droral
droral (üye)
Ankara / Amatör

Devrim: Sony Cyber-shot Dsc-r1

Arkadaşlar merhaba, Sony bugün bir "ilk"i dünyaya tanıttı. Bildiğim kadarıyla kompakt bir makinada ilk defa SLR boyutunda sensör (21.5 x 14.4 mm CMOS )kullanılmış . Cihaz 10.3 efektif mp. Full manuel kullanım( manuel focus + X5 manuel zoom), bulb, ISO 160-3200 ve en önemli özellik dizaynda : LCD ekran tepede!....İncelemek isterseniz link aşağıda: http://www.dpreview.com/news/0509/05090801sonydscr1.asp

Tarih: 8 Eylül 2005, 11:44 - İp: yok
huzun_seli
huzun_seli (üye)
İstanbul / Amatör

arkadaşlar bu makına hakkında daha fazla bilgisi olan varsa biizmle paylaşsın lütfen ozellikle turkıye dışındakı arkadaşların daha farklı kaynaklarda bilgileri olabilir...merakla beklıyoruz

 

Tarih: 8 Eylül 2005, 12:06 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ben de daha yeni gordum.. harika bir olay valla.. ellerim kasinmaya basladi nedense.. sanirim yakinda hepsi 10 megapixellik en ust sinif compact'lari piyasaya surecekler.. yine ilk atak sony'den oldu.. (f828'i de herkesden once cikartmislardi degil mi?)
yasa be sony..
artik dslr almak biraz gereksiz olmaya mi basladi dersiniz?.. (burkay diyordu yakinda dslr mi kalacak diye de inanmadik..)
..
bu arada hala daha s9500 veya fz30 almak isteyen var mi forumda?..

 

Tarih: 8 Eylül 2005, 15:02 - İp: yok
polaris
polaris (üye)
Yurtdışı / Meraklı

merhaba dadanagast bu makina aramizda gide gelen tartismalarida bitirecek galiba ama daha ortada bir fiyat yok. sayet ygun seviyede tutabilirlerse giris seviyesi tum dslr lari ve kendi seviyesi birsuredir forumdada tartistigimiz fz30 ve s9500, canon s2, nikon coolpix'siler goturur bu urun.

eger yanlis cevirmediysem

‘’yeni R1 digital camera teknolojisinde ve yapisinda buyuk bir asamayi gosteriyor’’ diyor sony digital goruntuleme urunleri direktoru James Neal ve devam ediyor ‘’bu kamerayi alip gidebilirsiniz, ve emin olabilirsinizki o genis bir cekim menzilinde hazir olacak..onun konforlu ozellikleri ve olaganustu performansi giris seviyesi tipik digital slr’lerle kolaylikla es tutulamaz’’

ve boylece sony aslinda esas hedefi olan dslr piyasasini krmak oldugunu acikca belirtiyor ve bu pazarada meydan okuyor . ozellikle amerikan digital kamera pazarindaki her yeri saran giris seviyesi dslr salginin onune gecmek.

sony bu konuda oldukca avantajli cunku sony sadece bir makine ureticisi degil o canon, nikon ve diger bir cok firmanin yapamadigi birsey olan ccd ve cmos sensorlerini kendi uretiyor, hatta sony, kodak ile birlikte dunyanin en buyuk sensor ureticilerinden. bunun anlami en iyi ve son model sensorleri kendi urunlerinde kullanacak olmasi ve pazari kendi istedigi gibi yonlendirebilecek olmasi.

bana garip gelen ikinci sey. sony'nin bu urunu bu gune kadar gozlerden basariyla uzakta saklamasi sanki rakiplerinin urunleri aciklamasini beklermis gibi.

yarin obur gun full frame de yaparsa bu sony hic sasmam...

ILAVE:

bu cihaz hakkinda kasim ayi icinde sony.com uzerinden 1000 dolar civarinda fiyatla piyasaya cikacagi soyleniyor.yani bir bakima bu bir noel uretimi diger firmlardanda bu surede bomba haberler gelebilir. en azindan digital slr'lerde inanilmaz fiyat dususleri yasanabilir. bence satinalma planlarimizi bir sure durdurmaliyiz.


#polaris' tarafyndan 08.09.2005 16:46:48 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 8 Eylül 2005, 16:05 - İp: yok
fotoman
fotoman (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Valla arkadaşlar ben de çok beğendim Beklediğim makinaya kavuşmama az kaldı sanırım

Bu makina ABD ve Avrupa'da çok satar ama Türkiye'de pek tutacağını sanmıyorum.
Sebepleri aşağıda:
1-Video çekimi Yok (Bence gerek de yok ama ....)
2-Objektif 24-120 (zoom meraklılarına hitap etmez)
3-Yaklaşık 1 kilo ağırlığında (compactçılar asla taşımaz)
4-ABD fiyatı 1000$ (Türkiyede Allah bilir nekadar olur)


 

Tarih: 8 Eylül 2005, 16:49 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam polaris..
biraz dpreview'de yazilanlari ve phil askey'in incelemesini okudum..
bu makineyi gorur gormez, ilk dusundugum sey; sanki bir medium format kamera gibi dizayninin olduguydu..
gercekten de incelemede, ilk sayfadaki buyuk fotografina bakilinca sanki hasselabld h1'i andiriyor gibi..
koskoca 1 kilo agirliginda bir makine.. ne yazik ki plastikmis yapisi.. ama cok saglam ve kaliteliymis gibi his veriyormus elde..
evet aps-c buyuklugunde sensor kullanilmis; crop faktoru 1.7x.. ve iso 3200'e kadar cikiyor makine..
ama cok onemli birsey var ki, oda, movie modu yok.. ayrica bir dslr gibi optical viewfinder'i yok.. evf viewfinder'i da pek rahat degilmis kullanimda..
.. diger yandan carl zeiss optigi 24-120mm.. ama dslr gibi objektif degisebilme avantaji olmadigindan, telephoto acigi oluyor..
fiyat olarak da hic de ucuz degil.. sanirim 350D ile ayni fiyata cikacak piyasaya..
..makinenin arka kismini da sevemedim nedense.. tabii alisagelmisin disinda oldugundan belki de.. ama bir garip dogrusu..
..bilemiyorum.. bir fz30'de 400mm zoom var.. objektif degismene pek de gerek yok.. ama R1 ile 120mm'nin disina cikamamak hic de hos degil..
..konica ile ortakliklarinin ilk meyvesi R1 sanirim.. yakinda dslr piyasasina da girecek gibiler, dedigin gibi.. ama R1 ile girisleri bence hic de heyecan verici degil..
en azindan bir IS ozelligi olsun dedim, o da yok... objektif genis acida hizli ama 120mm'de f/4.8.. hani butun focal degerlerinde f/2.8 olsaydi, kaliteli bir carl zeiss lens diye bile alan dunya kadar insan cikardi..
ama movie modu bile olmayan ve bir dslr kadar pahali olan bir makine alinacagini hic zannetmiyorum.. dslr almak cok daha mantikli..

 

Tarih: 8 Eylül 2005, 17:04 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam fotoman..
ayni anda mesaj yazmisiz..
ben pek begenmedim dogrusu.. ki sen de begenilmeyecegi nedenleri belirtmissin..
120mm zoom cok yetersiz.. IS yok.. objektif cok da hizli degil.. ve bence cok onemli olan video cekimi yok..(her ne kadar sen onemli degil desen de benim icin bir compact ailrken cok onemli.. artik video kaliteleri cok yukseldi kameralarin..).. ve gercekten de 1 kilo agirliginda..
ben avrupada da tutacagini zannetmiyorum dogrusu.. dslr almak daha mantikli..

 

Tarih: 8 Eylül 2005, 17:08 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

sence nesi cok satar avrupada veya amerikada? buyuk sensor olayi dslr'larda mevcut zaten.. diger yandan dslr'larin yari fiyatina da degil.. ayrica cok agir.. en onemlisi lens degistirebilme ozgurlugu yok..
dslr'a gore olan artisi nedir ki satsin?

 

Tarih: 8 Eylül 2005, 17:10 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

bir diger haber de ricoh caplio R3'e ait.. 7.1x optical zoom ve IS ozelligi.. 2.5" lcd.. 5 megapixel.. ve herseyden onemlisi gomlek cebi kamera..
bence bu kamera cok satar.. (tabii gel gor ki movie modunda ancak 320x240'da cekim yapabiliyor.. neden onu da 640x480 yapmamislar anlam verebilmek cok zor.. yapsalar cok satar, o yuzden yapmiyorlar..)

 

Tarih: 8 Eylül 2005, 17:19 - İp: yok
fotoman
fotoman (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı


Merhaba Dadanagast, evet aynı anda ve yaklaşık aynı şeyleri yazmışız (Eeee Aklın Yolu Birdir )

Beni heyacanlandıran kısmı ilk defa bu tür bir makinada APS boyutunda sensör kullanılması.

Video benim için çok önemli değil, biliyorsun 350D'nin yanında Minolta A200 kullanıyorum. A200 video açısından en iyi makinalardan biri (800X600 çekim yapabiliyor) ama bir kaç kez sadece deneme için çekim yaptım.
Ama sen haklısın compact ve Slr-like tipi makina kullanıcılarının en çok aradıkları özelliklerden birisi Video olayı.

Diğer eksiklikleri de sen yazmışsın zaten.

Fotoğraf kalitesi iyi olursa ki iyi olacak gibi(objektif ve sensor çok iyi görünüyor) o zaman ABD'de gerçekten satar. Avrupa'yı sen benden daha iyi tanırsın.

 

Tarih: 8 Eylül 2005, 17:25 - İp: yok
viiiizzzz
viiiizzzz (üye)
İstanbul / Meraklı

Yapmayın arkadaşlar lütfen, orta halli bir D-SLR hatta giriş seviyesi D-SLR in yerini asla alabileceğini sanmıyorum bu tarz makinaların.

Anladığım kadarıyla neredeyse bir D-SLR gibi bir makinaymış bu yeni model, eee o zaman ne anlamı kaldı ki, madem öyle D-SLR alırım yanımda istediğim gibi objektif takarım ister geniş açı istersemde telephoto bir objektif. Hiçbir derdim tasam kalmaz

Yani demek istediğim hemen hemen D-SLR gibi bir makina ebat olarak, özellik olarak ama Objektif sabit değiştiremiyorsun ) ne gerek var buna gider D-SLR alırım

 

Tarih: 8 Eylül 2005, 17:43 - İp: yok