metetamer
metetamer (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Eşim İçin Dslr Makine Seçimi

Bütün fotoğraf dostlarına selamlar ;
Öncelikle sabredip okuduğunuz için ve yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim.Bir konuda siz değerli fotoğraf dostlarından küçük bir fikir alışverişi
yapmayı uygun gördüm .
Eşim özel bir hastanede çalışmaktadır(Röntgen teknisyeni) kendisi ayrıca bulunduğu hastanede doğum fotoğrafçılığı işini ciddi bir biçimde düşünmekte
kendisinede iş yerindeki arkadaşları tarafından bu yönde ciddi telkinler var
ben ise yaklaşık 20 senedir amatör fotoğrafçılığa gönül vermiş sizin gibi bu forumlarda sohbet etmeyi seven bilgilenmeyi ve bilgilendirmeyi çok seven bir arkadaşınızım.
Sizlerden ricam eşim için doğum fotoğrafçılığ çekinlerinde kullanılması düşünülen (size göre)makine ve objektif türleri ne olmalıdır tabiki benim aklımda'da bir çok model ve lens geliyor ama dediğim gibi maksat ve amaç karşılıklı fikir alışverişi ve bir şeyleri paylaşmak,şimdiden yardımlarınızı esirgemediğiniz ve fikirlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür edrim.
Sağlıcakla kalın dostlarım...

Tarih: 26 Ocak 2011, 17:12 - İp: 94.***.**0.185
glorfindel
glorfindel (üye)
İstanbul / Amatör

ebay'den makine almak mümkün ama tavsiye etmem. Astarı yüzünden pahalıya gelecektir. Şöyle ki; (hatalıysam düzeltilsin) yurtdışından satınalınan cihazlar için gümrükte 100€ sınırı var. Bu rakamın altında (nakliye dahil) alımlarda gümrükte prensipte sorun çıkmaz. Ürün adresinize gelir. Ancak bu rakamın üstündeki alımlarda hele ki dijital SLR gibi dikkat çekici ürünlerde ürününüz gümrükte alıkoyulur. Adresinize bilgi gönderilerek gümrüğe davet edilirsiniz. Orada ürünün Türkiye fiyatı üzerinden vergilerini ödeyip ürünü teslim alırsınız. Bu sebeple yurtdışına gidip alma, ya da gelen biriyle getirtme olanağı yoksa o miktardaki bir bedl için internet alışverişi hesaplı olmayacaktır.

Tavsiyem sahibinden.com ya da gittigidiyor.com üzerinden ya da doğrudan dükkana gidip spot piyasasından ürünü almanız olacaktır. Ürünler 1 yıl dükkan garantisi ile satılır ve genelde ebay'de görüğünüz fiyatlardan bir miktar daha fazlaya alabilirsiniz. En uygun hesaplı yöntem bu olacaktır.

Kolay gelsin.

 

Tarih: 27 Ocak 2011, 23:01 - İp: 92.***.**4.65
elcezeri
elcezeri (üye)
İstanbul / Amatör


-d90 kit, sirkecide 1900 tl...

 

Tarih: 28 Ocak 2011, 14:42 - İp: 78.***.**7.93