Fotoğrafçılık Forumları
2400lira Limitim Var Dslr Tavsiyesi.
Arkadaşlar belirttiğim gibi 2400 lira limitim var ve bunun içine lensi mensi herşeyi dahil.DSLR bir makine almak istiyorum.Tam olarak karar vermedim ne alsam diye o yüzden size danışayım dedim.Manzara çekimi ve portre çekimi için kullanılcak bir makine istiyorum.Marka Model ve fiyat yazarsanız çok mutlu olurum =)
#Tremour77' tarafından 10.07.2009 23:08:10 tarihinde düzenlendi.
Ben makinayı öğrensin diye şe ettiydim. Manzara çeksin diye değil. Kolayına kaçıp ilk başta şöyle demedim ki;
Bu konuda Gaijin ustama katılıyorum
ah kafam ahh.
ya durun linç etmeden beni de bi dinleyin :D
kusura bakmayın benim kimseye bi art niyetim yok,ustamsınız hepiniz yahu :D
aynı durumda kim aynı şeyi söylese yine bunları derdim,garjin ustam
bu arada designwish, LALAHEY değil LAHALEHEY olacak o, lütfen
saygılar
bu arada designwish, LALAHEY değil LAHALEHEY olacak o, lütfen
biliyorum ama zor geliyo napiym, kısaca lalahey yazdım
sen de bana kısaca DESİ diyebilirsin
hem ona bakarsan GARJİN değil, GAİJİN
#designwish' tarafından 11.07.2009 13:00:40 tarihinde düzenlendi.
haha
haklısın pardon
ama "i" tam gözükmüyor, "j" nin çizgisiyle birleşiyo gibi görünüyor
birkaç harf için birbirimizin kalbini kırmayalım lalahey
Tremour kardeşim takılma sen bu yok dslar önermıyorum dıyenlere.
Bir tane sıfırından Canon 40D + 28-135mm kit lensle beraber al 1850 tl ye spot olaraktan.Bu makıne yarı profesyöneldır lensıde hem manzara hemde portre için idealdir.Kalan paranla 2. el bi tane geniş açı alırsan dahada geniş manzaralar için bir lensin olur.
Makıne kullanımına gelince natıonal geographicin 4 vcd den oluşan Dijital Foto Eğitim setini vede Scott Kelby nin Dijital Fotoğrafçılar için El kitabı 1 ve 2 var alıver onları.
15 güne kadar canavar gibi kullanmaya başlarsın makineni.Tabi azimde olucak biraz...
niye takılmasın pardon sizinki lafta bizimki külhanbeyi narasımı?
işte tam bu konuda gaijin hocama katılıyorum.
Bir tane sıfırından Canon 40D + 28-135mm kit lensle beraber al 1850 tl ye spot olaraktan.Bu makıne yarı profesyöneldır
bence yarı profesyonel makinayı napacasınız gidin markslı bişey alın. Ama bütçemi aşar dersen az daha para biriktir sonra al. Napıcanki yarı profesyonel makinayı? Almışken tam profesyonel al.
buda benim @joshqun a cevabımdır.
REMİ ,GAİJİN
Remi'nin taa ilk baştaki tavsiyesine katılıyorum. Önce bilgi, sonra makine. Ha "ben her gün 2400 lira kazanıyorum zati" diyorsanız o zaman alın bişey sorun değil. Ama 2400 lira iyi para.
Manzara ve portre için body alınmaz zaten, objektif alınır. İlle body alacaksanız full frame bir body almanız gerekir manzara için. Bu paraya ancak Canon 5D alırsınız...o zaman da objektife paranız kalmaz...
Siz önce bu işi öğrenin. Manuel zoom yapılabilen bir dslr-like makine alın mesela. Fuji bu konuda iddialıdır. Ondan sonra da hoop DSLR'ye geçiş yaparsınız...
E noldu şimdi ben yukarıdakilerin yazdıklarının aynısını yazmış oldum :D olsun perçinledim diyelim...
İlgili olabilecek konular
-
-
-
-
-
-
Bütçeme Göre Güncel Dslr mı Fullframe Dslr Mı?
12 Nis. 2020, 08:34 uaemir
2348112 Nis. 2020, 23:07
mete007 -
-
-
Yeni Başlicam İşimi Görcek 2. El Ucuz Dslr Arıyorum
10 Eyl. 2018, 19:12 ahmet4137
1315313 Eki. 2018, 16:58
ikincisahip -