 milyon piksel olmasını pek önemsemediğmden onu dikkate almıyorum.



http://www.ideefixe.com/Fotograf/tanim.asp?sid=TJVQUENPK3N2K8B2GWID
http://www.ideefixe.com/Fotograf/tanim.asp?sid=JM7U0G3KT5UEYPD4NP8K

linkler burada. ikisi de aynı fiyata sahip, sony de ekstradan bir şarj aleti, bir çanta, 1 gb kart ve adaptör halkası hediye. bu da abartısız 200 ytl demek.
bunlarla birlikte canon 1500 ytl ye yaklaşıyor. o fiyata r1 bulunabilir. s3 r1 den iyidir diyen çıkmaz herhalde.
s3 o kadar yatırımı hak ediyor mu? ya da h5 le arasında o farka değer mi? bence kesinlikle hayır.
sonuçta canon s1-2-3 ve sony h1-h2-h5 düşük fiyat performans oranına sahip ki canon s3 bu orantısızlığı daha da yükseğe çekiyor.
sonuçta hangisini alırsanız alın, pişman olmazsınız.

bu arada fotoğrafta kendinizi geliştirmek istiyorsanız , bir iki ay sonra belirttiğiniz tüm makineler sizi tam anlamıyla tatmin etmeyecektir, onu belirteyim. gözünüzü yükseklere de dikebilirsiniz, sony r1 gibi me

 

Tarih: 12 Haziran 2006, 12:17 - İp: 81.***.**7.202
tonaran
tonaran (üye)
İzmir / Meraklı

SELAM "BUFFALO"!

GÖRÜŞLERİNİ BU KADAR İYİ BİR ŞEKİLDE BELİRTTİĞİN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM!

DEDİĞİM GİBİ ZOR BİR KARAR!
GERÇİ ARTIK BENİM Kİ İKİLEM! YA H5 YADA S3 ALACAĞIM!
S3 ÜN COLOUR ACCENT VE COLOR SWAP ÖZELLİKLER İLE ÇEKİLMİŞ FOTOĞRAFLARI ÇOK HOŞUMA GİTMİŞTİ. AMA DEDİĞİN GİBİ BUNLAR BİLGİSAYAR PROGRAMLARI İLE YAPILABİLİNİYORSA PEK DE BİR ÖNEMİ YOK.

WALLA İZMİR DE BU İKİ MAKİNAYIDA AYNI ANDA GÖREBİLECEĞİM YER BULMAK İSTİYORUM. BELKİ EGEMEN OLABİLİR. İKİSİNİ AYNI ANDA İNCELEYEBİLİRSEM BELKİ KARAR VERDEM DAHA RAHAT OLUR!

HERKESE TEKRAR TEŞEKKÜRLER!

 

Tarih: 12 Haziran 2006, 15:20 - İp: 213.***.**8.10
canbasri
canbasri (üye)
Çanakkale / Meraklı

Merhaba hocam bende zamaninda h1 mi s2 mi diye uzuuunca kafayi yedim sonunda h1 e karar verdim.Fotograf kalitesi olarak sony yi daha iyi buldugum icin bu yonde tercih yaptim.Makineler yakin sonuc verdiginden,herkesin fikri degisik olacaktir.Benim icin fotografta kumlanma cok itici bi olay ornegin.Canonun fotograflarinin daha renkli oldugunu da savunan cok ama ben kumlanma olayi yuzunden secimimi sony den yana kullandim.Oldukca da memnundum onu sattim ve 4 gun once h5 ime kavustum video ozellikleri arttigi icin boyle bisey gerceklestirdim yoksa kesinlikle degistirmezdim.Buyuk ihtimal makinemi degistirmeyecegim cunku alinca gercekten dogru secim oldugunu anliyosun.

iyi arastir resimleri hosuna gideni al ozellikleri bosver...2 ornek...

http://www.dcresource.com/reviews/sony/dsc_h5-review/DSC00011.JPG

http://www.dcresource.com/reviews/canon/powershot_s3-review/IMG_0028.JPG

hayirlisi olsun...

#canbasri' tarafyndan 29.06.2006 04:03:38 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 29 Haziran 2006, 04:01 - İp: 72.***.**5.229
tonaran
tonaran (üye)
İzmir / Meraklı

GÖRÜŞLERİNİ PAYLAŞAN TÜM ARKADAŞLARA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM!

BEN DE SONUNDA H5 KARAR KILDIM. ŞU ARALAR İZMİR DE H5 İLE İLGİLİ FİYAT ARAŞTIRMASI YAPIYORUM. BEN DE MAKİNADAN MEMNUN KALACAĞIMA İNANIYORUM.

SİTEYE DE AYRICA TEŞEKKÜR EDERİM. SİTE SAYESİNDE BİR ÇOK İNSANIN GÖRÜŞLERİNİ ALDIMVE YENİ ŞEYLER ÖĞRENDİM.

 

Tarih: 29 Haziran 2006, 10:28 - İp: 213.***.**8.10
canbasri
canbasri (üye)
Çanakkale / Meraklı

Bayaa zamandir bu incelemeyi bekliyodum steve's digicams sonunda h5 i inceledi..En guvenilir sitelerdendir hatta en iyisi denilebilir bu konuda..Gerci sen karar vermissin tekrer pisman olmayacagini soylemek istiyorum ilk zamanlar kafanda acaba s3 u mu alsaydim sorusu olabilir ama zamanla unutacaksin cunku mukemmel bir makine alacaksin.(Canon s2 alanlarinda acaba h1 mi alsaydim dediklerine sahit oldum yani hangisini alirsan al aklin digerinde de az da olsa kaliyo ama h5 mukemmel secim...)

 

Tarih: 29 Haziran 2006, 11:23 - İp: 72.***.**5.229
ozzy baba
ozzy baba (üye)
Ankara / Meraklı


Hocam Su altı için başka bir arkadaşa yazmıştım ama bahsettiğin makinelere değinmelerim var konuyla yakından alakalı bence bi oku boş vaktin olursa;



"Dostum Sualtında Dijital Çekim Yapacaksan Sea&Sea nin bu iş için özel üretilmiş kameraları var ki su üstünde de çok başarılı son olarak 8mp modeli var makina kompakt ve muhteşem görüntüler veriyor.Şiddetle tavsiye olunur housingi ile birlikte 1500 USD civarı ve istersen bulman için yardımcı olabilirim.Sualtında ciddi ciddi fotoğraf çekeceksen bu fiyata alabileceğin en üst düzey çözüm diyebilirim. Açık seçik ifade ediyim.Su üstündede seni tamin eder .

Ama ben su üstünde de bişeyler yapıcam ve özellik eoptik zoom kullanıcam ve bişeyler yapıcam.Su altı benim için ikinci öncelikli diyorsan işler biraz kafa karıştırıcı olabilir.

Ben Canon A Serisi, Sony P serisi ve Nikon Coolpix i kullandım veya kullananlarla daldım resimlerini topladım.(hem sualtında hem su üstünde) SONY P serisi su üstünde harika (Bazı konularda berbat makro hiç çekmesende olur) su altında ise tam anlamıyla berbattı. Canon en iyi performansı verdi diyebilirim( A Serisi.) Nikon Coolpx ise makroda iyiydi.Canonun su altında iyi olmasının sebebi netleme (odaklama) hızı ve doğruluğuydu.Örnek resimlerde gösterebilirm erede dağlar var. Ayrıca Sony ile sualtında çekerken ya filtre kullanacaksın ya da beyaz ayarıyla oynayacaksın canlı renkler için.

Su altı olsun su üstü olsun , eğer fotoğrafçıysan makineleri karşılaştırırken (Makinalar yaklaşık aynı fiyat aralığında ve optik zoom v.s. teknik özelliklerde aynı benzeşmek koşuluyla ) aklında iki şey vardır öncelik sırasıyla yazarsak

1 fotoğraf kalitesi
2 kullanım kolaylığı (ergonomi pil ömrü falan filan)

Tabii foto kalitesi herşeyden önce gelir.

Ancak Konu dijital olunca foto kalitesi işi biraz tartışmalıdır. Çözünürlük başlıbaşına kalite unsurudur. Ancak asla tek kriter değildir. Bu yüzden 6MP den sonra çözünürlüğü çok fazla kafaya takmak araba alırken maksimum hızına bakmak gibi bişey. Maksimum hızda önemli tabii ama 0-100 km hızlanması sağlamlık yol tutuşu filan tabi önce gelir di mi ?Bir arabayı sırf kadranı 320 gösteriyor diye almak hyalkırıklığından başka bide para kaybıdır o kadar.

Bak tam burada çok çok çok önemli bir saptamada bulunalım.
Bir kere ışık yeterli ise iki makinayı biri birinden ayırmak neredeyse imkansızdır. Elinde Nikon D70 S de olsa 2 Mp lik cep telefonu da olsa çekeceğin resim çok fazla değişmez ve iyice acemiysen 1000 dolardan fazla verdiğin SLR elindeki 50 dolarlık makine ile aynı resmi çeker de sendeki hayal kırıklığının tarifi olmaz. (çözünürlük hariç tabi)
Ama ışık azalıp da mesafe uzayıp kısalınca, cisimler hareketlendikçe makineler arasında uçurum başlar.Makine ile makinecik arasındaki fark o zaman çıkar ortaya.

Saydığın makineler iyice kompakt makineler ve sualtı fotoğrafı çekieceğim diyorsun yani bu makinelere housing alacaksın ekstra ışık takacaksın o zaman bu makineleri bir kalem geçeceksin başta. (Ben bu hatayı yaptım, yaptığım masrafa bir tane Nikon D200 alınırdı rahat rahat) Neyse bu makineleri geç bi kalem. SLR makine de kendisi ayrı masraf aksesuarı ayrı masraftır ki orta düzey bi araba maliyetine 1000 kare orta düzey fotoğrafın olur bu da pek akıllıca değil. Bu bakımdan Kompakt ile SLR arası SLR Like da tabir edilen makineler ideal gibi görünmekte.

Bu makineleri de güncel bir şekilde sıralarsak,

Canon S3
Fuji 9500
Sony H5
Panasonic fz30
Nikon Coolpix 8800 (Eski bir model ama bunları zorlar
piyasada varmı ayrı konu)Nikon SLR Like üretmiyo artık SLR veya Kompakt SLR like ı zengin bebeleri alıyo her halde hem fiyatı tuzlu hem de tam profesyonel diil. Arada kalmış paran varsa alıyosun yoksa zaten kompakt takılıyosun. Ben fotoğrafçıyım diye geziyosan da arada az bi feyat farkıyla %25-50 arası en azından giriş seviyesi SLR almazsan adama küfrediyolar.(Kesinlikle haksız yere)

Neyse Bu dört veya beş makine dışındakiler makine sahiplerinin övgüleri dışında bir övgüyü

 

Tarih: 30 Haziran 2006, 00:35 - İp: 88.***.**1.225
tonaran
tonaran (üye)
İzmir / Meraklı

SELAM "Ozzy Baba"

YORUM İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
SENİN YORUMLARINDA İÇİMİ RAHATLATTI. H5 KARAR KILMAM DEMEK Kİ İYİ OLMUŞ.
SU ALTI OLAYI HİÇ AKLIMA GELMEMİŞTİ DOĞRUSU!!

HERKESE TEKRAR TEŞEKKÜRLER!

 

Tarih: 30 Haziran 2006, 10:50 - İp: 213.***.**8.10
gezgin33
gezgin33 (üye)
İçel / Amatör

ben h5 e karar verdim gayet memnunum çekimlerimi sitede görebilirsiniz. bence bu tartışılan makinaların hangisini alsanız pişman olmazsınız

 

Tarih: 12 Temmuz 2006, 16:01 - İp: 195.***.**1.83