nicko
nicko (üye)
İzmir / Amatör

350d İçin Hafıza Kartı...

sevgili arkadaşlar ve tabii dadanagast slmlr...bir cf cart var özellikleri ve markasını buraya kopyalıyorum...

MAGICSTOR 2.2GB + CF+TYPE II micro 1" HARD DISK DRIVE

Tecnik Ozellikler:



provides 2.2GB large storage capacity
industry Standard CF-II interface and PCMCIA Type II compatibility (for PCMCIA adaptors), suitable for a wide range of handheld devices
reliable storage performance for MP3,PDA,digital still cameras, notebook PC and other handheld devices
fast 4200 RPM operation and intelligent power-saving mode
advanced head load/unload technology; rugged shock resistance rated at 1500G (non-operating)
ultra compact and light-weight, weighing only 16 grams
capacity: 2.2 GB
heads: 2
interface: CF- II (ATA & PCMCIA Compatible)
sectors: 512
areal density: 30 Gbits/in2
media type: glass
rotational speed: 4,200 RPM
media transfer rate: 52.4-99.6 Mbits/sec
transfer rate: 3.3-6.5 Mbytes/sec
seek time (average): 10 msec (typical)
errror rate (unrecoverable):

Tarih: 14 Ekim 2005, 23:31 - İp: yok
nicko
nicko (üye)
İzmir / Amatör

hepsinden önemlisi 350 d ye sevgili makinama uyar mı?

 

Tarih: 14 Ekim 2005, 23:33 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selamlar nicko..
..bu karti almamani onerecegim sana.. http://www.robgalbraith.com/bins/multi_page.asp?cid=6007-7699 adresine bakarsan sayet, en altta, bu karti test etmediklerini, bu kartin iki kamerada garip davrandigini ve testi surdurmediklerini okuyabilirsin..
..listede, ustteki siradaki kartlarla daha hizli calisacaktir makinen.. tarali alandaki kartlar en hizlilari.. aralarindaki hiz farki da farkedilebilir olcude degil..
..almisken bana kalirsa 4 veya 6 gb olan hitachi kartlardan almaya calis.. ama pahali dersen, 2 gb'lik bir microdrive icin degmeyecegini eklemeliyim.. cunku microdrive'lar cok daha nazik kartlardir.. sarsinti ile bile karti bozabilmen mumkun.. yere falan dusursen kullanamazsin..
neyse... ayni zamanda daha fazla enerji harciyorlar diye biliyorum..
sana tavsiyem almisken, hizli bir cf karti alman.. bir daha da arkana bakmaman..

 

Tarih: 15 Ekim 2005, 00:05 - İp: yok
nicko
nicko (üye)
İzmir / Amatör

dadanagast sağolsın ya walla böyle bir siteyi araya taraya hal olduydum. ya senin şu sık kullananları bana copylesek fena olmaz.. yani markayı hiç duymadım ve dediğin özelliği yani micro drive ın narinliğini bilmiyordum..sağolasın sandiskten şaşmamalı..dostum listenin tepesindeki extreme III kartlar türkiye de yok ama ultra II lerle idare etçez ya da getirtçez..ama çok çok da büyük fark yok gibi ne dersin?

 

Tarih: 15 Ekim 2005, 00:13 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

aralarindaki farki hissedebilmek icin pro olmak gerekirmis nicko.. bence yoktur.. en azindan bizleri etkileyecek bir fark olmaz.. ultra II'ler cok cok iyi..

 

Tarih: 15 Ekim 2005, 00:48 - İp: yok
nicko
nicko (üye)
İzmir / Amatör

dijitalmak slm...bilader bu sitede nerden çıktı süper yaa...allah razı olsun..boşuna kasarak kendimizi yurt dışından 350 d getirmişiz fiyat nerdeyse aynı...nedir bu sitenin sırrı? artı buradan alışveriş yapmak güvenli mi? sen hiç burdan alışveriş yaptın mı? ne diyosun...?

 

Tarih: 16 Ekim 2005, 14:56 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ilk basta sorunu anlayamadim.. sanirim bana soruyorsun digitalmak sitesi ile ilgili?.. digitalmak, zaten digitalmak'in sahibi anladigim kadariyla..
valla bilemiyorum nicko.. deneyen baska arkadaslar varsa eminim fikirlerini soyleyeceklerdir..
ayrica su da var ki artik kredi kartlari guvence veriyorlar alisverislerde.. yani korkulacak o kadar sey yok dogrusu..
baktin ki guvensiz bir ortam; zaten burada soylersen, eminim digitalmak bir daha da satis falan yapamaz.. o yuzden iyi olmak zorunda, eger ki is yapmak istiyorsa..
..internetin gucunu hafifsememek lazim..

 

Tarih: 17 Ekim 2005, 12:24 - İp: yok
nicko
nicko (üye)
İzmir / Amatör

sonradan farkettim dadanagast site sahibi olduğunu amerikadan geliyormuş cihazlar güvenilir bir imajı var sitenin en önemlisi ücret elden teslim kapıda kargoya veriyomuşsun bu da güzel yani..neyse dostum gece flaşsız çekim modunda fotolar hep böyle bulanık sanki titretmişimde öyle çıkmış gibi..otomatikte flaş patlatınca net lakin bu seferde görüntüler renkler ortamdan farklı yani koyulaştırıyor kafayı şu gece mekan ve manzara çekimlerindeki başarısızlığıma taktım..arkadaşlara hava atmak için makinayı götürüyoz buluştuğumuz cafeye, bol foto çekiyoz yok abi hep bulanık titrek fotolar..pc de bi bakıyorum o an şok oluyorum,millet maille fotoları bekliyo benden rezil olcaz,bu mu dehşet makinan diye ti ye alcaklarnapçaz?

 

Tarih: 17 Ekim 2005, 18:36 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

nicko, oncelikle rezil olunacak bir durum yok ortada.. birak soylesinler.. sen yeni aldin makineni.. ogrenmek zaman aliyor..
makineni P moduna alip da cek nicko.. ama enstantane hizina dikkat et.. mesela 55mm'de cekim yapiyorsan en azindan 1/100 saniye gibi olmali ki titresim olmasin.. (flash'siz icin).. ama iste flash'siz gece cekim yapmak icin uzun sure pozlamak gerekir.. yani tripod kullanman gerekir.. veya makineni bir yere birakip da cekim yapman gerekir..
otomatik modda ise, en sondaki otomatik ayar flash'siz cekim yapmak icindir... ama dedigim gibi gece cekimlerde enstantane uzun sureli olacaktir yani titreme olur.. sanirim anlatabildim..
...
bir diger yontem de makineni av moduna alman.. custom functions'a gir menuden ve av flash sync hizi olarak otomatik degil de 1/200 olarak sec.. sonra makineni mesela av modundayken f/8 gibi bir degere al..(ki en net sonuclar icin)
ardindan flash'i acmayi unutma tabii.. cekimlerin f/8 ve 1/200sn'de olacaklar.. net fotograflar elde edersin..
menuden flash compensation yaparsan sayet, ikinci kisimdan ikinci ozellik.. yani flash'in kuvvetini arttirip azaltma.. cok karanlik yerlerde flash'in kuvvetini arttir, eger aydinliksa azalt..
......
ama genel olarak P modunda yap cekimlerini.. P moduna aldiktan sonra, fotografi cektigimiz dugmenin arkasindaki dial ile istedigin aperture ve enstantaneye getir... flash'i acmayi unutma..
..
av ve tv modlarina getirdiginde.. veya tv modunu hic karistirmayalim simdilik.. av moduna al.. daha sonra ekranin sagindaki av tusuna elini basili tutarken dial'i cevirerek 0 ile -1 arasinda bir degere getir cizgiyi.. exposure compensation yapmis oluyorsun.. cunku 350D biraz fazla pozlar.. tahminen -2/3 yap.. benimki o ayarda genellikle..
cekimlerini ona gore yap..
..metering olarak ilk bastaki ayari sec.. evaluative metering yani.. digerlerini ise karistirma..
...ayrica gece cekimlerinde iso'yu da yukselt.. ekranin sagindaki iso'ya bas ve en azindan bir 400 yap mesela.. ben gerekirse 1600'e de cikiyorum, ama iso 1600'deki sonuclar o kadar da iyi olmuyorlar.. iso 800 fena degil.. ama iso 100-200-400 harikadir.. o yuzden iso400 kafadan yapabilirsin..
...bunlari bir dene.. bakalim nasil olacak sonuclar..
tabii dedigim gibi tripod kullanirsan cok daha iyi ve kolay sonuclar alabilirsin..
..gorusmek uzere.

 

Tarih: 17 Ekim 2005, 19:06 - İp: yok
özgür
özgür (üye)
Çanakkale / Amatör

Arkadaşlar geçenlerde bir arkadaşla beraber Ultra II ve Extreme III'ü basit bir testten geçirdik. Tek kare çekerken hiçbir fark yok. Ya da varsa bile bizim farkedemeyeceğimiz kadar birşey olmalı ki hissedemedik. Raw formatındayken ard arda çekimde Ultra II altıncı kareden sonra, Extreme III'te yedinci kareden sonra tıkandı. Sonuç olarak yazma hızında kayda değer bir fark yok. Ama dijitalmakina.com'dan Türkiye'deki Ultra II fiyatına, hatta Ultra II'den de uygun fiyata Extreme III alabiliyorsunuz. Bu arada nicko, dijitalmakina.com son derece güvenlidir. Ben Extreme III CF kartımı oradan aldım, ilerde yine alışveriş yapmam gerekse hiç düşünmeden yaparım. Sandisk'in sitesinde Ultra II'lerin yazma hızı 67X, Extreme III'lerinki ise 133X olarak veriliyor. Ama dediğim gibi gözle görülür bir fark olmasa da Ultra II fiyatına Extreme III varken neden Ultra II alınsın ki? Extreme III almanızı tavsiye ederim..

 

Tarih: 17 Ekim 2005, 22:50 - İp: yok
nicko
nicko (üye)
İzmir / Amatör

SEVGİLİ DOSTUM DADANAGAST, söylediklerini ilk fırsatta yapacam ve sonucu sana yazacam..ben çekimlerimi otomatik modda yani hazır moddaki flaşsız çekime getirerek yaptım yani enstantane ve diyafram değerleriyle uğraşmamak için o fotolardan örnek göndereyim ama burdan nasıl bilmiyorum..bide dostum bugün moral çok bozuk izmirde yaşıyorum ,depremleri duydun mu bilmiyorum,3 kere büyük deprem yaşadık 80 tanede artçı şoktan en az 3 tanesi hissedildi,kafayı fotoğrafçılıkla dağıtmak istesemde motive olamıyorum ama yardımların için çok teşekkür ederim..derdim, minicik kompaktlarla bile geceleri çok güzel fotoğraflar çeken arkadaşlara dslr e geçiş için gaz verirken göstereceğim örneklerle mahçup olmamaktı...

 

Tarih: 17 Ekim 2005, 23:32 - İp: yok