Fotoğrafçılık Forumları
Test: Fuji S 9500
Fuji s 9500:
Dış görünüm:
Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.
pazarbey arkadaşım,
s9500'ün yüksek ISO değerlerinde raw ve jpeg formatlarındaki resim kalitesini karşılaştırabilirsen çok sevinirim. yalnız resimler hep aynı konu üzerinde ve aynı ışık pozisyonunda (yani yaklaşık olarak aynı zamanda) çekilirse daha gerçekçi fikir verir sanırım..iyi çalışmalar diliyorum..
merak etme caglareral aynen dediğin gibi birçok fotoğraf çektim.Aynı ışıkta aynı açıda.tüm ısolarda denedim. İçin rahat olsun.
Fakat raw çekmedim daha.Ama rawda çekeceğim.
yüksek iso.larda raw çekerken aynı kareleri gene aynı Iso ve ışıkta jpeg'de de çekersen yüksek iso.daki format kalite farklılıklarını da karşılaştırmış oluruz..
positif pil hakkında söylediklerine dikkat edeceğim.yalnız bu pillerin üstünde şöyle bir ifade var.''batteries may explode or leak if inserted improperly,RECHARGED,or disposed of in fire''.bu ne anlama geliyor.biri tercüme ederse çok sevinirim.
positif bey şu türkçe kullanma klavuzu olayını bir türlü halledemedik.bana verdiğiniz adrese mail attım ama cevap olarak ''pardon-isminiz?''gibi garip bir cevap geldi.bu yazdığım email size ait değil mi?bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.zira menüler karmaşık olduğu için makinayı hala çözemedim
selam özgüradam,
Orada yazılanlar sana söylediklerimizle aynı şeyler ama ben sana yine de tercüme edeyim.
"Bataryalar eğer yanlış yerleştirilirse (yani artı eksi kutuplarına dikkat edilmezse), şarj edilirse veya ateşe atılırsa; akabilir veya patlayabilir."
Bu arada pazarbey benim aldığım yarım saatte şarj eden makineye 70 pahalı demiş ama şarj aletlerinin süresi kısaldıkça fiyatı artıyor.. Kendisinin 45'e aldığı 4 saatte şarj eden makine 35 civarı alınabiliyor.
Ayrıca ben gittigidiyor üzerinden aldığım için satıcının komisyonu olan yüzde 10 kısmı da ödemek zorunda kalıyorum.. siz istanbul dan elden alırsanız 63 milyona kadar alabilirsiniz. takım halinde 2500 mah ni-mh 4 pil ile birlikte (bu ürünün birebir aynısı teknosada 119 milyon)
Ozgüradam merhaba,
kusura bakma "isim neydi" diye soran bendim. Çünkü bana sadece adresi atmışsın - isim yoktu. Kargo için gerekli. Neyse - Farketmez kullanım kılavuzunu bugün verdiğin adrese çıkardım. Sevgilerle...
Kullanım hakkında buna rağmen anlamadığın şeyler olursa nasılolsa İstanbuldasın - gerekirse Fyji Merkeze uğrarsan burada Teknik ten arkadaşlar yardımcı olurlar. Gelmek istediğin zaman bana önceden mail atarsan sana bir "acı kahve" bile ısmarlarım.
Dadanagast, bu bahsetmiş olduğun "unicross sprint" marka piilerden bende aldım. Acil lazımdı Carfur da bulabildiğim en yüksek amperli piller bunlardı. bende GP alamadım diye üzülüyordum. Ama pillerden çok memnunum
Şu an piyasadaki en yüksek amperli piller kaç amperlik bilgisi olan varmı.
En yüksek 3000 mAh bulunuyor ama henüz biraz pahalı. UNIROSS da tavsiye edebileceğim piller arasında. Dadanagast Ansmann çok iyi bir üretici ama TR de pek bulunmuyor. Arada bir Tahtakale ye geliyor ama biraz şaibeli mal. Yani pillerde de depolama süreçlerinin önemi var.
positif bey ilginiz için çok çok teşekkür ederim.inşallah nasip olurda bir gün oturup sohbet ederiz .
positif makina raw modunda 1600x1200 mü çekiyor.Rawda fotoğraf büyüklüğü ayarlanmıyor.Standartmı.
İlgili olabilecek konular
-
Sağlık Raporu Ücreti Sorunsuz Ödeme Örnekli Full Anlatım
20 Haz. 2025, 19:54 prodersler
019720 Haz. 2025, 19:55
prodersler -
-
Görsel Diyaloglar: Fotoğrafın X Faktörü
18 Haz. 2025, 17:21 miratcenk
027918 Haz. 2025, 17:22
miratcenk -
-