Fotoğrafçılık Forumları
Analogdan Dijitale Geçiş Sorunu!
Merhaba Arkadaşlar
Bu forumu bu akşam buldum ve hemen atlayıp üye oldum. Yaklaşık 2 saattir geziyor ve DSLR teknik ve satın alma rehberlerine şöyle bir göz atabildim. Gördüğüm kadarı ile güzel bir ortam var ve insanlar birbirlerine ellerinden geldiğinde yardım ediyor.
Bende aslında Canon EOS 300V analog bir makine var. Bu bende 2 senedir olmasına rağmen, fotoğrafcılıkla yaklaşık 3 aydır "adam" gibi ilgilenmeye başladım. Teknik anlamda baya zayıftım ve manuel kullanabilmek için bunları öğrenmem gerekiyordu. Ancak asıl sorun bundan sonra başladı ve banyo parası beni aştı.( özellikle siyah beyaz çektiklerimde). O yüzden ailemle konuşup ileriye dönük olarak ( gelecek sene yurt dışına okumaya gideceğim ve orada dijitalin bana hem mali hemde zaman olarak dahakolaylık vereceğini düşünüyorum) dijitale geçmeye karar verdim.
Bütçe olarak 3,3.5 milyar düşünüyorum. Arkadaşımda Sony DSC-R1 var, ki buradada bu makine hakkında iyi izlenimler gördüm devamlı. Çekeceğim resimler bir çok şeyi içerecek, şehir manzarasından, doğa, insan portreleri, makro. Ama hiçbirinde işte abi 100 metreden kuş çekeyim, 1cmden makro alayım gibi bir hedefim yok. İstediğim şey vereceğim fiyat ile alacğaım makine ile hem dijitale düzgün bir geçiş hemde adam gibi artık istediğim kadar fotoğraf çekmek olacak.
Yazı biraz uzun oldu biliyorum, umarım sizi sıkmamışımdır, herkese hayırlı akşamlar
Erdem
Bütçen özellikle yurtdışı için oldukça iyi, iyi bir body ile yüksek kalitede bir lensi rahatlıkla alırsın. Bence karar vermek için acele etme, bayağı vaktin var. SLR-Like hakkında belki ama DSLR hakkında sana fikir verecek kadar bilgi sahibi değilim, fakat forumda sana yardımcı olacak birçok arkadaş olacaktır...
Sevgiler...
Madem SLR makine kullanıyorsunuz, bence öyle devam edin.
Önümüzdeki yıl almayı düşünüyorsanız, çok canlı bir pazar olacak, Sony bir giriş makinesi çıkardı bile, yakında bir orta, birde üst sınıf çıkarır, Bu arada Panasonic'te hazırlık yapıyor galiba. Nikon ve Canon'a yeni ciddi rakipler geliyor, biraz bekleyin. Aceleniz varsa ve lensinizi değerlendirmek istiyorsanız Canon ile devam edebilirsiniz.
Analog makinenin vizörüne alıştıysanız bir kere, bu crop faktörlü makinelerin hepsi biraz karanlık ve dar gelecek, ama alışırsınız.
erdemdanis merhaba
Hocam bütceniz iyi bir makina ve lens almaya yetecek gibi.
Bu bütce ile R1 e bakmayın.Evet R1 kendi fiyat aralığında en iyi fotoğrafı veren bir makina ama ben R1 kullanıcısı olarak fotoğrafçılığa fazla para ayırabilecek insanlara R1 yerine iyi bir dslr tavsiye ederim.
Çünkü kaliteli lens alabilecek imkanınız var.O yüzden R1 in fotoğraf kalitesine bu şekilde ulaşabilirsiniz.
Bir aya kalmaz Sony yeni DSLR sini Türkiyede satışa sunacak.O makinayı 18-70 ve 75-300 kit lensleri ile alıp güzel bir kofigurasyon yapabilirsiniz.
Şu an Alpha 100 ün bu lenslerle çekilmiş örnek fotoğrafları bir çok sitede yer almakta onları inceleyebilirsiniz.
Yok eğer bu makina çok yeni ve yeterli testi yok derseniz Canon EOS20D yi L sınıfı bir lensle de alabilirsiniz.Bu belki bütçenizi zorlamanızı gerektirebilir ama çok memnun kalırsınız.
Benim tavsiyelerim bunlar.
#as' tarafyndan 13.06.2006 08:01:55 tarihinde düzenlendi.
Cevaplar için çok teşekkürler.
Elimdeki makineyle devam etmemin nedeni, tamamen ekonomik.
Biliyorum digital pahalı ama bu bir seferde ebeveynlerden çıkacak ancak şu anki durumda her ay harçlığımdan para ayırnmak ki sağlam para ayırmak zorunda kalıyorum.
Bir arkadaşımda 30D vardı onunla konuştum bugün; acaba 30D ile 20D arasında lCD büyüklügü ile bir kaç ´boyama´ dışında bir fark mı?
Birde istanbulda bu ürünleri nerede bulabilirim? Aklıma Akmerkezdeki Canon bayiisine gitmek geldi, ama göreceğiz.
selam erdemdanis.. foruma hosgeldin..
eger ki sony R1'in lensi senin icin yeterli olacaksa, bence durma al.. cunku harika sonuclar veriyor ve fiyati da cok makul..
dslr alma niyetindeysen, turkiyeden almamani oneririm acikcasi.. cunku turkiyedeki fiyatlar cok yuksek ogrendigim kadariyla.. mesela 350d ile 18-55'in fiyati sony r1'den 500 ytl kadar daha yuksek sanirim.. (canon makineyi ornek gosteriyorum, elinde canon lensi vardir ve canon alman daha mantikli olur diye..)
ben ingilterede yasiyorum.. burada 3500 ytl ile kendine canon 30d ve 17-85 lensinden alabilirsin.. sanirim turkiyede cok pahaliya malolur, tabii ki bir arkadas soylesin oradaki fiyatini..
ve tabii ki, yurtdisina gitmeden once alindeki makineyi ve lensleri satip, kendine yurtdisinda d200 ve bir-iki tane de lens alma sansin olabilir..
............
20d ile 30d arasindaki farki sormussun.. acikcasi cok farklar var.. her ikisinde de ayni sensor var evet, ama;
30d'de:
picture styles denen ozellik var.. ayrica saturation, kontrast gibi degerleri daha genis bir aralikta secebiliyorsun.. luminance grafiginin yanisira rgb grafigini de gorebiliyorsun 30d'de.. saniyede 3 veya 5 cekim yapma sansin var.. daha genis buffer'i var 30d'nin.. daha buyuk lcd.. spot metering yapabilme sansin.. ve daha fazla custom functions var 30d'de..
deger mi 20d yerine 30d almaya?
bence sadece daha buyuk lcd oldugu icin bile deger..
ayrica picture styles cok iyi.. ayni picture styles'daki ayarlamalari canon'un digital photo pro'sunda da yapabiliyorsun aslinda; ama 30d'de makine icinde halledebiliyorsun.. ama yine tabii ki raw cekecek bir fotografci icin cok da onemli farklilik olmayacaktir..
Tamam o zaman şu anki fikrime göre 30D almak istiyorum.
Bu akşam annesi 30D kullanan bir arkadaşımla konuşacağım.(Bu arada ODTÜ mezunu bir insan, ve mezunların kurduğu çok güzel bir fotoğraf gurubu var, cidden birlikte iyi işler çıkabiliyor)
30D nin Body fiyatı 3 milyar civarına denk geliyor. Canon almaya karar vermemin bir nedenide elimdeki 300V ilede ileride alacağım lensleri kullanabilme olanağı. Eğer üniversitede imkan bulursam arada bir onuda kullanmak isterim çünkü.
Son olarak birşey sormak istiyorum; 30D ile gelen lens, benim için orta seviye makro, ve sonuçta belli bir uzak çekim için yeterli olur mu? Yoksa biraz bütçede lens için ayıracağım.
Herkese yardımları için çok teşekkürler, çok yardımcı oldunuz.
erdemdanis 30D yi üzerinde gelen kit lens ile kullanacaksan elindeki makinaya yazık olur.Çekeceğin fotoğrafları beğenmezsin.30D gibi bir makina gerçek performansını L serisi lenslerde ortaya çıkartır.Evet bu lensler biraz pahalı ama çekeceğin fotoğraflardan istediğin kaliteyi alamıyacaksan makinanın 30D olmasının hiç bir anlamı yok.
Bir de Temmuz ayının başında çıkacak Sony A100 ü de düşüneblirsin.Üzerinde ki kit lens performansı Canon nun kinden çok daha iyi.Ayrıca gövde olarak ta 30D yi de aratmaz.Makinayla beraber gelen 18-70 kit lensin yanında yine kit lens fiyatları ile satılacak 75-300mm lensi alırsan gövdedeki titreşim önleme sistemi ile çok iyi performans sunar.Fiyat olarakta 30D + L serisi bir konfigürasyondan daha ucuza gelir.Bence 15-20 gün daha bekle ve A100 ü eline alıp incele.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
-
Canon Analog Makinelerin Farkları
12 Nis. 2021, 20:47 bahrullah
0272512 Nis. 2021, 20:48
bahrullah -
-
Vsdc Video Editor Light Leaks Transitions Video Geçiş Efektl
18 Eki. 2020, 00:55 prodersler
0145218 Eki. 2020, 00:56
prodersler -
Analog Makinede Ayna Sorunu Yardımcı Olur Musunuz
19 Eyl. 2020, 11:49 caylakbiri
1217501 Eki. 2020, 10:01
bila -
-
Vsdc Video Editor Geçiş Efektleri Nasıl Kullanılır
09 Haz. 2020, 13:48 prodersler
0189709 Haz. 2020, 13:48
prodersler -
Lrtimelapse İle Gece Gündüz Geçişi Nasıl İşlenir?
05 Mar. 2020, 01:05 yucelozel
0293005 Mar. 2020, 01:06
yucelozel -