mesut.
mesut. (üye)
Ankara / Profesyonel Fotoğrafçı

Shutter Sayısını Öğrenmek İstermisiniz ?

Bir çok arkadaş kullanıyordur belkide ama bilmeyenler için paylaşayım istedim. Çok basit bir program var. https://www.tamindir.com/exiftool/ bu adresden programı indirip masa üstüne yerleştirin. Programın ismini değiştirmeyin zira isminde yazan koda göre işlem yapmakta. Programın üzerine Sağ tık yapıp özelliklerden " Yönetici olarak çalıştır " kutucuğunu bulup işaretleyin. Tamam deyip çıkın. Artık Dslr ile çektiğiniz bir fotoğrafı bu programın üzerine sürükleyip bıraktığınızda onay isteyecek, tamam deyin ve program çalışıp, bütün exif bilgilerini gösterecektir. Bilgiler arasında " Shutter Count " yazan yerin karşısındaki rakam sizin makinenizin Çekim sayısıdır. Boş yere internetteki sitelere fotoğraf yükleyerek zaman kaybetmeyin. Bu programın güvenliğide tarafımdan her çeşit test edilmiştir, en ufak zararı yoktur. Bütün arkadaşlara tavsiye ederim.

İP UCU : Shutter Count Yazan yeri aramak zor oluyorsa programın üzerinde Ctrl + F yapıp " Count " yazarsanız Shutter Count'u hemen bulacaktır.

İP UCU : Photoshop ta, Fotoğrafı açtıktan sonra, info sekmesini çalıştırırsanız, burdan da Shutter Count gözükmektedir.

Tarih: 21 Mayıs 2017, 09:34 - İp: 95.***.**7.8
the_photgrpher
the_photgrpher (üye)
Yurtdışı / Amatör

Paylaşım için teşekkürler. . Bir makinanın shutteri yenilenmişmidir tespit eden bir program yada bir yöntem biliyorsanız rica ederim onuda söyleyin

 

Tarih: 21 Mayıs 2017, 13:24 - İp: 194.***.**0.218
  • 1