Fotoğrafçılık Forumları
2. 000 Tl Dslr
Merhaba böyle konulara alışık olduğunuzu biliyorum. Lütfen mazur görün yardıma ihtiyacım var. Üye olmadan da epey bir araştırdım yanlız okudukça kafam karıştı.
Ben 2.000 tl'ye kadar bir makine bakıyorum. Kullanıcı amatör yani fotoğraf çekmeyi seviyor. Ne kadar doğru bilmitorum ama bazı üyelerin yazdığını söyliyeyim sadece geçerli bi makine olsun. Ve kullanışlı. Önerinizi sebebiyle açıklarsanız çok memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba ben de samsunluyum ve Amerikadayim suan work and travel programi ile.. 2 ay sonra donecegim..gelirken istedigin fotograf makinesini turkiyeye gore daha ucuza getirebilirim..eger ilgilenirsen iletime gec lutfen..
tasviran artık koca koca video kameralar devrini DSLR kapatmış bulunmakta video kullanma diyorsun doğru shutter sıkıntısı yaratıcaktır ilerleyen zamanda bu da çok aşırı bir masraf değil sonuçta günümüzde neredeyse kötü bir araba parası veriyorsun ki bunada masraf etmen gayet normal . günümüzde klipler ve hatta BEHZAT Ç. dizisinin bile canon 5d mark 2 ile çekildiğinide söylemek isterim .
konumuya gelince d90 kullanan tanıdıklarım var gayet memmunlar . arkadaşların tavsiye etmiş olduğu modelleri inceleyip tercihini yapmalısın . şimdide başarılar
mertsolmaz kardeşim doğrudur malum makine 25binliralık kameralardan daha kaliteli video çekiyor olabilir ama mecburen birinden taviz vermek zorundayız fotomu? videomu?
video çekiminin asıl yıkıcı etkisi shutterdan da önce fazla ısınmadan kaynaklanan sensör hassasiyetine olur.Genelde uzun pozlamalı fotoğraf çeken kişilerin makinesi bile camiada tavsiye edilmezken şimdi video çekimi diye daha büyük bi işkenceden bahsediyoruz! resimde kumlanma, ölü piksellerde artış, pozlamanın zayıflaması gibi durumlar başladıysa fazla video çekmişinizdir. hemen makineyi elden çıkaracaksınız yada shutter mekanizması ve sönsörü değiştireceksiniz ama hiçkimse ikincisini yapmaz, gider yeni makina alır elindekinide 2nci ele verir kurtulur, o'nuda anlamayanın biri alır aldığı fiyatada satamaz hevesi kursağında kalır malesef böyle bi duruma şahit olduk.
2nci el alacaklara önemli tavsiye;
Makine alacağınız dükkanda deneme çekimi yapıp bilgisayarda inceleme imkanınız yoksa mutlaka yanınızda laptop yada netbook, ipad gibi bi bilgisayar götürün bikaç foto çekip inceleyin
#tasviran' tarafından 06.08.2012 11:28:03 tarihinde düzenlendi.
Hemşerim, 600D kullanıcısıyım.Gayet memnunum.Fakat 550D ile arasında dönebilir ekranı dışında hiçbir fark yok desem yanılmam.550D de alsan pişman olmazsın.600D daha güncel bir model;ama hala 550D'nin popülaritesine ulaşamadı.650D Canon'un yeni oyuncusu.Dokunmatik ekran hesabı daha tuzlu bir fiyata satılıyor.650D almaktansa 550D veya 600D almak daha mentıklı.650D'ye kadar sıçramana kesinlikle lüzum yok.Bana kalırsa birkaç lensle beraber 1100D bile olabilir.Samsun'da olman avantaj.Site Camii'nin altındaki fotoğrafçılar bu modelleri satmıyorlar;ama danışmanı kesinlikle öneririm.Vatan,Teknosa falan salla.Her daim piyasanın üzerinde fiyatları var.Nette Samsun'dan fazlasıyla ilan var.Onları incelemeni öneririm.Hepsiburada'yı da sürekli takip et derim.Çok uygun fiyatlara düşürüyorlar.Yanında bol ekipmanla(çanta,tripod) güzel kampanyalar yaptıklarına rastladım.Makineye karar vermenin nasıl bir sıkıntı olduğunu iyi bilen biri olarak umarım yardımcı olabilmişimdir.
"tasviran" kesinlikle dedğiniz gibi biraz taviz vermek zorundasınız yoksa bu firmalar bu fiyatlara böylesine performans sağladığı halde cihazların sensör ve perde ömürleri için daha dayanıklı mekanizmalar yapsalardı zaten sektörde büyük birer değişim olurdu diye düşünüyorum . tabiki video kullanımı için ilerleyen zamanlarda pixel sensör sorunları yaşatacaktır . buna görede bu kadar paralar veripte zamanı gelincede araba gibi bakımını yaptırmakta olmaz buda var .
2.el tavsiyeniz ise çok başaralı bir konuya değilnmişsiniz kesinlikle katılıyorum
Videosu cok kullanildi diye bozulmus, olu pixellerden kullanilamaz hale gelmis TEK BIR sikayete rastlamadim yillardir inceledigim yerli ve yabanci forumlarda ...
Shutter/perde mekanizmasi, bozulmaya en yatkin parca olmakla beraber inanilmaz dayaniklilikta ve guvenilirlikte aksamlardir. Zamaninda 35,000-50,000 perde omru verilmis makinalar , 150,000-200,000 dayandiklari halde calismaya devam ediyorlar. Makinalar perdeleri/sensorleri bozuldugundan degil, yeni teknolojiler ciktigi icin degistiriliyor .
DSLRler ifade edildigi / sanildigi kadar narin cihazlar degiller.
@mertsolmaz - " video kullanma diyorsun doğru shutter sıkıntısı yaratıcaktır ". demissin ...
Ya yine shutter ile sensor birbirine karismis , ya da video ile shutter'in ( perdenin ) alakasi olmadigini bilmiyorsunuz.
#paperman' tarafından 06.08.2012 19:15:57 tarihinde düzenlendi.
Ya ben makineyi aldım ve 4.gün sonunda shutter iki bini devirmişti.35.000-50.000 cidden biraz küçük sayılar değil mi?Şayet öyle ise makinemi çöpe atma zamanı gayet yakın.
35,000-50,000 perde omru, DSLRler ilk ciktiginda, dayaniklilik konusunda yeterli verilerin olusmadigi zamanlarda ureticilerin " guvenli " tahminleri idi - ona gore garantiler verdiler .
Bakildi/goruldu ki bu mekanizmalar kolay kolay bozulmuyor , 100,000/150,000/300,000 gibi rakamlar telafuz edilmeye baslandi.
Ilk heves bir kac gunde 2,000 kare olabilir . Sonra bir bakacaksiniz ayda 2000 kareye dusmussunuz - senede 20-30,000'i gecemiyorsunuz.
PAPERMAN makine kullanılamaz hale gelecek diye bi durum yokki! abartmışsınız, Yüksek ısının sensöre uzun vadede etkisi mutlaka olur ama bunlar makineyi bozacak şeyler değildir. foto kalitesinde zafiyet meydana getirecek sonuçlardır. Şikayet duymadım diyorsunuz ama bu kıstas olmazki, etki-tepki-reaksiyon mutlaka olacaktır.
Uğur kardeşim boş ver bu canon diyenleri, sana bi nikon d90 alalım arkamızdan dua et. Rahat alışıp öğrenebileceğin kaliteli malzemelerden oluşan hem piyasada belli bi karizması da olan bi alet.
#tasviran' tarafından 09.08.2012 17:15:41 tarihinde düzenlendi.
paperman saniyede 24 kareden perdelerin markaların verdiği ömürleri bi hespalarmısın ne kadar zamana tekammül ettiğini . ben form siteleri form siteleri gezmiyorum sağdece bu sitede vaktim olduğu kadarıyla zaman ayırıyorum . afedersiniz ama ben bu işin meraklısı değilim internet sitelerinden araştırmalar yapmıyorum . ben bu işin üniversitesini okuyorum sayın paperman ... sizin internette duyup rastlamamış olmanız bu sorunları çıkarmayacağı anlamı mı geliyor . yokta markalar ürünlerine belirli bir hassasiyet ve ömür biçmiş . sonuçta insanların yaptığı birşey !
İlgili olabilecek konular
-
-
Hiti 525l Termal Baskı Hakkında Yardım
04 Oca. 2025, 13:30 megavision
172919 Mar. 2025, 13:25
emre11 -
-
-
-
-
Ekrem Çelebi Benide Düşün Benide Canlı Düğün Kaydı 2005