Fotoğrafçılık Forumları
Dslr Alım Sorunu - Hüsran
Arkadaşlar bir türlü slr makina alamıyorum.Bu konuda bana yardımcı olabilecek bir arkadaş varmı. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
#pazarbey' tarafından 11.01.2007 18:32:41 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 10.02.2007 18:04:35 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 17.02.2007 08:24:05 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 25.02.2007 22:45:49 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 22.04.2007 21:56:46 tarihinde düzenlendi.
xtolga,
Bakma pazarbey'in ince para hesapları yapar göründüğüne. Sürpriz yapıp çift body alabilir, takma çıkarma sorununu kökten çözümler; yapar mı yapar... Çift tabancalı kovboylar gibi hızına yetişilmez o zaman...
#merson' tarafından 23.03.2007 15:41:36 tarihinde düzenlendi.
#merson' tarafından 23.03.2007 15:43:14 tarihinde düzenlendi.
default ayarları sadece soft
shp + 1 veya 2
bright mod keskin ve detaylı
natural mod +3 doğal ve keskin
sonuçlar çıkarıyorda daha hiç jpeg çekmedim anca arkadaş resimleri.Anı ancak bazen 1 kere bulabiliriz o yüzden geri dönemiyeceğimize göre RAW DNG , her zaman tercihimdir.3GB,4GB SD kart var çantada yaklaşık 250-280 poz yeterli oluyor.
Tüm arşivimdeki müziklerin mp3 olmaması gibi,sıkıştırmayı hiç sevmem.Sadece yanıma telefonda dinleme için mp3 yaparım.WAV,APE gibi orginal tutarım onların yerini tutamazlar.
#onixon' tarafından 23.03.2007 16:09:59 tarihinde düzenlendi.
pazarbey; geçen günkü yanlış anlamadan dolayı bize kızdınmı yoksa,dostlar arasında ufak tefek böyle şeyler olur diye düşünüyorum. DSLR konusu içerisine maydonoz olmak gibi olmazsa şu benim düşündüğüm Sony H9 vardı, bu konuda biraz daha bana net mesaj verirsen kanaatimi sonuçlandırmak istiyorum. sizin düşüncelerinize önem atfettiğimide belirtmek isterim, her nekadar konuları aktarış biçiminizden bizler bazen yanılsamalara düşüp yanlış çıkarımlarda bulunsak bile... saygılar.
Xtolga neden olymasın mersonun dediği gibi 2 tane makina.
Onikson teşekkür ederiz.Örnek fotoda koysan.
maduran bazen geyik yapsakta kimseyi yanıltacak geyik yapmayız. Her zaman gerçekleri söyleriz.
Yazılanlara baksan zaten bu anlaşılır.Öyle kırılmak falanda geçmesin aklından.
Pazarbey selam.
Hocam şimdi sana 3 tane K10D fotoğrafı yüklüyorum.
Ebat olarak nasıl olsun.1000 piksel yeterlimi.
Alooo pazarbey sesim geliyormu.
Hem fotoğraf istiyorsun hemde siteden çıkıyorsun.
Pazarbey senin geleceğin yok ben fotoğrafları 1000 piksel seviyesinde yüklüyorum.Gelince bakarsın.
Pazarbey ,merson.
Arkadaşlar görmek istediğiniz 3 fotoğrafı aşağıya yükledim.
Exif bilgileride fotoğrafların üzerinde.
1.fotoğraf makinanın satın alındığında ayarlarında hiç bir değişiklik yapılmadan yani pilini takıp deklanşöre basılıp çekilmiş hali ile jpeg.
2.fotoğraf bright(kontrast ve doygunluk) ve sharpnesi arttırlımış yani topu topu menüden iki seçeneğin değiştirilmiş hali ile jpeg.
3.fotoğraf ise 2. nin P/S de usm uygulanmış hali.
USM değerleri amount=350 , Radius=0.4 , Threshold=1.
Bu USM değerleri kişinin zevkine göre azaltılıp arttıralabilir.Ben ayarı ortalama seviyede yapmaya çalıştım.
Arkadaşlar 3 jpeg fotoğrafa baktığımızda K10D nin sadece fabrikasyon ayarlarda soft fotoğraf verdiğini görüyoruz.Ama bunu engellemenin yolu çok basit.
Makina üzerinde yapılacak iki ayar ile K10D nin jpeg kalitesi istenen seviyeye fazlası ile çıkıyor.
Dpreview de phil Askeyin yaptığı gibi illede k10d nin jpeg kalitesine kötü demek isterseniz bu iki ayarı yapmadan makinayı kullanmanız gerekir.Ama bu iki ayar yapılırsa makina her zaman, her açılışta bu ayarlarla açıldığı için jpeg de kalite istenen seviyede oluyor.
Bu fotoğraflar Jpeg formatta ve 18-55mm.lik kit lens ile yani 130 usd. lik dandik bir lens ile çekilmiş fotoğraflardı.Yani Pentax ın en ucuz ve kalitesi en düşük lensi ile.
Makinaya takılacak kaliteli bir lens ile ,RAW çekilecek fotoğrafların bir de işlendiğinde nasıl olacağını bu jpeg lere bakarak karar vermeniz sanırım çok kolay.
Ayrıca bu fotoğrafların küçültmeden dolayı kalite kaybına uğradıklarınıda belirtmem lazım.
Pentax K10D
Lens: 18-55mm. Kit lens.
1.fotoğraf makinanın satın alındığında ayarlarında hiç bir değişiklik yapılmadan yani pilini takıp deklanşöre basılıp çekilmiş hali ile jpeg.
2.fotoğraf bright mod ve sharpnesi arttırılmış yani topu topu menüden iki seçeneğin değiştirilmiş hali ile jpeg.
3.fotoğraf ise 2. nin P/S de usm uygulanmış hali.
USM değerleri amount=350 , Radius=0.4 , Threshold=1.
#as' tarafından 23.03.2007 21:38:15 tarihinde düzenlendi.
As,
Biraz önce ürün incelemsi bölümünde teşekkür etmiştim, tekrar teşekkür ediyorum hemen ilgi gösterdiğin için. Sağlıklı günler dilerim.
(izmirde dükkanın olsa K10 d satıyor olsan yarın satın alırdım)
#merson' tarafından 23.03.2007 22:08:18 tarihinde düzenlendi.
Merson sanıyorum Bükey fotoğrafçılık çok yakında İzmirde bayi sayısını arttıracak.Mesala (Kipa olabilir)
2 gündür İzmirde firma yetkililerinin görüşmeler yaptıklarını biliyorum.Ama kısıtlı miktardaki ithalat ile K10d nin nasıl yaygınlaşacağını bilmiyorum.Çünkü gelen tüm K10d lerin İstanbulda bir firma tarafından peşin ödeme ile alınmaya çalışıldığını duymuştum.
Pentax Almanya halen yurt dışındaki talep yüzünden Türkiye ye istenen miktarda ürün göndermiyor.K10D nin suni fiyat artışının sebebide sanırım bu.
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
259429 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
-
-
-
-
-
-