osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

S9500 Fun Club Şu An Kurulmuştur!

Arkadaşlar benimde S9500 modelini bugün almamla faal olarak S9500 fun club'ın kurulması şart olmuştur.Dilek,
şikayet,öneri,bilgi paylaşımı,kullanım,test,görüşler,
teknik sorunlar,fotoğraflar üzerine yorumlar,yeni gelişmeler vb. birçok konuyu burada hızlı bir şekilde tartışacağız.Bilinmeyenlere ışık tutup,profesyonelliğin peşinden gideceğiz.

Bu forumda yorumlarını,yardımlarını,bilgisini ve emeğini bizimle paylaşan herkese teşekkür ederim

#osmanlı' tarafından 15.07.2006 22:45:01 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 20 Mart 2006, 15:08 - İp: yok
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Ben fuji'nin sitesine baktım ancak bulamadım ürünü.

Fakat çok gerek de yok.Kablolu deklanşör;
Makinanın uzun pozlama yaparken,deklanşöre bastığımız anda makinanın çekim yapmaya başlaması sırasında ortaya çıkan sarsıntının önüne geçebilmek için kullanılabilmektedir.

Bu kablolu deklanşörü tripod ile kullanırız genellikle.Ve bu sarsıntıyı önlemek için yapmanız gereken en basit şey;

Makinanın tüm çekim ayarlarını yaptıktan sonra,çekim öncesi makinayı 2sn sonra çekime ayarlamak(self timer).
Bu şekilde siz deklanşöre çekim için(tripod üzerinde olması lazım yoksa elde titreme yapar) bastığınızda eliniz titrese bile 2 sn sonra çekim gerçekleşeceği için bir sıkıntı ortaya çıkmaz.Boşu boşunada para harcamamış olursunuz.

Tarih: 7 Ağustos 2006, 18:24 - İp: 85.***.**0.151
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Arkadaşlar biraz önce dışarıda çektiğim bir S-B fotoğraf.

-S9500-

Tarih: 8 Ağustos 2006, 20:33 - İp: 85.***.**8.241
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Dikkat ettiyseniz ya benim çekim değerlerim hatalı yada bu tür like makinalar,siyah-beyaz çekimlerde detayı çok veremiyor.Renk geçişlerindeki yani siyahtan beyaza kadar olan renk geçişlerindeki tekdüzeliğe dikkat edermisiniz.

Evet gri tonları(ara tonlar) fevkalade gösteremiyor.

Tarih: 8 Ağustos 2006, 20:36 - İp: 85.***.**0.54
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Sevgili Arkadaşlar.
Makinamızın kullandığı xD kartın 2GB kapasiteli olanı çıkmış.

Adres;

http://www.dpreview.com/news/0608/06080804fujifilmolympus2gbxd.asp

Vatana-millete hayırlı olsun

Tarih: 8 Ağustos 2006, 21:38 - İp: 85.***.**0.54
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

http://www.dpreview.com/news/0608/06080904fujifilms3prouvir.asp

Bu adreste Fuji S3 Pro'nun UVIR modelinden mi bahsediyor nedir nlamadım.

Bir el atarsanız sevinirim.Ne de olsa kardeş model

Tarih: 9 Ağustos 2006, 16:47 - İp: 85.***.**7.141
orko76
orko76 (üye)
Kahramanmaraş / Amatör

ewet osmanlı s3 pro ama yeni değil herhal bunu baya bi incelemiştim s9500 almadan önce ama baya bi pahalı bu işten para kazanan insanlar için ürerilmiş bi makina

Tarih: 9 Ağustos 2006, 18:40 - İp: 81.***.**7.187
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Farklı forumları geziyorum yarayacağını düşündüğüm bir bilgiyi aktarmak istiyorum raw formatı hakkında :

Bu formatı tek bir karede birden fazla pozlama yapmak gerekecekse tercih etmelisiniz. Ama çoğu profesyoneller artı sürekli raw çekiyor. Tabi bir raw format en az 10 mb demektir. Bu yüzden yüksek kapasiteli hafıza kartlarına ihtiyacınız olacaktır. Bu footğrafta olduğu gibi su ve gökyüzü için fazla pozlandırma kayık gövdesi için ise az pozlandırma yapmak gerekir. Raw formatta çektiğiniz bir dosyada bu pozlandırmayı -2 / +2 derece kadar ayarlayabiliyorsunuz. Sonra bu pozlandırmaya göre fotoğrafı jpg olarak save eder ve bunları herhangi bir footğraf işleme programı ile birleştirirseniz orata güzel bir sonuç çıkacaktır.

Fotografa bakmak isteyenler için :

Örnek fotograf

Tam boyutta baktığınızda farkı çok iyi anlıyorsunuz...

Tarih: 11 Ağustos 2006, 17:00 - İp: 81.***.**9.145
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Murat açıklaman için teşekkürler.

RAW formatı hep sevmişimdir.Bizim makinalar ile yaklaşık 18-19Mb yer kaplıyor bu format.

Bahsettiğin fotoğrafı küçük boyda inceledim.Üye olmayan kişiler tam boyda açamıyor fotoğrafı.

Evet kayıkların açık renkde olması,etkiyi güçlendirmek ve kayık ile gökyüzünün ayrı ayrı etkilerini arttırmak ve de her ikisine dikkati çekmek açısından iyi fikir.

Tarih: 11 Ağustos 2006, 17:27 - İp: 85.***.**7.51
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Arkadaşlar hepinizin izlemesi gereken bir adres veriyorum.Beni çok etkiledi.Bazen gerçekler sanıldığının aksine gerçekleşiyor ve işte bu denli üzücü olabiliyor.

Buyrun işte adres;

http://web.comhem.se/~u53900029/Israil-filer/frame.htm

Tarih: 12 Ağustos 2006, 21:39 - İp: 85.***.**9.15
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Çeşme'den bir görüntü...

f/2.8, 1/1200sn,iso 80

Tarih: 13 Ağustos 2006, 18:22 - İp: 85.***.**9.202