sedas
sedas (üye)
İstanbul / Amatör

Dslr-like, Geniş Açı, Kararsızım

Merhaba,
acemi bir fotoğrafçı aday adayıyım.. mimari, iç ve dış mekan fotoğrafları çekmek için uygun bir dslr-like makina arıyorum uzun zamandır. ama her geçen gün kafam karışıyor, ay biraz daha beklesem belki yeni modeller çıkar diye ortalama 8 ayımı heba ettim, elimde nuhnebiden kalma sony (dsc-p32) ile zaman zaman arkadaşımdan ödünç aldığım canon pro 1 ile idare ettim.
yaptığım araştırmalar, forumlar beni Sony dsc-R1 e yönlendirdi. diğer taraftan Fuji s9500 vardı aklımda.

Acaba nedir bunun oluru? Ayrıca önerebileceğiniz, Geniş açı özelliği bulunan başka dslr-like makina var mıdır?

Tarih: 10 Ocak 2007, 00:29 - İp: 88.***.**3.5
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

Merhabalar...He geniş açı çeksin, hem de kullanımı pratik olsun diyorsanız Canon S80'i tavsiye ederim.28 mm geniş açı lensi var.Ama illaki DSLR-Like olsun diyorsanız,sizin de dediğiniz gibi R1 gerçektn kalitelisini kanıtlamış bir cihaz.Ayrıca bu cihazla fotoğraf yeteneğinizi de geliştirip ilerde bir DSLR cihaza geçişi kolaylaştırabilirsiniz..

Tarih: 10 Ocak 2007, 02:42 - İp: 85.***.**9.68
sedas
sedas (üye)
İstanbul / Amatör

Evet, DSLR-Like olsun dememin sebebi, hem kendimi geliştirip, hem de ilerde DSLR a geçme isteğim. Ama belirttiğim gibi R1 aklıma ve gönlüme çok yatmış olmasına karşın, konuya tam hakim olamadığım için, alternatifi veya daha iyi bir DSLR-Like olup olmadığını bilemiyorum.

Tarih: 10 Ocak 2007, 03:04 - İp: 88.***.**3.5
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

Seda hanım iyigeceler..R1 DSLR-Like diye tabir edilen sınıfta başta sensör boyutları olmak üzere(Sensör boyut,Fuji S9500'dekinden büyük olup, DSLR'lerde kullanılan sensörlerle hemen hemen aynıdır..) üzerindeki lensle birlikte özel bir yere sahiptir ve bu sınıfın hiç tartışmasız lideridir.

Tarih: 10 Ocak 2007, 03:33 - İp: 85.***.**9.68
ral
ral (üye)
İstanbul / Amatör

R1 bence bir geçiş makinesi değil...fiyatı bile giriş seviyesi dslr den bile fazla....objektif değiştirmeyi düşünmeyin birlerinin 1. makinesi veya bir dslr sahibinin 2. makinesi olabilir.

Tarih: 10 Ocak 2007, 09:18 - İp: 88.***.**0.56
ral
ral (üye)
İstanbul / Amatör

unutmuşum geniş açılı dslr-like kodak p880 var ama sony r1 kadar iyi değil...
eğer:
1.yüksek zoom yapmayı çok düşünmüyorsanız
2.sık sık objektif takma çıkarma gibi bir hobiniz yoksa
3.büyük ve ağır makineleri seviyorsanız(almadan önce kesin görerek değerlendirin)
sony r1 sizin tüm ihtiyaçlarınızı çok iyi fotoğraf kalitesi ile görecektir.

Tarih: 10 Ocak 2007, 09:40 - İp: 88.***.**0.56
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

ral; R1 için DSLR'ler kadar pahalı diyorsun.Evet bu doğru ama DSLR alıca üzerlerindeki kit lensin kalitsiyle R1'in üzerindeki 24-120 mm Carl Zeiss lensin kalitesinin kesinlikle mukayese bile edilmeyeceğini, R1'in üzerindeki lensin kalitesindeki bir lensi alınan DSLR üzerine monte etmek için ikinci bir R1 parası harcanacağını da belirtmeliydin.

Tarih: 10 Ocak 2007, 14:05 - İp: 85.***.**9.68
mimarca
mimarca (üye)
İstanbul / Amatör

!!Ral doğru söylemiş.R1 i geçiş makinası olarak görmeyin.R1 in fotoğraf kalitesine alıştıktan sonra dslr ye geçmek hem çok zor olur hemde çok pahalıya gelir.Daha doğrusu dslr beğenmezsiniz.!!

kesinlikle katılıyorum arkadaşalar bu konuyu yakın zamanda tecrübe ettim öyle geçiş meçiş makine si deil r1 ole dusunenler bence elınde nıkon canon olanlar alın r1 ı elınıze onları cope atarsınız.

ayrıcı giriş seviyesi olan bır cıhazvarsa olarda dslr giriş seviyeleridir. malesef...

bence siz 350d alınca ılerde d200 gibi bişi ile yukseltırsınız.

r1 ın kesınlıkle ve kesınlıkle yukselmeye ıhtıyacı yok..

super bır lens aralıgı var...

ayrıca topıgı acan sadas flas kullanmayı dusunuyorsa flas perde hızı ıc cekımde ıse yarıyor r1 de maksımum hızda kullanılabılıyor.

r1 kendi sınıfında tekdır malesef.

sunlar ıle yanılmanızı ıstemıyorum bır makınenın dslr olmaması kotü foto cekıcegı anlamına gelmez...
insanları sırf bu yuzden kandırıyorlar dslr işi çook masraflı .

Tarih: 10 Ocak 2007, 18:01 - İp: 85.***.**8.113
sedas
sedas (üye)
İstanbul / Amatör

Tesekkürler arkadaslar,
Bugün gittim R1'i inceledim. bir arkadaşım da yeni almış, deneme fırsatı bulucağım hafta sonu. Zaten bugün görüp, elime alınca makineye çarpıldım. Eh forumlarda performansı hakkında çok iyi şeyler yazıyor. Şu anda kararım netleşmiş durumda.
Tekrar teşekkürler

Tarih: 11 Ocak 2007, 00:39 - İp: 88.***.**3.5
ral
ral (üye)
İstanbul / Amatör

bence olay bitimiştir..makineyi eline alıp beğendiniz ise başka hiçbir şey düşünmeye gerek yok

24mm geniş açıda bence yeterli bir açı...umarım 120mm de zoom olarak size yeter...aksi halde objektif değiştirmek gibi bir lüksünüz olmayacağını tekrar belirtmek isterim.

Tarih: 11 Ocak 2007, 10:46 - İp: 88.***.**0.56
mimarca
mimarca (üye)
İstanbul / Amatör

zoom yeticektir bence.önemli olan süper en asgari seviyede yamulmasız geniş açıyı buldu.çok kaliteli bir geniş açı hemde.

zoom a gelice yetmez ise bir dslr alır ve üstüne süper çok ekonomk zoom lar var onları kullanarak bu sorunuda çözer.

çok doğru bir karar verdiğinizi bir dslr kullanarak birde arkadaşınızın r1 ini deneyerek göreceğinizi düşünüyorum.

hoşçakalın...

Tarih: 11 Ocak 2007, 11:21 - İp: 85.***.**8.113