Fotoğrafçılık Forumları
Dslr Alım Sorunu - Hüsran
Arkadaşlar bir türlü slr makina alamıyorum.Bu konuda bana yardımcı olabilecek bir arkadaş varmı. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
#pazarbey' tarafından 11.01.2007 18:32:41 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 10.02.2007 18:04:35 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 17.02.2007 08:24:05 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 25.02.2007 22:45:49 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 22.04.2007 21:56:46 tarihinde düzenlendi.
Arkadaşlar PAzar günü çektiğim A100 fotolarını yüklemeye başlıyorum. Bazı fotolara auto-levels ayarı dışında PC müdahalesi yoktur. ( keskinleştirme - noise temizleme - renk verme, alma yapılmamıştır) hepsi orjinal kadrajdır. (Galata kulesi ve Cami fotoğrafı polarize filtre ile çekilmiştir.)
Fotoğrafların çoğu 75-300 mm ile çekilmiştir. Kilise içindeki 2 foto ise 18-70 ile çekilmiştir fotoları bir süre sonra buradan A100 topicine taşıyacağım. umarım fikir verme açısından yardımcı olabilirim.
edit : Resize
#muratsen' tarafından 23.01.2007 19:27:34 tarihinde düzenlendi.
kilise içi fotograflar ve ısık cok guzel..camı ve galata fotograflarında polarize etkisi cok belli degil..fotograflardaki keskinlik ve renkler oldukca basarılı eline saglık...
yapmayın sunu iste aklımı karıstırmayın sonunda bende pazarbey gibi olcam yaslancam gitcem bu forumlarda dslrsiz omu bumu diye
Gaijin biz yardımcı olamaya çalışıyoruz, Ayrıca düşünmenin sonu yok en kötü tercihi bile yapacak olsan fotoğraf çekmenin hazzını yaşayacağın için hep karlısın
Bendeki polarize filtre Linear çıktı... Netleme yaptıktan sonra bide ayrıyeten elimle filtreyi çevirdim durdum. Sanırım iyi bir circular almam gerekecek...
Sonuçta bu fotoğrafları Nikon ve Canoncu arkadaşlarımızın tu kaka dediği, argo tabiriyle sallamadığı bir makine çekti. Bu arada D70S li bir arkadaşın çoğu fotosu titreme sebebiyle heba oldu (grup içinde özellikle de bayanlar yüzünden biraz heyecanlanmış ) açıkcası benim çektiğim 150 kare içinde bulanık çıkmış tek bir kare yokki ayrıca sabitlenmekle vakit kaybetmeyince daha hızlı davranmak mümkün oluyor.
Sony alın, Pentax alın, Canon alın, Nikon alın... ama bir fotoğraf makinesi alın ve hep birlikte buluşup yapalım böyle geziler bizler de...
gaijin,
d80 almaktan niye vazgeçtin?
Muratsen fotograflar süper...Beni iyice sony'e yönelti.Ama halen lens kousunda kararsızım.
muratsen valla ben herhangibir markaya bagımlı degilimdir ancak ne yalan soyleyeyim hep bir nikonum olsun isterdim..şimdi h1 kullandıgım için alphayı ilk cıktıgında cokta heyecanla gidip yalcınlarda inceledim neden bilmem içim ısınamadı yoksa bence gercekten cok iyi bir makina..zaten bunca insanda bu yonde dusunuyor..
merson: d80de karar kılmıstım,ve hatta sipariş vermiştimki pentax k10d nin forumdaki incelemelerini okuyunca yine aklım karıstı ozellikle govdede titreşim engelleme benim için cok onemli..d80de malesef bu yok, yoksa geri kalan ozelliklerinden benim kullanacaklarımda hiç bir eksigi fazlası yoktur eminim..amerikada d80de k10d de 1000 dolara yakın fiyatla satılıyor yanı maliyetleri aynı ancak dedigim gibi govdede titreşim onleme ozelliği olması ve d80 alırsam bu ozellikli lenslere cok para yatıramayacak olmam beni pentaxa yonlendirdi..zaten ya pentax ya sony ikisi dısında yok sanırım bu ozelliği govdede veren..ben maliyetlerimide minimum tutmak istedigim için tercihim bu yonde..şimdi sonynin fotograflarına bakıyorum gercekten cok iyiler ama tabi kullanılan lenste onem arzediyor...neyse ben gozlerimi kapattım
pentax alcam aklımı karıstırmayın
buarada muratsen bastaki vapur fotografı karanlık cıkmıs,kadrajı ustten kesip denize versen ve soldan kesip boslugu hareket yonune versen cok daha guzel bir kadraj olurmus..
son olarak acaba polarizede eniyi marka ve sigma 17-70e uygun bir polarize fiyatı veya linki verebilirseniz cok sevinirim
Gaijin vapur fotoğrafını Sirkeciden Hareme geçerken saat 08:00 sularında çekmiştim. oldukca koyu bir hava vardı henüz o saatte...
Hoya filtreleri överler ama bende o konuda kararsızım esasen..
evet hoyayı bende duymustum..ankaradan alabilecegim bir yer yada internetten guvenli bir site linki verebilirseniz cok tesekkur ederim..gerci makinam ancak bır ay sonra gelecek ama şimdiden arastırmak lazım ufak aksesuarları
hoya marka filtreler çok kalitelidir murat..hoyadan sonra b&w oda olmazsa cokin markalarda fena sayılmaz..
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
259229 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
-
-
-
-
-
-