Fotoğrafçılık Forumları
2. 000 Tl Dslr
Merhaba böyle konulara alışık olduğunuzu biliyorum. Lütfen mazur görün yardıma ihtiyacım var. Üye olmadan da epey bir araştırdım yanlız okudukça kafam karıştı.
Ben 2.000 tl'ye kadar bir makine bakıyorum. Kullanıcı amatör yani fotoğraf çekmeyi seviyor. Ne kadar doğru bilmitorum ama bazı üyelerin yazdığını söyliyeyim sadece geçerli bi makine olsun. Ve kullanışlı. Önerinizi sebebiyle açıklarsanız çok memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim.
Canon ,Nikon fanatikliğine sakın kapılma kardeşim.İkisinin de birbirinden üstün olduğu ve eksik olduğu yerler var.Nikon modelleri için alacağın yere AF motoru olup olmadığını sor.D90'da var,lakin diğer Nikon modellerinde yok.Canon modellerinde ise gövdede yok lakin lenslerde mevcut.Sakın sakın marka fanatizmine kapılma.Sitede aradığın her bilgi mevcut.Araştır,incele.Mümkünse makineleri eline al.Canon 600D gayet oturaklı.Tabii elden ele değişir.D90'da aynı şekilde.550D,600D'den biraz ufak.1100D'yi de incele derim.Gayet uygun fiyatlara bulabilirsin,kalan parayla da lenslere abanırsın.
#zenit122' tarafından 14.08.2012 14:06:27 tarihinde düzenlendi.
@mertsolmaz
" paperman saniyede 24 kareden perdelerin markaların verdiği ömürleri bi hespalarmısın ne kadar zamana tekammül ettiğini ....
afedersiniz ama ben bu işin meraklısı değilim internet sitelerinden araştırmalar yapmıyorum . ben bu işin üniversitesini okuyorum sayın paperman ..."
Universitesinde okuyorsunuz ama videoda perdenin ACILIP KAPANMADIGINI daha ogrenmemissiniz . Internette gezinseniz demek daha cok/daha dogru ogrenecekmissiniz .
Onceki sayfada da bunu yazip, perde sayilarinin ( videoda perde calissa ) nereye gelecegi ornegini verdim, bu sebeple olamaz dedim ya .
#paperman' tarafından 08.08.2012 03:49:29 tarihinde düzenlendi.
paperman nasıl bir pskoloji içindesiniz anlamadım ama ürünlerin mekananizmaya bir kota vermiş sen çıkmışsın yok böyle bişe diyosun afedersin ama elinize bir makina alıyorsunuz fotoğrafçıda oluyorsunuz formlardan okuyup teknisyende oluyorsunuzu mu sanıyorsunuz . sizi niye bu kadar rencide ediyor perde mekanizması anlamış değilim . size sağdece hee heeee hakısınz diyerek ben sonlandırıyorum bu konuyu
Sayın prof. Mert solmaz
bu işin mektebini okudun sanırım o yüzden kendine profesyonel diyor olmalısın bende alaylı grafik-tasarımcıyım çalıştığım yerde dört arkadaşta bu işin 4 yıllık yüksek okulunu bitirmişler ama ne zaman bi sıkıntı olsa bana sorarlar bazen şakayla takılıyorum mektepte ne öğrettiler size? diye, bu sorunun cevabını ciddi olarak söyleyim HİÇ BİŞEY öğrenmiyorsunuz senin küçümsediğin nette araştırmak, işin uzmanlarıyla istişare etmek, bolbol temrin yapmak, kitapları, ilgili yayınları ve gelişmeleri takip etmek, seminerlere katılmak sayesinde ben mesleğimi öğrendim ve ilerlettim, 6 senedir bu işle uğraşıyorum yarışmalarda 2 defa 1'ncilik aldım grafik-tasarım dalında avrupa yetkinlik sınavlarında 94 puanla avrupa lisansı aldım. aynı sınava bilgisine güvenip katılan mektepli arkadaşlardan çoğu avuçlarını yaladılar demekki bu tarz işlerde üniverste okumak kişinin bi tarafını kaldırmaktan başka bi işe yaramıyormuş. daha fotoğraf makinesinin nasıl bir prensibe göre çalıştığını bile bilmiyorsun video çekerken perde normal olarak açık kalır foto çekmiyorsunki açılıp kapanıp dursun, hem öyle saçmalıkmı olur. kendine prof diyerek ömrünü bu işe adamış nice profesyonel fotoğrafçılara haksızlık ediyorsun bu tür mesleki üniverstelerde işin anca temelini öğrenebilirsin prof olabilmek için işin içinde harmanlanman ve meslekte herşeyi bilip bilinenin üstüne farklı birşeyler koyabilmen gerekir bunun içinde baya bi zaman gerekir
form diplomalı sektörü bir sene içinde %300 geliştirdiniz hepiniz çıktınız teknisyen fotoğrafçı oldunuz tabi bıraklım biz okulları herşey sizin cemaati formlarınızda varmış nasılsa .
Siteye ilk kaydolurken kendimi amatör olarak tanımlamıştım baktımki kendini amatör olarak nitelemiş arkadaşlardan bazıları profesyonele yakın işler çıkarıyor kendimden utandım ve meraklı olarak değiştirdim herkes haddini bilecek
#tasviran' tarafından 09.08.2012 23:56:35 tarihinde düzenlendi.
eline mark2,mark3 alan,özel üniversitede okuyan herkes sanatçı olmuş okul okumakla sanatçı olunmaz.profesyonel olmanız içinde bu işten para kazanıyor olmanız gerekli. gerçekten bu sizin işinizdir saygı duyarım baba parası yemekse mesele o ayrı.
üzülme the yapici sende kazanırsın para formlarda az dolaş
darcirosso/mertsolmaz - bu forumlara 2 gun takildin ,
- Shutter/perde mekanizmasinin sensorden ayri oldugunu
- Shutter count'in sensor aktivasyon sayisi olmadigini
- Videoda perde mekanizmasinin calismadigini
ogrendin . Fena mi oldu ? - Onca zaman okulda ogretmemisler iste
mertsolmaz veya darcirosso hocam kusurabakmazsan merak ettim okul okul diye hava attığın 2 yıllık fotoğrafçılık ve kameramanlık bölümü mü? yoksa gsf fotoğrafçılık bölümü mü? küçük profil fotoğrafındaki kameraya bakılırsa 2 yıllık myo. hee dersen ki yok arkadas ben gsf de okuyorum bunu da size kanıtlarım, kusurabakma da sen o mertebeye ulaşamamışsın be dostum.
#justinn' tarafından 11.08.2012 15:10:37 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
-
Hiti 525l Termal Baskı Hakkında Yardım
04 Oca. 2025, 13:30 megavision
172919 Mar. 2025, 13:25
emre11 -
-
-
-
-
Ekrem Çelebi Benide Düşün Benide Canlı Düğün Kaydı 2005