Fotoğrafçılık Forumları
Test: Fuji S 9500
Fuji s 9500:
Dış görünüm:
Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.
http://www.hemenpaylas.com/download/774403/genis_aci_karsilastirma.rar.html
buda 28 mm ve raynox balık gözü takılmış fotoğraf. Olağanüstü bir alanı kapsıyor. 180 derece olduğu söyleniyor. Arkadaş yanıma kadar gelmesine rağmen hala kadrajda idi.
Kenarlarda hafif bozulma var.Ancak alanı daralttıkça azalıyor.Bİraz daha daraltılabilirdi.
Evet şimdide
Raynox Macro /close up conversion lens : dcr 150 ile
Raynox süper macro conversion lens : dcr 250
büyütme güçleri arasındaki karşılaştırma.
250 çok büyütüyor ama netlemede problem olabiliyor. 13 cm gibi bir mesafeden netleme yapıyor.
150 ise 35 cm gibi bir mesafeden yapıyor.Fotoğrafta görüldüğü gibi biraz daha az büyütüyor fakat işin acemisi olanlar için bence yeterli büyütme gücü sağlıyor.
canon 500 d close up lens ayarında. Son derece kaliteli.
Bence acemi olanlar ve yeni başlayanlar için 150 ile başlamak akıllıca olur.Fakat daha fazla büyütsün alışırım diyerler için en iyisi 250 olacaktır.
http://www.hemenpaylas.com/download/774453/2_lens_karsilastirma.rar.html
fotoğrafta görülüyor aralarındaki büyüt me farkı. Tercih sizin.
pazar bey su sekilde yazacaksınız linki
başa ve sona köşeli parentez içinde IMG (Sondaki /IMG) İkisinin arasınada imageshack daki directlinki yazın olacaktır.
#vozgur' tarafyndan 23.05.2006 08:29:04 tarihinde düzenlendi.
#vozgur' tarafyndan 23.05.2006 08:30:45 tarihinde düzenlendi.
beytullah abi ne yaotın ya ?bakıyorum da lensler geldiğinden beri ortalıklarda yoksun !!!
tamam ben de yokum ama benim sınavlarım var
beytullah abi benim en çok merak ettiğim 2.2 tele idi.o gelmemiş sanırım eline ???
merhabalar
s9500 de IS sisteminin olmaması sadece hareket halindeki objelerin çekimlerinde mi problem yaratıyor.
mesela 10x optik zoomla sabit bir objeyi çekerken problem olurmu
teşekkürler
aslında enstantine süresi ile alakalı birazda sorunuz ben 10x zoom da 1/100de titretmeden çekebiliyorum. Hareketli nesneleri daha yüksek ens. ile dondurmakta mümkün oluyor.aslında ben 9500 de is sisteminin eksikliğini hiç hissetmedim desem yalan olmaz.
Is çok gerekli bir sistem. Olmasında fevkalade fayda var. Ama yoksada ucunda ölüm yok. BEnde ıs li s2 de olmasına rağmen çoğu zaman 9500 ü kullanıyorum.
Özgür lensler ile ilgili gerekli çalışmaları yapıyorum. Belki bugün başların geniş çaplı sonuçlara
teşekkürler vozgur ve pazarbey
s2 mi 9500 mü ikilemindeyim de
9500 de beni tek düşündüren amatör olduğum için
ıs sisteminin olmaması.titreterek 9500 ü kullanırsam
yazık olur verdiğim paraya çok pişman olurum diye korkuyorum
s2 ile manual focusu denedim ama gerçekten zor birşey
ne yapsam bilmiyorum
sayın pazarbey s2 ile ıs kapalı olarak zoom yaparak çektiğiniz fotoğraflarınız varmı acaba?
Yok doğu bar.Ben s2 de ıs devamlı olarak açık kullanırım. Ama full telede eğer ışık azsa titreme olabilir. Ama iyi ise önemli değil.S2 daha amatör bir makina. 9500 biraz daha pro ya yakın.
En iyisi gidip ikisinide görmek ve içine yatanı almak.
Dostum boşve ıs'yi falan. Git maiknaları eline al bir iki foto çek. Hangisi hoşuna giderse al.Çunkü iki gün sonra sevmediğin bir makina alırsan yanında taşımak yerine evde bırakırsın. ben 9500 büyük olmasına rağmen hergün yanımda taşıyorum ve hiç ağır gelmiyor.(Sanırım biraz kasda yaptım sayesinde) Bana sorarsan s2 mi 9500 mü diye tartışmasız 9500 derim .
İlgili olabilecek konular
-
Görsel Diyaloglar/türk Fotoğrafının Hali Nicedir?
07 Tem. 2025, 12:45 miratcenk
021207 Tem. 2025, 12:45
miratcenk -
Sağlık Raporu Ücreti Sorunsuz Ödeme Örnekli Full Anlatım
20 Haz. 2025, 19:54 prodersler
027420 Haz. 2025, 19:55
prodersler -
-
-
Görsel Diyaloglar: Fotoğrafın X Faktörü
18 Haz. 2025, 17:21 miratcenk
040218 Haz. 2025, 17:22