Fotoğrafçılık Forumları
Dslr Alım Sorunu - Hüsran
Arkadaşlar bir türlü slr makina alamıyorum.Bu konuda bana yardımcı olabilecek bir arkadaş varmı. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
#pazarbey' tarafından 11.01.2007 18:32:41 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 10.02.2007 18:04:35 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 17.02.2007 08:24:05 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 25.02.2007 22:45:49 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 22.04.2007 21:56:46 tarihinde düzenlendi.
Ama genede pentax veya samsung ağır basıyor.
Samsung un yaptığı SLR leri fuarda inceledim, epey güzeller. Bu yaz epey ses getirecek. Pazarbey, yinede benzerini almaktansa aslını almak daha iyi değilmi?
xtolga, boşuna dil dökme , zaten almaz, alamaz.
pazarbey, Allah aşkına, samsung dslr yi ne yapacaksın?, pentax desteğiyle nereye kadar gider samsung?
Beyler bir sorum olacak. DSLR'lerde kompakt sınıfta olduğu gibi LCD'den bakarak çekim yapılabiliyor mu? Optik vizöre mi köleyiz bu durumda.
R1 alayım dedim fokusuna camur atılar. FZ50 dedim noise dediler. ama sonucta ben japon turistlerin türk versiyonuyum. DSLR al dediler ama o alemide heç bilmem. Aldık almasına diyelim o zamanda elimde kullanım amacımı aşan bir makine mi olacak. Kontrolu kullanması zor karmaşık bir makinemi olacak?
Keşke ist. olsaydımda fuar dönemi tüm modelleri kurcalayabilseydim. Maledef izmirde bu şansı bulamadık
Şimdi siz ne dersiniz? Yaaaaarrrrr bana bir çözüm medeeeet
R1 e çamur atanlar halt etmiş
fz50 iyi makine. japon turistler gibiysen senin için ideal makinedir.
ama sony h9 u da düşün.
iso konusuna fazla takılma....
ben bir dslr-like alsam h9 ya da fz50 alırım, başka bir şey düşünmem.
barist,
Uğraşmayı sevmiyorsan hiç dslr'ye kafa yorma.
Buffalo arkadaşımız cesaret edip aldı, ben daha geçemiyorum, uğraşacak zamanım da yok.
Bu konuda en hızlı karar veren pazarbey arkadaşımıza danışırsan hemen aydınlatır sanırım.
walla bekleyeceğiz pazarbey'in muhteren cevabını
FZ50 için ise hani geniş açısı falan yetersiz deniliyor ama raynox converter'ün sayfasında fz50 ve geniş açı convet. ile çekilmiş demolara bakınca öyle kötüde değil hani. Tek korkum gece evde otururken yada yaz tatilin keyifli gecelerinde çekilen resimlerin noise'dan dolayı adamı delürtmesi olur.
EEE pazarbey tüm oklar seni gösteriyor. Hadi de bakalım ne yapsın bu kararsız kul hı
barist
R1 i ve Fz50 yi kullanmak ne kadar koolaysa veyaz zor ise DSLR yi kullanmakta aynın zorlukta veya kolaylıktadır. Fz50 nin Vide çekebilme artısı var. ve daha fazla optik zoom imkanı sunuyor. R1 ise video çekememsine rağmen, büyük sensörü ve kaliteli objektifi ile bazı DSLR bile fotoğraf kalitesinde geçtiğini söyleyebilirim.
Sonuç olarak bu cihazların hepsi kendi sınıfında iyidir. kötü değil. Kararını kendi ihtiyaçlarının doğrultusunda ver.
Barist arkadaşlar eyleniyor seninle. Burda karar verme konusunda topiktende anlışılacağı gibi en yavaş kişi benim.
Ancak dslr alıpta lcd den çekmek istersen olympus e510 tavsiye ederim.Heniz payasada yok ama çıkacak. Lcd den bakarak çekim yapmak mümkün.
Bunun haricinde fuji 9500 modeline yakında ıs koyacak.O zaman mükemmel bir makina olacak. Fz 50 de iyi tabi.R1 de.
Ayrıca arkadaşlar benzer veya aynı.Hangisi ucuz olursa .Birde e510 u beklemeye karar verdim gibi.Bakalım örnek fotolarına.
Varmı örnek foto.
pazarbey dslr alacagim diyorsun ama ucuz olsun diyorsun ayni zamanda.. sen simdi dslr alsan, her bir lens icin de yillarca dusunursun, aldigina degmez valla..
gel sana fuji s9500 IS alalim..
"Hele hele 600dolar verip tirpod alma olasılığı yok....."
hakan, dur hele.. bir alsin pazarbey kamerasini, sonra gerekli konusmalari yapariz..
simdi pazarbey zannediyor ki, a100 ile 18-200'u 1900 ytl verip alacak, olay da bitecek..
halbuki hersey daha yeni basliyor..
bir de baslasaydi hayirlisiyla..
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
259229 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
-
-
-
-