emincihan
emincihan (üye)
Ardahan / Amatör

Dslr Tavsiyesi

Herkese selamlar. Belki onlarca kere açılmış ama yeniden tarafımdan bir kere daha açılan bir konu olacak biliyorum lakin aradığım cevaplara bir türlü ulaşıp, işte istediğim budur diyemiyorum. Yaklaşık bir haftadır internet üzerinde forumları ve incelemeleri okumaktan artık baygınlık geldi ve şu an bu satırları yazarken bilgisayara karşısında döküman, yazı çizi okumaktan gözlerim yanmakta.

Bir DSLR makine almak istiyorum. Elimde yaklaşık 4 yıldır kullandığım, ilk göz ağrım SONY DSC S80 kompakt makinem var. Kendisinin çok emeği geçti, çok anları ölüsüzleştirdi. Özellikle son 1,5 yıldır makinenin auto modunu hiç kullanmaz oldum. Kısıtlıda olsa manuel modda yaptım her türlü çekimi ve manuel modda çekmeye de devam etmek istiyorum. Hal böyle olunca artık kendisi yetersiz kalmakta ve benim de bir DSLR edinme zamanım geldi.

Öncelikle belirtmek isterim ki marka fanatikliğim kesinlikle yok lakin Pentax ile ilgili okuduğum şeylerin büyük bölümü pek iç açıcı olmadığı için pentax markasını kafamdan tamamen sildim.

İlk etapta ikinci el almayı düşünmüştüm ancak ikinci el alınırken dikkat edilmesi gereken noktaları bulup öğrenince durumun beni aştığını gördüm. Daha lensin yerinden nasıl söküleceğini bile bilmeyen ben, ikinci el bi makineyi değerlendiremem malesef. Bu işten anlayan bir arkadaşım da olmadığı için ikinci el olayını büyük ölçüde sildim.

Bir kaç özellik belirtecek olursam, AF nin makinede olmasını istiyorum ve tabi ki IS ninde. Bunları makinede istiyorum çünkü ilerde lens alırken 2-3 kat fazla para bayılmak fikri pek bi hoşuma gitmedi açıkcası. Ha bunlar illede katı bir biçimde %100 olmazsa olmazlar değiller ama olurlarsa çok güzel olurlar. Bir de livewiev olayı var ki, makro çekimlerde çok işe yarayabilecek bir özellik olduğunu belirtmiş insanlar o yüzden olmazsa olmaz bir özellik.

Makineyi manzara çekimleri ( özellikle gece) ve ilerleyen zaman içersinde lens için tekrar para denkleştiğinde makro çekimler yapmak için kullanacağım.

Fiyat olarak kafamda belirlediğim rakam yaklaşık olarak 600-650 dolar civarı. Makineyi yurt dışından getirtmeyi planlıyorum, olmazsa spot pazarından almayı.

Bu yukarıda yazdıklarım ışığında sizden makine önerisi rica ediyorum arkadaşlar.

Sevgiler, saygılar..

Tarih: 9 Mayıs 2010, 16:21 - İp: 95.***.**7.133
bolubeyi
bolubeyi (üye)
Ankara / Amatör

Aradıklarınızın hepsi -fiyatı da göz önünde bulundurarak- 450d de mevcut.

 

Tarih: 9 Mayıs 2010, 16:40 - İp: 88.***.**2.230
emincihan
emincihan (üye)
Ardahan / Amatör

Ben IS ve AF motoru body de yok diye biliyorum ama yanlış mı biliyorum acaba?

 

Tarih: 9 Mayıs 2010, 17:17 - İp: 95.***.**7.133
bolubeyi
bolubeyi (üye)
Ankara / Amatör

yok ama gövde ucuz olduğu için IS li lens alabilirsiniz. af motoru ve ıs in lens üzerinde olması örüntü kalitesi adına daha verimlidir. gövdeden titreşim önleyici sony de var diye biliyorum. A300ü bir araştırın derim.

 

Tarih: 9 Mayıs 2010, 18:52 - İp: 88.***.**2.230
emincihan
emincihan (üye)
Ardahan / Amatör

Biraz daha araştıma yaptım ve makine olayının seçim ve alım aşamasında muhtemelen son soru olmasını umduğum ve düşündüğüm soruya geldim. Canon u da bir kenara bırakıp Sony nin a300 ve a330 modellerini son olarak inceledim. Bu iki makineden bir tanesini alacağım lakin aralarında ne fark var ben göremedim. Görebildiğim tek fark pozlama telafileri, a300 -3/+3 a330 -2/+2. Bütün fark bu mudur, yoksa benim bilmediğim daha ne farklar var?

 

Tarih: 10 Mayıs 2010, 18:29 - İp: 95.***.**7.133
emincihan
emincihan (üye)
Ardahan / Amatör

a330 için 990 lira uygun bir fiyat mıdır? Makine sıfır ve 18-55 kit lensli

 

Tarih: 14 Mayıs 2010, 23:47 - İp: 78.***.**1.41
  • 1