droral
droral (üye)
Ankara / Amatör

Devrim: Sony Cyber-shot Dsc-r1

Arkadaşlar merhaba, Sony bugün bir "ilk"i dünyaya tanıttı. Bildiğim kadarıyla kompakt bir makinada ilk defa SLR boyutunda sensör (21.5 x 14.4 mm CMOS )kullanılmış . Cihaz 10.3 efektif mp. Full manuel kullanım( manuel focus + X5 manuel zoom), bulb, ISO 160-3200 ve en önemli özellik dizaynda : LCD ekran tepede!....İncelemek isterseniz link aşağıda: http://www.dpreview.com/news/0509/05090801sonydscr1.asp

Tarih: 8 Eylül 2005, 11:44 - İp: yok
huzun_seli
huzun_seli (üye)
İstanbul / Amatör

YAN ASLINDAgonlumun çektiği makına zaten H-1 ama R-1 e oranla daha rahat satarım diye düşünüyorum.Aslında satmayada pek hevesli değilimIkıncı bir makınam olmuş olur elimin altında.Bu teknoloji hızı hepimizi perişan ediyor.Bence çekmek istediğimizi Fotoğraf tarzına en uygun makınayı alıp sebat etmek en akıl karı görünen şey.Gelişmeleri takıp edeli tabıkı ama bu rüzgara kapılıp gitmeyelim bence.Eskiden teknoloji bu kadar gelişkin ve hızlı değilken kotü fotoğraflar mı çekiliyodu.Ustad ara güler sizce Ozellikle ilk yıllarında hatta SONRALARI BİLE ACABA BU KADAR ÇOK MAKINA DEĞİŞTİRMİŞ MİDİR?

 

Tarih: 10 Eylül 2005, 13:31 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

fotoman hakli huzun_seli..
diger yandan demek istedigini anlayabiliyorum da.. tabii ki zaten o yuzden compact modeller varlar.. insanlar belli bir surenin sonunda, fotografciliga olan ilgileri arttiginda daha iyi modellere geciyorlar.. ve sonunda, kullanim sahalari ve beklentileri olcusunde bir model seciyorlar kendilerine..
tabii ki kisa kopruden gecmek tehlikelidir, uzun kopru ise her zaman daha saglamdir..
isin gercegi; DSLR makinelerle fotograf cekmek daha zordur ama ayni zamanda bir o kadar da eglencelidir.. fotograflarda teknik hatalardan dogabilecek cok daha fazla sorun sansi vardir, ama bir o kadar da, dogru teknikleri kullanaraktan bir compact ile asla alamayacagin sonuclara kavusabilme..
12x zoom gercegi gercekten de buyuk bir avantaj.. belki de en iyi baslangic noktasi bir uzun zoom ile baslamak.. (12x zoom'lu modellerin bu kadar populer olduklarini gormek hic de sasirtici degil..)
..ama soyle dusunmemelisin; bir dslr ile berbat yapabilme.. berbat yapiliyor zaten.. ayni sekilde compact'la da insanlar berbat yapiyorlar..
bir alisma suresinin gecmesi gerekiyor.. (ben hala daha dslr olayini basaramiyorum.. ama cok zevkli oldugunu soyleyebilirim..)
..

neyse bu arada canon, yeni bir site acmis.. cmos teknolojisini tanitiyor.. buyuk sensorun faydalarindan bahsediyorlar.. anlatim inanilmaz derecede basit.. (ben de, technology bolumundeki noise reduction'da kaldim okumada..)
bu yaziyi okuduktan sonra kucuk sensorlu bir makine istemek gercekten cok zor..

sitenin adresi:

http://web.canon.jp/Imaging/cmos/index-e.html

 

Tarih: 10 Eylül 2005, 13:45 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

huzun_seli, tek kullanimlik bir makine ile de harika fotograflar cekebilirsin ama bizler icin onemli olan hangi makine olacagi..
teknolojiyi yakalamak cok zor tabii ki.. ama teknoloji sayesinde; artik, cok daha gercekci, dogal fotograflar cekebiliyoruz.. cok daha zor sartlarda kareleri yakalayabilme sansin oluyor..
birakalim ara guler'i bir kenara.. ara guler ne ile cekerse ceksin, bizlere ne..
.. sansimiz varken en iyisini kullanmaya calismaliyiz diye dusunuyorum.. iste canimizin cektigi bir makineyi alarak, o makinenin verecegi zevkle, cok daha iyi fotograflar cekebiliriz.. psikolojik rahatlik cok onemli..
senin H1 almak istedigini biliyorum zaten.. cok da iyi bir makine.. ama eminim icinde kalan bir suru baska modeller de vardir.. belki de o yuzden hala daha alamadin?.. (mesela canon s2 icinde degil mi? )
bence fuji s5600 modelini de bir dusun.. yuksek iso'daki basarilari fuji kameralarin az birsey degil dogrusu..
..

 

Tarih: 10 Eylül 2005, 13:58 - İp: yok
huzun_seli
huzun_seli (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili dadanagast.Bende ortalam aslında seın gibi düşünüyoum aslında.H1 i belkide ilk farkedenlerden biri olmama rağmen alamamammın nedenını aslında bir kac arkadaşa yazdım.Gerçi şu an elimde var bır H1 bir çekim yaptığım. neyse.Ben hele bir alayımda makınamı dediğim gibi sonra nefis bir dslr çekerim sizide fotoya boğarım.

 

Tarih: 10 Eylül 2005, 22:15 - İp: yok
viiiizzzz
viiiizzzz (üye)
İstanbul / Meraklı

Yerli yabancı dolaştığım birçok sitede bu aletin tartışması sürüyor.
Uzuuunca bir süre daha devam edecek gibi görünüyor...

 

Tarih: 10 Eylül 2005, 23:20 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

fotolari bekleyecegiz huzun_seli..
..
viiizzzz hala daha konusuyorlar ve konusacaklar da.. az bir degisim de degil hani.. ama millet halen daha bir sok icerisinde, neyin dogru neyin yanlis oldugunu goremiyor.. review sonuclarindan sonra ama herkes saldiracak R1'a bence..

 

Tarih: 11 Eylül 2005, 14:40 - İp: yok
viiiizzzz
viiiizzzz (üye)
İstanbul / Meraklı

Valla dadanagast fiyatı makul olursa bende saldıranlardan olabilirim. )

Ama tutupta DSLR fiyatına olursa hiç dokunmam...

H1'imden gayet memnunum ama 36 mm geniş açı bana yetmiyor..

Wide Angle lens almayı düşünüyorum ama bu seferde kalite kayıbı söz konusu...

Yeni model R1 de 24mm son derece iyi ve tatmin edici...

 

Tarih: 11 Eylül 2005, 15:36 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

viiizzz buyuk ihtimalle dslr fiyatina satilacak turkiyede de.. amerika fiyati 999 dolar, yani aynen 350D gibi.. fakat 350D'yi aldiktan sonra bir de lens masraflarini dusunmen gerekeceginden, R1, cok makul bir fiyata gelmis olacak.. tabii oncelikle review'lerin sonucunu beklemek gerekiyor.. bakalim nasil sonuclar verecek..
ilginc bir sekili var R1'in degil mi?.. konica z serisi, sony h1, hasselblad h1 ve sony F serisinin bir harmani gibi.. ama hos duruyor..

 

Tarih: 11 Eylül 2005, 16:20 - İp: yok
viiiizzzz
viiiizzzz (üye)
İstanbul / Meraklı

Cyber-Shot DSC-R1 örnek fotoğrafları DPreview sitesinde yayınlandı.

Link:
http://www.dpreview.com/gallery/?gallery=sonydscr1_preview/

 

Tarih: 13 Eylül 2005, 14:55 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

sagolasin viiiizzzz.. ben de fotograflarin yayinlanmasini bekliyordum..

 

Tarih: 13 Eylül 2005, 22:13 - İp: yok