okcoolpeache
okcoolpeache (üye)
İstanbul / Amatör

Ftograf Makınası Almak Iıstıyorum(canon)

Ben fotograf cekılmek yerıne cekmeyı sevenlerdenım, fotograf cekmek beni asırı fazla cezbediyor ama bu ıste artık uzamanlasmak ıstıyorum. Bunun içinde ilk olarak baslangıc ıcın uygun bır makına almanın dogru oldugnu dusunuyorum baslangıctan kasım 4 5 hatta 6 yıl dıyebılırım cnku ogrencıyım okul bıtıp ıse baslayana kadar alamam baska bır makına. sımdı benım butcem 2 bın tl cıvarı dıyım almak ıstedıgım makına anlık cekımlerı cok hızlı bır sekılde yapıp cok net goruntuler saglamalı atıyorum ruzgarlı bır hava dalgalanan sacların fotografını cekmek ıstedıgımde o sacların her bır telını ayrı ayrı gormek ısterım veya arabayla gıderken cok guzel bır sey gordum ama acele etmem lazım duramam hemen o an net bır fotograf cekebılcegm bır makına olmalı aynı zamanda manzara fotografıda cekmeyı severım ama ısıgı tamamen benım gozumun alabıldıgı gbı net almalıkı sevdıklerımde orayı benım gıbı grebılsınler tabı bu mesafeden kastım 100 m en fazla hatta 50 75 dıyelım bugun arkadasımın eos 20 d makınasını denedım guzel bır makına olarka gozuktu gozume ama babası daha ıyı anlıyor ve 500d daha ıyı alcaksan bundan alabılırsın dedı ama bıraz arastrdm 550d de kafamı kurcalamaya basladı bır sole bısı dedı 20d ıcın yarı prog dedı ve prof makınaları daha yavas cekım ypıo dedı bnde bu yuzden yarı prof dedgı tarzda bır makına almak ıstedım bır de dademın bır yazıda gordum 50d nasıl bır makına bunlara ve bnım ısteklerıme gore ve aynı zamanda lens olarak ne kullanmalıyım hee birde su war dıyafram ayarı yada ıso ayarı ıle ugrascak vaktım olmayabılır o yuzden onu otomatık oalrak ayrlıyım en ıyı goruntyu vercek makına ne olabılır isteklerıme uygn

Tarih: 13 Ağustos 2011, 08:31 - İp: 78.***.**1.151
okcoolpeache
okcoolpeache (üye)
İstanbul / Amatör

?????

Tarih: 13 Ağustos 2011, 08:47 - İp: 78.***.**1.151
najdorf
najdorf (üye)
Ankara / Meraklı

"ısıgı tamamen benım gozumun alabıldıgı gbı net almalıkı sevdıklerımde orayı benım gıbı grebılsınler"

Henüz böyle bir makine üretilmedi

"dıyafram ayarı yada ıso ayarı ıle ugrascak vaktım olmayabılır o yuzden onu otomatık oalrak ayrlıyım en ıyı goruntyu vercek makına ne olabılır isteklerıme uygn"

Otomatik modda çok iyi görüntü veren makine yoktur. Bu mantıkla dslr alacaksanız vereceğiniz paraya yazık olur. 300 liralık kompakt alırsanız karlı çıkarsınız

Şimdilik böyle başlayım sonra fotoğrafçılıkla ciddi ciddi ilgilenecem derseniz 500d, 50d ya da 550d den herhangi biri olabilir. Benim tercihim 550d olurdu. Kit lens ile almanız iyi olur

Tarih: 13 Ağustos 2011, 10:51 - İp: 95.***.**2.5
et2
et2 (üye)
İstanbul / Amatör

adam 1 sayfa yazı yazmış. ben şahsen okumadım

Tarih: 13 Ağustos 2011, 14:58 - İp: 88.***.**8.92
najdorf
najdorf (üye)
Ankara / Meraklı

Zaten okumayı sevmediğin için nette bol miktarda açıklaması bulunan bazı soruların cevabını burada arıyorsun

Tarih: 13 Ağustos 2011, 15:06 - İp: 95.***.**2.5
since86
since86 (üye)
İstanbul / Amatör

Sen en iyisi nikon d5100 al. onun menüleri de kolay.

Tarih: 14 Ağustos 2011, 02:09 - İp: 85.***.**2.237
erzurumedirne
erzurumedirne (üye)
İstanbul / Amatör

BENİM DAHA 3 AY ÖNCE ALDIĞIM 2 YIL GARANTİLİ HENÜZ ZAMAN BULUP DOĞRU DÜZGÜN ÇEKİM BİLE YAPAMADIĞIM KUTUSUNDA CANON 500D 18-55 KİT LENSLİ+CANON 55-250 IS ZOOM ORJİNAL ZOOM LENSİ+ÇANTASI+SIFIR HİÇ AÇILMAMIŞ YEDEK BATARYASI SENİN TAM BÜTÇEN DEĞERİNDE HABERİNİZ OLSUN... AYNI ZAMANDA BU İSTEDİKLERİNİZİ BİRAZ MERAKINIZLA VE BİR KAÇ ALIŞTIRMAYLA KAT KAT FAZLASIYLA 500 D İLE GERÇEKLEŞTİREBİLİRSİNİZ...

Tarih: 15 Ağustos 2011, 15:37 - İp: 212.***.**1.5
okcoolpeache
okcoolpeache (üye)
İstanbul / Amatör

bnm butcem 2 bın tl dedm ben 500 d yı 700 tl yede bulabırım saol

Tarih: 16 Ağustos 2011, 00:17 - İp: 88.***.**7.160
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

croplu dslr al ve üzerine kaliteli lens al. birde makinenin özelliklerini tam anlamıyla öğrendim mi herşey okeydir.

sonra seti sat full frame geç gözünün gördüğünü görürsün. yani onun gibi bişey

Tarih: 17 Ağustos 2011, 08:44 - İp: 81.***.**3.100
okcoolpeache
okcoolpeache (üye)
İstanbul / Amatör

croplu dslr ne demek oluo d500 alcam buyuk ıht. bunda mevcutmu

Tarih: 31 Ağustos 2011, 10:30 - İp: 88.***.**5.81
delirendeli
delirendeli (üye)
İzmir / Amatör

Yani APSC sensörlü yani full 35mm lik sensore göre 1.5 kat daha küçük sensorlü D90 öyle bir cihaz yani

Tarih: 1 Eylül 2011, 12:27 - İp: 88.***.**8.20