pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Test: Fuji S 9500

Fuji s 9500:

Dış görünüm:

Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.

Tarih: 30 Kasım 2005, 23:53 - İp: yok
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Ben bütçemi yükseltemeyeceğim uzun bir süre,ama yorumların için sağol,haklısın ama sanırım dslr işi benim için zor ve uğraşması vakit alacak bir uğraş olur.Kompakt makina benim için en iyisi olacak.Tek istediğim biraz kendimi geliştirmek ve izci üniteme hoş fotoğraflar verebilmek.Çektiğim fotoğraflardan oluşan bir slayt yapmıştım youtube da bakabilirsiniz,ve belki benim ne demek istediğimi,neye yatkın olduğumu daha iyi anlayabilirsiniz :

http://www.youtube.com/watch?v=FHyvRVEJrhE

#mavi_izci' tarafından 14.01.2007 18:50:24 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Ocak 2007, 18:46 - İp: 85.***.**5.130
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

S2 iyi makinadır.Eğer 9500 alamıyorsan s2 iyi bir tercih. Kullanımı kolay, sağlam ve çok iyi fotoğraflar verir.Ayrıca videosuda çok iyidir.
Pil kullanımında en iyisidir.Ufak tefek eksiklikleri varsada daha iyisini aramak gereksiz.
S2 almanı tavsiye ederim.

Tarih: 14 Ocak 2007, 19:18 - İp: 85.***.**3.205
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Sayın mavi_izci.
Verdiğiniz linkteki görüntülerin bir kısmını izledim.
Arkadaşlar arasında çekilmiş hoş fotoğraflar bunlar.
Bu tip çekimler yapacak iseniz size S2 yeterli olacaktır.Ve sanıyorum çekimleriniz pek karanlıkta olmuyor.Işığın yeterli olduğu yerler için S2 kullanmanızda bir sakınca görmüyorum.Ancak makinadan çok üst kalitede fotoğraflar beklemeyin(bu sözümden makinanın kötü fotoğraf çektiği anlaşılmasın).
Bunun dışında S9500 alırsanız bariz şekilde bir fark sadece geniş açı çekimlerde lehinize olacaktır fakat çekim alanınız açık alan olduğu için,kareye arkadaşlarınızı sığdırmakta pek zorlanmayacaksınız.
Size iyi seçimler.

Tarih: 14 Ocak 2007, 19:23 - İp: 85.***.**8.14
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Tamam sağolun tekrar...Ben S2 yolundayım(816 ytl vatan bil.)gri renk makina benim kaderim.

Bu arada bu fuji 6500 testi için emeği geçenlere teşekkür ediyorum.Forumda diğer konularda buluşmak üzere...

Tarih: 14 Ocak 2007, 19:31 - İp: 85.***.**5.130
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Hayırlı olsun pişman olmayacaksın.

Tarih: 14 Ocak 2007, 19:32 - İp: 85.***.**3.205
freestyler
freestyler (üye)
Eskişehir / Amatör

Merhaba arkadaşlar forumda fazla araştırmadım ama forumun düzenini de bozmak istemediğimden yeni başlık açmak istemedim
fuji 9600 9500 6500 arasındaki farkları yazarsanız sevinirim
6500 de diğerlerinden farklı odaklamayla ilgili bi özellik var ve de megapixeli düşük ama fiyetları birbirine çok yakın başka ne farkları var acaba kafam çok karıştı 9500 ile 9600 aynı gibi hangisini tavsiye edersiniz

Tarih: 14 Şubat 2007, 17:41 - İp: 88.***.**1.117
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

9500 ile 9600 arasında ahış şahim bir fark yok.Fakat 6500 farlı özelliklerde. Fakat düşük megapikselli. Bana kalırsa bu üçünün içinde 9600 almak en akıllıcası. Gerçekten çok iyi makinadır. 9600 dururken 6500 alınmaz.

Tarih: 14 Şubat 2007, 18:15 - İp: 85.***.**8.94
freestyler
freestyler (üye)
Eskişehir / Amatör

Başta Alfa 100 almayı düşünüyodum ama bütçeyi baya zorluycak gibi o yüzden şöle SLR görünümlü bi alet alıyım dedim yani 9600 de fiyat olarak ağır gelir bana
6500 ün 9500 ve 9600 den daha keskin olduğunu duydum ne kadar doğrudur ki acaba

Tarih: 14 Şubat 2007, 18:40 - İp: 88.***.**1.117
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Doğrudur. 9500 ün fotoğrafları yumuşaktı.Bu yüzdende bayağı bir eleştirilmişti.Bu nedenle 9600 ü çıkardılar zaten.
Slr görünümlü olmasını istiyor isen 6500 en slr görünümlü makina .

Tarih: 14 Şubat 2007, 18:59 - İp: 85.***.**8.94
aliuysal
aliuysal (üye)
Muğla / Amatör

selam arkadaslar,

amerikadan aldigim makinamin kumanda tekerlegi bozuldu.Nedenini bende anlamadim.Daha alali 7 ay bile olmadi.Fujifilm Turkiyeye email attim.Ayrica sizden cok acil bir ricam olacak.Makinemi daha iyi kullanabilmek icin Turkce kullanma kilavuzuna ihtiyacim var.Fotokopiside olabilir.Yardimci olacak bir arkadas varsa ucretini hemen gonderebilirim.Cok sikinti yaratiyor bu durum.simdiden tesekkurler,

ali

Tarih: 23 Şubat 2007, 18:02 - İp: 88.***.**8.192