exoloji
exoloji (üye)
Kayseri / Meraklı

Fujifilm S9500 Mı Yoksa S9600 Mı

Arkadaşlar yeni bir makine almak istiyorum..Uzun zamandır araştırdım ve kafamı karıştırdım
Sandıgım kadarı ile ; S9500 ün diğer adı S9000
S9600 ün diğer adı S9100

NOT:Yanlışım varsa düzeltin.

Araştırmalarıma göre 2 model arasında 100 ytl fiyat farkı var.Özellik olarak ise fazla bilgim olmadıgından fazla bir fark algılayamadım.
S9600 ün daha keskin fotograflar verdiği birkaç yerde yazıyordu.Acaba bu lensi değişmeden olması imkanlımıdır.
S9600 ve S9500 kullanan arkadaşlarımız varsa bu konu hakkında fikirlerini bekliyorum.Hangisini almalıyım.
Şimdiden Teşekkürler...

Tarih: 18 Aralık 2006, 00:28 - İp: 88.***.**9.18
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Merhaba,
bu konuda Muratreisin yaklaşımı en mantıklı geliyor bana. Ben yorum yapmiim.

 

Tarih: 13 Mart 2007, 20:33 - İp: 81.***.**2.84
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

Tabi Dslr-like alırken kriterleriniz belli. Fakat Dslr-like yerine git bir Dslr al demek işin kolay yanı yani sadece fiyat karşılaştırma. Fakat bu sefer hangi DSLR diye başlıyorsunuz düşünmeye daha doğrusu Hangi marka lense yatırım yapacağım diye. Çünkü burada çok defa ifade edildi bir marka seçtikten sonra değiştirmek o kadar kolay değil. Çünkü ciddi bir lens yatırımı ile karşı karşıyasınız.

isin kolay yanini neden secmesin insan?..
eger ki hangi dslr diye dusunme ile gecen zamani kastediyorsan, o veya bu sekilde zaten, dslr-like'la ilerleyip ileri amator (senin degiminle..) olduktan sonra yine ayni asamaya gelinecek..
ve ayni sekilde bir marka sectikten sonra, degistirmek de kolay olmayacak.. o vaya bu sekilde ayni asamaya gidilecekse, neden dslr-like?

dslr satislarinin dunyada korkunc derecede artmis olmasinin nedeni ne sence murat? neden eskisi gibi dslr-like makineler uretilmiyor artik?

eger ki s9500 veya s9600, sanirim s9600 icin soyledi droral; 1500 ytl ise, dslr-like makine olarak ne fz30 ne fz50 ne de s9600 almanin mantigini goremiyorum ben acikcasi..
bir arkadas soylemis, k100d alabilirsin diye.. cok dogru.. sanirim 1500-1600 ytl gibi k100d ile iki kit lensini alabiliyorsun.. yani ayni fiyat!!

kim bana s9600'un k100d ile 18-55 ve 50-200 lenslerine karsi artisini soyleyebilir?
evet bir artisi var.. video cekebiliyor..

video cekmek cok onemliyse, cok basit bir gomlek cebi kompact kamera da alinabilir.. ayni seyi o da yapiyor..
ama ki fotograf dediginde, dslr-like ile dslr arasinda cok cok fark var..

exoloji.. bana sorarsan, d40 veya k100d'den birisine bak.. iki lensli kit halinde alirsan, sanirim senin butcene uygun bir fiyata alabiliyorsun orada..
biraz daha cikabilirim dersen; 400d, a100 gibi dslr'lar var.. ve iki lensli fiyatlari da gayet uygunlar..

emin ol, uc-bes ay icinde bir dslr kamera isteyeceksin..

dslr ile husran falan da yasamayacaksin, aksine herseyi yapabileceksin..

 

Tarih: 14 Mart 2007, 02:29 - İp: 86.***.**0.120
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

dadanagast dediklerine okeyim. Fakat ogünün şartlarına örneğin Dslr-like ile Dslr ler arasında ciddi fiyat varkı vardı. Ben hala iyi bir makineyle ciddi fark olduğuna inanıyorum.

Örnek şu an makine almaya kalksam benim tercihim K10D, Canon 30D veya Nikon D200 (gözüm D200 de ama) aralarında olur. Bu durumdada en az 1-2 milyarlık bir fark oluşuyor.

Sizler sayesinde bakış açımız değişti, lensler hakkında çok şey öğrendik. Bunun için herkese teşekkür ederim. K10d ve 30d testleri özellikle bana çok şey kattı.

Ama benim inandığım bir nokta var doğru yanlış bilemeyeceğim. Ben fotografçılığı öğrenmek istiyorum. Buda bir fotograf makinesi seçmekten 1000 kere zor bir iş. Işığı kullanmak, kompozisyon yaratmak, renklerle oynamayı öğrenmek, ters ışıkta çekmek, makro çalışmak, Manuel mod öncelikli olarak bütün seçenekleri efektif kullanmak, bakmak yerine görmeyi öğrenmek istiyorum. Bunlarda gelişme kaydettiğimde (kendime göre bir noktaya geldiğimde) benim DSLR ye geçme zamanım gelmiştir bana göre. Zaten o zaman başınızı çok ağrıtacağım.

Ben DSLR almayı uzun bir yolda yürümek gibi görüyorum. Çünkü DSLR de en önemli nokta bu işi ciddi yapacaksan Kaliteli Lenslerden geçiyor. Özellikle senin bu konudaki görüşlerini hiç kaçırmadan okumaya çalışıyorum.

İmkan, bilgi varsa tabiki DSLR lafım yok hiçbir zamanda olmadı. Ayrıca bazı durumlar şartlar içerisinde değerlendirilmeli. Biz makine aldığımızda Dslr-like fırtınası vardı, şimdi giriş seviyesinde DSLR fırtınası var. Piyasa koşulları, yeni modeller, ihtiyaçlar tabiki öne çıkarıyor bazı modelleri.

Ben genede Dslr-like ları ciddi !!!!! bir DSLR ye geçişte önemli bir adım olarak görüyorum. Bu benim düşüncem 1 sene geçmesine karşılık hala bir DSLR seçebilmiş değilim (maliyet büyük etken). Ama bundan sonra en azından giriş seviyesinin üstünde bir makine istiyor ve bunun için birikim yapıyorum. S9500 ise bu birikimi yaparken bazı şeyleri fotogafçılık adına öğrenmemde yardımcı oluyor.

Bu arada ileriye bakmamızda, fotografçılığı ciddi bir hobi olarak görmemizde, teknik ve mekanik hakkında bilgi sahibi olmamızda, yürüdüğümüz yolu aydınlattığınız için ilk başta buranın müdavimlerine ve değerli yorumlar katan bütün arkadaşlarada teşekkür ederim.



 

Tarih: 14 Mart 2007, 11:04 - İp: 81.***.**9.145
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

dadanagast dediklerine okeyim. Fakat ogünün şartlarına örneğin Dslr-like ile Dslr ler arasında ciddi fiyat varkı vardı. Ben hala iyi bir makineyle ciddi fark olduğuna inanıyorum. Örnek şu an makine almaya kalksam benim tercihim K10D, Canon 30D veya Nikon D200 (gözüm D200 de ama) aralarında olur. Bu durumdada en az 1-2 milyarlık bir fark oluşuyor.

murat oncelikle merhaba..
simdi burada bir noktayi belirtmek gerekiyor.. exoloji arkadasimiz su anda bir makine almak istiyor.. 1 sene once olsaydi, fiyatlar daha yuksekti ve hala daha sebep vardi bir dslr-like almak icin..

ben 350d'yi kit lensiyle 670 pound'a almistim mesela.. ama simdi olsa ayni paraya 30d alabiliyorum..

yani su an icin konusmamiz gerekiyor..

....
senin gozun su anda d200, 30d, k10d gibi makinelerde, cunku s9500'le gecen ogrenme surecinde isteklerin de artmaya basladi.. bir dslr'dan cok daha fazla sey istiyorsun artik..
ayni sey exoloji'nin basina da gelecek.. ne yapabilir? s9600 alir su anda.. bir-iki sene sonra da dslr almak ister..
peki simdi ayni ucrete dslr ile iki lensini alsa, bir-iki sene sonra ne yapardi?
sen simdi k10d alsan hangi lenslerle alacakdin murat?
18-55 ve 50-200 lensleriyle mi birlikte?..
sanirim oyle, cunku iyi lenslerin tanesi 1-2 milyar oluyor yalnizca..
exoloji su anda k100d alsa, 1-2 sene sonra da, sadece k100d'sini satar ve k10d alir kendine..

zaten dslr aldiktan sonra, eger ki makine ihtiyaclarini karsilamamaya basladiysa, iste o zaman yeni dslr bakiyorsun..

Ben fotografçılığı öğrenmek istiyorum. Buda bir fotograf makinesi seçmekten 1000 kere zor bir iş.

kesinlikle oyle.. zaten sorun, fotograf makinesi secip almakla basliyor.. ne yapacagini bilemiyorsun.. bazi teknikler ogreniyorsun mesela, ama yeri geldiginde uygulayamiyorsun.. cok zaman istiyor cok..

Ben genede Dslr-like ları ciddi !!!!! bir DSLR ye geçişte önemli bir adım olarak görüyorum.

iste bu noktada kendimize, dslr kullanmanin zorlugu nerede diye sormaliyiz bence murat..
neden dslr'a gecis? neden dslr'dan baslangic degil?
....
giris seviyesi dslr'lar zaten amatorler icin murat.. ve kullanimlari cok cok kolay..
acikcasi s9500'den cok daha kolay.. s9500'i ben elime alip da kullanmak istedigimde, acikcasi biraz zorlandim.. ama herhangi giris seviyesi bir dslr'i eline alip cekmeyi denesem, gayet de kolay oluyor kullanmasi..
herbir ayar, dslr'in arkasinda.. kolayca herseye ulasabiliyorsun.. bunun faydasi da cekim aninda ayarlari degistirmek zor olmuyor..

ama dslr kullanarak, fotograf cektigini anliyorsun resmen.. yaraticiligin artiyor.. ogrenme hizin cabuklasiyor..vs..

...
ama sen de haklisin tabii ki kendine gore.. sonucta sen bir surec olarak goruyorsun dslr kullanmayi, buna saygi da duyarim.. zaten herkes dslr aliyor olsaydi bugun, kimler dslr-like makineleri alacakti degil mi?..

 

Tarih: 14 Mart 2007, 12:03 - İp: 86.***.**0.120
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

dadanagast bu karşılıklı konuşma için teşekkür ederim. Sanırım bu güzel söyleşi kafasına bazı noktalar takılan kişiler için açıklayıcı olacaktır. Bende bu yüzden biraz uzunca anlattım düşüncelerimi ama faydalı bir söyleşi oldu.

 

Tarih: 14 Mart 2007, 17:25 - İp: 81.***.**9.145
nicolayy
nicolayy (üye)
İstanbul / Amatör

exoloji bende aynı şeyleri 1,5 yıl önce yaşadım.sana tavsiyem dslr al.eğer fotoğrafla ciddi ciddi uğraşacağım diyorsan dslr al.ben canon s2 ile başladım ama ozaman dslr ler çok pahallıydı.zorunda kaldım.ama bugün arkadaşlarında söylediği gibi giriş seviyesi dslr fırtınası var.bu fırtınaya bırak kendini!

 

Tarih: 14 Mart 2007, 17:40 - İp: 85.***.**2.122
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

dadanagast aklıma takılan birşey var DSLR ler ile ilgili. Burada okuduklarımızda Dslr ler için esas yatırımın lensler olduğu söyleniyor doğrudurda. Buda şunu gösteriyor bir marka seçeceksin ve bu yolda yürüyeceksin lens konusunda bilgi ve maddiyata görede ilerleyeceksin, yatırım yapacaksın. Hepsine okey.

Gel gör ki hangisine yatırım yapacağız. İşte buda benim tıkanma noktam. Tamam K100D aldım, sonra K10D ye devam ederim. Canon 10d aldım sonra Canon 30d olabilir, Nikon vb. aynı. Fakat HANGİSİ?

Bir markadan birine geçmek zormu? Yoksa Tamron sigma lensler görüyoruz bu lensleri örneğin hem Canonda hem Nikonda kullanmak mümkün mü?

Maddiyat önemli ama onu bir yana bırakırsak bu yolda nasıl yürümeli. Tamam makineye ısınma falan ama aklıma takılıyor işte?

Neye göre seçim yapmalı? İleride hangi avantajlarım olacak veya sorunlarla karşılaşabilirim vs. vs.

Gerçi bu sorduklarım galiba apayrı bir konu başlığı olmalı gibi? Bilmiyorum bu sadece benim kafama mı takılıyor.

Pek sık yazamıyorum buralara bugün girmişken içimi dökeyim dedim

 

Tarih: 14 Mart 2007, 17:43 - İp: 81.***.**9.145
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

murat merhaba..

nasil s9500'i sectin?.. ozelliklerine baktin ve karar verdin.. digerleriyle karsilastirdin.. dslr secmek de farkli degil..
ama dslr'da olaya biraz daha ayrintili bakiyorsun tabii..
bakmak zorunda da degilsin ama..
.....
ben secimimi neye gore yapmistim?.. canon'un gelecegi digerlerinden cok daha berrak gorunuyordu.. ki halen de oyle.. canon'un aksesuarlari cok yaygindi, ve halen de oyle.. dunya kadar lensi var.. daha da artiyor..
diger yan ureticilere bak; sigma lensler cikariyor mesela.. genelde bazi modellerinde, sadece sigma-canon-nikon mount'lu cikiyor lensler.. bu da canon'u secmek icin bir etken..
bak mesela tamron 17-50 aldim.. sadece canon ve nikon mount icin olani var bu lensin..
lens fiyatlari bir etken.. mesela sony lensler cok pahalilar.. 70-200 f/2.8 G SSM almaya kalksam, bugun, 1750 pound odemem gerekir.. ama canon'da 400 pound'a ayni optik kaliteye sahip, 70-200 f/4 L alabilme sansim var.. (ki aldim da..)
....
diger yandan, bu markalarin bircok dslr'lari var.. eger ki ileri seviyeye cikayim desem, yolum acik..
tabii bu da artik dogru bir onerme degil pek.. iste sony'nin de iki ust klas dslr'i cikacak.. fakat yine basa donuyoruz, lens fiyatlari..
sigma alayim desen, adamlar HSM koymuyorlar lenslerine.. HSM de cok onemli birsey.. cok sessizlesiyor fokus.. ve cok hizli.. neden cazirt cuzurt eden bir lens alayim ki?

....
nikon'a yatirim desen, nikon'dan kamera alabilecegin gibi fuji dslr da alabiliyorsun mesela.. ki fuji s5 pro da harika bir alet..

ama sunu da ekleyeyim.. su an icin, butun ureticiler cok iyiler.. 4:3 sistemini begenmezdim, o bile superlesiyor.. leica lensler cikiyor.. olympus, titresim onlemeyi koyuyor body'sine.. lensleri zaten cok kaliteli olympus'un..
sony desen, adamlara zeiss lens yapiyor, hem de ne lensler.. fiyatlari pahali ama deger kesinlikle.. ve kendilerinin de konica lensleri var, yavas yavas yeni lensler cikaracaklardir..
pentax desen, adamlar olaya biraz gec girdiler, ama iste k100d ve k10d ile harika iki kamera yarattilar.. henuz fazla lensleri yok.. ama olacaktir..

diger yandan, PMA sonrasinda nikon sozcusu, ileride butun lenslerine titresim onlemeyi koyacaklarini soyluyor.. ustelik simdiki lenslerle arasinda 40 dolar gibi komik fiyat farklari olacakmis..
o zaman diyorum, titresim onleme body yerine lensde olursa cok daha iyi.. cunku lensdeki daha avantajli kesinlikle.. ama sony, pentax alsan, body icindeki ile devam edeceksin.. (fakat kameralari kotu demiyorum kesinlikle.. artik zaten kotu dslr da yok.. )

....

tabii ki tercih kisiden kisiye farkli olacaktir..
benim tercihim, bugunun sartlarinda, yine canon olurdu murat.. ama nikon sistemini de cok begeniyorum..
digerleri kotu demek de istemiyorum kesinlikle.. k10d, bircok ozelligi cok ucuza veren bir kamera mesela.. bunu gormezden gelmek olmaz kesinlikle..

eger ki bir kamera alayim, cok uzun seneler idare etsin beni ise amacin, k10d, gayet iyi hizmet eder sana.. ama daha iyisine daha iyisine dersen, canon veya nikon'dan baska bir alternatif goremiyorum dogrusu..

..........

hangi marka diye secerken, kalbini dinle kesinlikle.. hangi kameralari begendigine iyice karar ver.. ve kamerani kendin sec.. hangi lensleri almayi planladigini dusun.. sana yararlari neler olacak, onlari hesapla.. ihtiyaclarini karsilayacak mi onu dusun kesinlikle..
eger ki bilmemne ozelligi olmayan bir kamera alirsan, bilmemne ozelligi olan kamerayi gorup de neden o kameradan almadim diye dusunecek misin sonrasinda?.. dusunmemek icin ne gibi onlemler aliyorsun?
bunlar cok onemli..

bircok ureticinin mallari, piyasada bulunmuyor.. bunlari da iyice dusun.. yarin birgun, flash istesen, her markaninkini bulabilecek misin? bulsan bile kac yerde satiliyor olacak o mal?
eger ki cok yerde satilan bir seyse, daha uygun fiyatlardan bulma sansin da artiyor.. ama bir yerde varsa, istedigi fiyattan satacaktir o dukkan ve sen de ala

 

Tarih: 14 Mart 2007, 18:52 - İp: 86.***.**0.120
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

açıklamalar ve cevaplar için çok teşekkürler

 

Tarih: 14 Mart 2007, 21:26 - İp: 88.***.**4.75