v.i.p
v.i.p (üye)
Ankara / Meraklı

S9500 Revıew Sonunda Yayınlandı !

İlgilenenlere duyrulur !İlgili ve Bilgili arkadaşlardan cihazla ilgili yorumlarını bekliyorum !

http://www.dpreview.com/reviews/fujifilms9000/

Tarih: 7 Kasım 2005, 11:34 - İp: yok
v.i.p
v.i.p (üye)
Ankara / Meraklı

Peki arkadaşlar tüm olumsuzluklarına rağmen CANON S2 ile kıyaslarsak gerek çekim kalitesi gerek kullanım anlamında artı ve eksileri konusunda neler söyleyebiliriz,,,,

 

Tarih: 8 Kasım 2005, 10:20 - İp: yok
afrikalı
afrikalı (üye)
Yurtdışı / Amatör

Hepinizi selamlıyorum...
Bu bayramı Türkiye'de geçirmeyi başardım... Bol fotoğraf da çektim ama hepsi de amatörce oldu... s9000 fujiye yakışmadı diyebiliriz. Şunu biliyoruz ki ne kadar teknoloji gelişrse gelişsin zoom aralığı 3x geçen her objektif görüntü kaybına çare bulamadı.En prestijli markalar bile müşteri memnuniyeti için bu objektifleri üretti ama... Sensör olayında sizlere katılıyorum. Film tadında ne zaman olacak bilmem ama eğer baskıya kadar olan kaypılar olmasa idi filmler ne kadar piksel üretecekt?...

 

Tarih: 8 Kasım 2005, 17:09 - İp: yok
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

çok ilginç bir tartışma - notlarımı aynen alıyorum. Umarım sizinle üretimden (Japonya) çıkacak yanıtlarıda yakında paylaşabilirim. ISO 1600 deki kullanım elbette çok uç bir noktada ama dadanagast ın dediği gibi olmazsa olmuyor mantıklı ve yüksek kaliteli olursa fiyat tutmuyor ?!!? Yani bazı modeller ne yazıkki biraz "talep kurbanı" oluyorlar. Benim de görüşüm benzer yönde ANCAK bu makinenin alıcısı çok ilginçtirki %80 ender fotoğraf çeken "parası olan" ve gösterişli bir cihaz satın almak isteyen tüketiciler. (Bu AB ülkelerinde yapılan bir araştırmaya dayanıyor)
Benim düşüncem- S-9500 gibi bir modeli daha büyük bir sensörle ve ISO 1600 ayrında düşük noise oranı ile üretmek 1200 - 1400 Euro gibi üretimde bir satış fiyatı oluşturur. Bu konuda şirketlerin pazarlama dpt. ları devreye giriyor ve rekabetçi fiyat a öncelik veriyorlar. Sevgilerle...

 

Tarih: 8 Kasım 2005, 17:46 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

buyuk sensorun yuksek fiyatindan baska, su andaki teknoloijyle buyuk sensor kullanildigi takdirde video cekebilme kabiliyeti de olmuyor makinelerin..
ve isin gercegi, compact makine kullananlarin, makinelerinden bir bekledikleri de video cekebilme ozelligi..
..
pozitif, benim cok merak ettigim konulardan biri de; ne olacak ust-duzey compact'larla giris seviyesi dslr'in yarisi? yani artik fiyatlar ayni seviyede.. karar verebilmek gercekten cok zor..
benim tahminim, ikisinden biri kaybolacak.. acaba giris seviyesi dslr'lar mi kaybolacak?
..tabii bu konuda bilgi vermezsiniz ama, , fuji'nin de sony'nin R1 modeli gibi planlari olabilir mi cok yakin bir gelecekte?..
ve fuji'nin de giris seviyesi niteliginde dslr'i cikabilir mi?.. (tabii ki s3pro harika bir dslr ama fiyati da yuksek..)
.......................
...
vip, aslinda su anda fiyatlarini karsilastiracak olursak pek de kesin birsey soylemek zor olur diye dusunuyorum.. s2'nin fiyati 315 pound'ken s9500 de 400 pound.. yani aralarinda 85 pound fark var.. ama iste o 85 pound farka da raw destegi ortaya cikiyor.. ayni sekilde s9500'in body'si de bir dslr gibi..
..bence bugunun sartlarinda en mantikli kamera; tabii turkiyedeki fiyati da benzerse, panasonic fz20.. su anda burada 270 pound'a bulmak mumkun..
12x optik zoom ve f/2.8 olan bir lensi olan harika bir makine icin hic de fazla bir ucret degil.. bence fz20'yi de bir arastir.. (fz30'nun cikmasiyla fiyati cok geriledi..)

 

Tarih: 8 Kasım 2005, 20:23 - İp: yok