rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

Dslr / Slr-like Hüsranlarınız

Burada bu konuyu açmamın sebebi satın aldığınız yada tecrübe ettiğiniz bir makine ile kullanmaya başladığınızda karşılaştığınız hüsran yada ummadığınız bir eksiklik-özellik..
Bir örnek vereyim
Nikon CP 8800 ü bir arkadaşımdan ödünç aldım. Harika gece ve şehir fotoları çekmeyi planlarken
Bulb (perdeyi açık tutan fonksiyon) çekim esnasında manuel yada motorlu olarak zoom yapamadığımı öğrendim..

cihazları ve sizi üzen yanlarını kısaca yazalım istiyorum

Tarih: 21 Temmuz 2006, 15:50 - İp: 85.***.**5.232
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

ya bu dertlendiginiz toz meselesiyle ilgili birsey soracagim, DSLR makinalarda ayna kapali durumdayken (yani goruntu vizore verilirken) yanlarinda acik kisim kaliyor mu? yani sensore nasil toz gidiyor lens degistirirken?

Tarih: 21 Temmuz 2006, 18:28 - İp: 81.***.**7.8
nemru_t
nemru_t (üye)
Ankara / Meraklı

pazarbey s2 berbat bi makine demişssin imza kısmındada avukatdan s2 kelepir demişsin

ya benim kullandıgım kodagın 3,2mp lik bir makinesi var hani elimin altında olsun zırt diye çıkartım aile resimleri filan çekim diyosanız hem ucuzdu ben 320ytl almışdım 1,5yıl önce hemde benim diye sölemiyorum çok iyi bir resim kalitesi var işin aslı ben bukadarını beklemiyodum.dslr olunca onuda yazcam az kaldı sırayla

Tarih: 21 Temmuz 2006, 18:34 - İp: 85.***.**9.24
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

eray bilgim el verdiğince soruna cevap vereyim.. (ukalalık yapmak istemem)

1- Ayna kapalı iken vizöre görüntü gelmez. ayna kapanıyor yani lens ile sensör arasından çekiliyor görüntü sensöre yansıyor
2- Aynanın yukarı aşşağı hareketi yapabilmesi için elbette yanlarında boşluk var.. Bir pistonun silindir içindeki hareketi gibi değil yani..
3- Toz girme olayı her durumda mümkündür. En çokta lens değiştirirken. 1 piksel (1 mikrondan daha ufak sanırım) boyutundaki bir toz tanesi bir yerden makineye kacabilir. buda çeşitli safhalarda sensöre yapışabilir. artık neresine yapıştıysa sensöründe dolayısıylada görüntünde 1 pixellik kararma yada bozulmadır neticesi

Tarih: 21 Temmuz 2006, 18:38 - İp: 85.***.**5.232
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Sayıh nemrut
Ben s2 berbat demedim.
Objektif kapağı ve lcd ve vizörü berbat dedim.
Yoksa s2 sınıfının en iyisi bence. Özellikleri ile rekabet edebilecek makina yok hala. [>

Tarih: 21 Temmuz 2006, 18:50 - İp: 88.***.**2.84
e0s
e0s (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Sensör Tozlanması ile ilgili bir kaç bir şey söylemek istiyorum.
Gözümüzle göremediğimiz partüküller vardır,havanın içinde.Boşa flaş patlatın,hatta ilker TTL II Flaş ölçüm sistemi Canon makinalarda var karanlık ortam öncül Flaşlar patlatıyor focuslama ve pozlama yapabilmek için.
O pozisyonda flaş kafasının önüne bakın bir takım noktalar görürsünüz havada.
Onlar siz objektif takıp çıkardığınız da makinaya girebilir.
Zaten gözle görülür toz parçaları minik hava pompaları ile temizlenebilir.
Ancak loupe ile görülebilen ve sensör üzerinde belkide 10 yada 20 piksele denk gelecek küçüklükte parçacıklar oluşabiliyor.
Bu toz parçaları ancak kısık diyaframlarda belli olur.
Belki makinasında hiç olmadığını düşünen biri bile bununla karşılaşabilir.
bence herkes denesin 22 diyaframda masmavi gökyüzüne boşa bir fotograf çekip bakın bakalım ne olacak.
O halde bile tazikli hava ile çıkmayan o toz partüküllerinin olympusun titreşim teknolojisi faydalı olacağını sanmıyorum.Bana pazarlama politikası gibi geliyor.Compakt makinalarda yada video kameralardaki digital zoom gibi.
Nemle birlikte yapışabiliyor o toz partükülleri ve ancak sensör temizlemek için özel kalemler var onlar ile temizleniyor.
Teknik servisimizde 1 gün boyunca uğraşılan,temizlik ve makım için gelmiş Eos 1Ds mark II nin sensör ünitesi bazen 3-4 saat sürebiliyor.
SLR makinalarda en büyük başbelasıdır.
Lafı gelmişken söyleyeyim.R1 alacak olsam almam ya alanlara söylüyorum bence en büyük avantajları budur.
Sensör temizliği konusunda bu sitede kulak temizleme çöpü ile ıslatıp temizlik yapanını duymuştum , kesinlikle ince detaylar teknik servis tarafından yapılmalıdır.sensör üzerindeki kaplama zarar görebilir.

Tarih: 21 Temmuz 2006, 18:59 - İp: 85.***.**3.100
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

eOs neden R1 almazsın ??

(senin kaçınma nedenlerin bir R1 sahibinin hüsranı olabileceği için soruyorum)

Tarih: 21 Temmuz 2006, 19:04 - İp: 85.***.**5.232
e0s
e0s (üye)

Tamamen bana hitap etmediğinden SLR kullanıcısı olmamdan kaynaklanıyor.
O parayı verdikten sonra SLR alırım diyorum.fikrim bu yönde.
Yoksa makinanın bir açığını görmüş falan değilim.Kategorisin de tektir.

Tarih: 21 Temmuz 2006, 19:11 - İp: 85.***.**3.100
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ben de ayni dusunuyorum; o parayi verdikten sonra dslr alirdim..

furkan, haklisin f/22'de cekim yapilinca, tozun yarattigi lekelere rastlanabiliyor.. ki bir keresinde ben de gittim bir fotografciya, o dedigin kalemle temizlemislerdi.. ama gunun sonunda eger ki dikatle lens degistiriyorsan ve o hava ufleyen pompalardan kullaniyorsan ve f/22'ye f/32'ye dusmuyorsan, sorun olmuyor kesinlikle.. zaten f/22'ye dusmek diffraction acisindan da iyi degil, fotograf kalitesi inanilmaz derecede dusuyor, ki sen de biliyorsundur..

ilk dslr alirken cok dert etmistim toz girmesini falan.. ama su anda hic onemsemiyorum dogrusu.. [>:D

Tarih: 21 Temmuz 2006, 19:27 - İp: 62.***.**2.10
e0s
e0s (üye)

Sevgili İlker.
EF 400mm f/2,8.Yollarlarmı bilmiyorum.
ama 28-300 ve 100-400 kullandım.
L optiklerin özellikle tadı başka.
Bir başka bir şeyden bahsetmek istiyorum ama.
Canon Pro Club biliyormusun.
2Ad profosyonel body ve 3 adet L lensin varsa yada XL serisi bir kameran varsa, üye olabiliyorsun sana sanırım bir çok yere girip çıkma kartı veriyorlar. Basın kartı gibi birşey.birde teknik servise diyelim L serisi bir objektifini arızadan yada bakım için bıraktın yada body bıraktın sana aynısını ekipmansız kalmaman için sunuyorlar.kendi ürünlerinin işi halledilinceye kadar.
Bakım için makina bıraksanda makinasız kalmayacaksın.

Tarih: 21 Temmuz 2006, 19:32 - İp: 85.***.**3.100
e0s
e0s (üye)

Işık güçlü ise ben kısık diyaframdan yanayım.
50 asa 22 diyaframda manzara çektiğinde sonuç oldukça keskin ve inanılmaz bir netlik oluşuyor.
Stüdyoda Eos 5D ile 50 asa 18 diyafram çektiğim fotograflar var arkadaşımın stüdyosunda. Fırsat bulursam yüklerim gösterrim.
Manzara da özellikle pozisyon müsaitse diyaframı kısabildiğim kadar kısarım.
Pinball die bir şeyden bahsetmişti bir arkadaşım iğne deliği fotoğrafçılığımı ne.çokta iyi hatırlamıyorum ama.
Enstantene süresini kurtarabilirsem diyaframı kısarım gece manzarasında normal gündüz çekimlerinde yada konuya göre işte life still çekimlerde.Eos 5D 50asa F/40 çekimlerim vardı 28-300 optik ile.Demoya gittiğim bir müşterim için.
inanılmazdı.duruyor olsaydı gönderirdim.

Tarih: 21 Temmuz 2006, 19:41 - İp: 85.***.**3.100