goldiem
goldiem (üye)
İstanbul / Amatör

Amerikadan Hangisi D90 A550 50d

Merhaba ben en son sony R1 kullandım hala da kullanıyorum ama bu ısı bıraz profesyonel olarak yapmaya baslamak istiyorum hikaye fotografcılıgı yapıcam dugunlerde cekim yapıcam ,1 ay sonra amerikaya gidiyorum ordan alıcam suan da verebilecegim fiyat aralıgı bunlar biliyorum bu ıs ıcın cok profesyonel degıller ama yine de idare edicem sizlerden yardım istiyorum hangisi?
Tesekkurler

#goldiem' tarafından 07.12.2009 22:10:15 tarihinde düzenlendi.


#goldiem' tarafından 08.12.2009 17:10:09 tarihinde düzenlendi.


#goldiem' tarafından 08.12.2009 17:23:41 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 7 Aralık 2009, 19:51 - İp: 88.***.**3.187
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Dünyada olmayan lens yok, sonininde var bir dolu,ucuzda..

 

Tarih: 15 Aralık 2009, 23:29 - İp: 78.***.**8.128
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

Dünyada olmayan lens yok, sonininde var bir dolu,ucuzda..

Sevgili kumköy, kimse de Sony'nin lensi yok demiyor zaten..Ben de bu iddia içerisinde değilim..ancak bir markanın objektif ve parçalarının olması ile B U L U N A B İ L İ R L İ Ğ İ farklı kavramlardır..Profil bilginizden öğrendiğim kadarıyla İstanbul'da ikamet ediyorsunuz..Eminim ki Hayyam Pasajı'nı defalarca gezmişsinizdir..Hatta belki de orda bir mağazanın sahibisiniz.. zemin kattan başlayıp en üst kata kadar bütün mağazaları tek tek dolaşın; hiçbirinde Canon ve Nikon objektif ve aksesuarları kadar Sony'ninkileri asla bulamazsınız..Hatta benim dolaştığım bazı mağazalarda parasıyla dahi getirmiyor adam..tek kişiye ürün satacağım diye o kadar zahmete girmek istemiyor..çünki bunun kargo ücreti de var..Objektif ve aksesuar olayını geçtim..yine tek tek dolaşın bütün mağazaları, Canon ve Nikon markasına ait gerek analog gerek dijital onlarca ikinci el makine yada objektif bulabilirsiniz..ancak Sony'nin ikinci el piysası henüz oturmadı..yok denecek kadar az..şimdi diyeceksiniz ki neden Hayyam Pasajı'nı baz alıyorsunuz ve ordan örnekler veriyorsunuz..Eğri oturup doğru konuşalım ve kendimizi kandırmayalım..Hayyam Pasajı, bugün Türkiye'de fotoğrafçılığın Kabe'sidir..merkezidir yani..

Yoksa...tüm vergi ve diğer masraflarını kabullenip ve yurtdışı fiyatının çok çok üzerinde bir fiyat ödeyerek Türkiye garantili istemediğinz kadar bulabilirsiniz Sony objektif ve aksesuar..

#aeron' tarafından 16.12.2009 00:56:58 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 16 Aralık 2009, 00:55 - İp: 94.***.**4.34
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Boşverin hayyamı,, konu yurtdışına giden ile ilgili,orada daha ucuza görerek yerinden lens alması ona uygundur zira..Badi için bilemem..
Bende 11 saat uçup o ülkeye gitsem ,herhalde başka marka lensde alır gelirim ihtiyaç kadar,kullanmasam da aldığım fiata bir iki arkadaşa satsam,allah razı olsun deseler yeter,mantalite böyle..Bilen bilir zira..

Bir örnek;D300'e 18-200 takıp kullandım denedim, keza netice iyi değildi,, varsa dalmaya merak kişilerde o işte de parasal boyut bambaşka bişey,, sualtındasın hayati tehlike herzaman var,,harcayacaksın ki netice güzel olsun o aşağıdaki dünyada da,,..Harcamanın sonu yok hele o işte de..
Sonuçta yüklenecek kare[ler] birkaç internet sitesi,, 50D de büyük bir para değil günümüzde,, marka takıntısı olmasın derim,çekim neticesi iyi olsun o yeter milletçe..

 

Tarih: 16 Aralık 2009, 02:43 - İp: 88.***.**2.56
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

''Boşverin hayyamı,, konu yurtdışına giden ile ilgili..''

Adam amerikada yaşamıyor..oraya gidip geri gelecek..her yeni ürün almak için her defasında amerikaya mı gitsin..

 

Tarih: 16 Aralık 2009, 03:06 - İp: 94.***.**4.34
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

R1, ford'un bir modeli vardı aklıma gelmiyor, aynı onun gibi klasik olacak bir makinedir.
mali durum uygunsa satmayın bence..

yeni makine olarak ise ben de sony a550 düşünürdüm

 

Tarih: 16 Aralık 2009, 03:09 - İp: 88.***.**6.186
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Aeron fazla uzattın, gidip gelecek biliyorum,,gitmişkende iyi bir ekipmanla dönmesini isteriz,, biz daha çok sevineceğiz herhalde..

-benim hk da öyle şu işi yapar bu işi yapar dükkanı var vs gibi diye fikir beyan etmen etik ve uygun değil,başka sitede olsa bu topik kilitlenir idi, bilmem biliyormusunuz..
İş kişilerle değil,, olmaz da, mak ve aksesuar için yazılıyor idi sadece burada..

Yazdıklarımıda kopyalayıp yapıştırmayın buraya..

 

Tarih: 16 Aralık 2009, 03:27 - İp: 88.***.**2.56
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

Sayın kumköy;

Amacım size sataşmak, sizinle laf dalaşına girmek asla değil..kaldı ki üslubunuzdan asıl sizin bu amacı taşıdığınız net bir şekilde ortada..Üslubunuz karakterinizi yansıtıyor..

Sizin belki Hayyam'da mağazanız var derken belki Hayyamın içinde bir mağazanız olacak kadar benden bu işi yada Hayyam pasajını çok daha iyi biliyorsunuzdur anlamında söylemek istemiştim..ama algıda seçicilik ve anlayış tarzınınızdaki farklılık bu olsa gerek ki bu yargıdan olumsuz anlamlar çıkarıp aklınızca etik bulmadığınızı söylüyorsunuz..Etik kavramının içerdiklerini ve de forum kurallarını sizden öğrenecek değilim..

Yazdıklarınızı kopyalıp yapıştırmamın nedeni ise, bizzat sizin yazdığınız cümleye yanıt teşkil etmesi içindi..işte az önce de belirttiğim gibi sizse bunu size sataşma olarak algılıyorsunuz..

Soruyu soran arkadaşın sorusu net birşekilde belli..yurtdışında yaşıyor değil, gidip gelecekmiş..bir gidişte bir kaç bin dolarlık ekipmanı bir defada alıp mı gelsin ? sanırım siz bu kadar varlıklı durumdasınız ve başka insanları da kendiniz gibi sanıyorsunuz..

Aslında tartışılacak bir konu yada sorun da yok..Seçim yapmak istediği üç farklı markanın modellerini sormuş...Bir arkadaşımız da ekipman bulunabilirliği açısından Canon ve Nikon'u öncelikli olarak önermiş..Ben de bu fikri destekledim..Üstelik de gerekçelerini belirterek...Sizin görüşünüzsize başkasının ki başkasınadır..ama siz kendi yazdıklarınız kesin bir şekilde doğruluğuna inandığınınzdan karşıt görüşü hazmedemeyip ısrarla son mesajı yazan olmak istiyorsunuz..yani asıl uzatan sizsiniz..

 

Tarih: 16 Aralık 2009, 03:40 - İp: 94.***.**4.34
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

bence bu arkadaş önce alacağı makineye karar versin.
ondan sonra lenslerle ilgili öneri sorarsa, yardım edilir.
ama ABD gibi bir yere giden kişi, sony de alsa, her lensi ucuza bulur.

Ve almışken, tam takım hepsini oradan alıp gelmek lazım..

gönlü hangi markaya yakınsa, zaten ona gidecektir

 

Tarih: 16 Aralık 2009, 03:57 - İp: 88.***.**6.186
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Haydi bakalım ,, fotoğraf çekip eklemekte bir elzemdir..

Guest visitory

 

Tarih: 16 Aralık 2009, 04:46 - İp: 85.***.**6.180
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

''R1, ford'un bir modeli vardı aklıma gelmiyor, aynı onun gibi klasik olacak bir makinedir.''

Abi Mustang ve de GT 40 ford'un bildiğim efsane modelleri... bunlardan biri olabilir mi ?

 

Tarih: 16 Aralık 2009, 04:56 - İp: 94.***.**4.34