pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Test: Fuji S 9500

Fuji s 9500:

Dış görünüm:

Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.

Tarih: 30 Kasım 2005, 23:53 - İp: yok
droral
droral (üye)
Ankara / Amatör

Arkadaşlar, aman dikkat, babam geçen gün Duracell'in alkalin pillerini yanlışlıkla şarja koymuş. "Pat diye bir ses geldi,biraz duman çıktı, ben de fişten çektim" dedi, kendisine uğradığımda. Şarj cihazı berbat olmuştu. Piller şişmiş, tombullaşmış ve akmışlardı. Tesellim, pillerin patlamamış veya yangına yol açmamış olmaları...Giden şarj cihazı olsun...
Kıssadan hisse: Tecrübeyle sabit; alkalin piller şarja gelmiyor...
Saygılarımla...

Tarih: 4 Aralık 2005, 20:21 - İp: 85.***.**2.34
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

noise reduction'i photoshop ile de yapabilmek mumkun.. ozellikle noise ninja gibi yazilimlarla, 2 stop'a kadar noise'un azaltildigi soyleniyor.. yani iso 400'deki cekimin, noise ninja'dan sonra iso 100'deki gibi gorunmesi..
..
pazarbey, binlerce mi fotograf cektin gercekten?.. daha az olmasin?.. (ama en azindan yuzbinlerce demedin..)
.....pazarbey, fotograflari raw formatinda gonderebilir misin? raw kalitesini gormek istiyorum..
.........
likarba foruma hosgeldin..
.........

Tarih: 4 Aralık 2005, 21:15 - İp: 62.***.**2.10
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

pazarbey, raw fotograflarini http://www.rapidupload.com/ adresinden paylasabilirsin bizlerle..
..hatta aklima gelmisken sorayim da aklimda kalmasin; pozitif sana bir tane de s3 pro gonderdi mi acaba?..
bir dslr ile farklarini da test etmeni isterdim acikcasi..
..mutlaka ki dslr, daha iyi ama, gorunuse gore o kadar da fazla degil aralarindaki farklar..
......
gorusmek uzere..
.....................

ozguradam, s9500'un hayirli ugurlu olsun.. gule gule kullan..

#dadanagast' tarafyndan 04.12.2005 21:19:50 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 4 Aralık 2005, 21:19 - İp: 62.***.**2.10
ozguradam
ozguradam (üye)
Bingöl / Amatör

teşekkür ederim dadaganast

Tarih: 4 Aralık 2005, 21:31 - İp: 85.***.**5.87
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Dadanagast seni özlemişiz.

Tarih: 4 Aralık 2005, 21:34 - İp: 85.***.**7.226
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

dadanagast ;
Valla binlerce çektim.Hemde tek tek ıso değiştirerek.
önce 9500, sonra 5600 sonra e900 sonra s2 .Tek tek .100 ıso, 200 ıso, 400 ıso.....1600 ıso.
öldüm valla.
Pro 3 gelmedi dadanagast.Eğer gelirse sana bildiririm.Onunda bayağı meraklısı var gördüğüm kadarı ile.
Raw formatındaki fotoğraflarını görmek istiyorsan [email protected] dan sana gönderebilirim.
Birde hangi program raw dosyalarını gösterir acaba.BEn açamadımda.
bu rapid upload a nasıl yükleyeceğim.Yüklediklerime nasıl bakacağım.Anlamadım valla.

Tarih: 4 Aralık 2005, 21:43 - İp: 85.***.**3.224
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

as, ben de sizleri ozledim..
......

pazarbey, oncelikle cektigin raw fotograflarini bir dosyaya koy.. sonra dosyaya sag klik yapip, bir zip dosyasi elde et.
sonra da rapid upload'a gidip, o zip dosyasini upload et..
sana bir adres verecekler sonunda.. sen de o adresi bizlere soyleyeceksin.. bizler de o adresten o zip dosyasini indirecegiz ve raw fotograflara bakacagiz..
..valla pazarbey, s3 pro da olsaydi gercekten harika olurdu.. bir dslr'la farklarini gostermen acisindan bence gayet onemli gibi..
tabii ki s3 pro, biraz ust sinif bir dslr ama yine de...
ustelik, belki sen de kararini degistirip bir s3 pro satin alirdin..
tabii acaba pozitif ne der bu hususda..

Tarih: 4 Aralık 2005, 22:09 - İp: 62.***.**2.10
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

raw dosyalarini acmak icin;
su adresten s7raw programini indirip kur pazarbey..

Tarih: 4 Aralık 2005, 22:12 - İp: 62.***.**2.10
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ayrica pazarbey, makineyle birlikte gelen Raw File Converter LE programi ile de raw dosyalarini tiff'e cevirebiliyormussun.. yani istedigin programla acabilirsin sonrasinda..
ama bence en iyi yontem, s7raw'i kullanmak.. kurmaya bile ihtiyacin yok programi.. ufacik bir programcik..
...
sanirim cok yakinda, photoshop, camera raw ile s9500'e de destek vermeye baslayacaktir.. o zaman photoshop kullanir alanlar..

Tarih: 4 Aralık 2005, 22:20 - İp: 62.***.**2.10
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

acdsee iş görüyormuş.
Fakat ben jpeg ile raw arasında bir fark göremedim.Fark nerede ortaya çıkıyor acaba.

Tarih: 4 Aralık 2005, 22:29 - İp: 85.***.**3.224