solariz
solariz (üye)
İstanbul / Amatör

Yardımlarınızı Bekliyorum

Merhabalar..

Ben internet üzerine toptan ayakkabı satışı yapmaktayım.

fotograflarımı d5000 makina alıp kendim çekiyorum ışıklı sehpa ve 4 tane ışıgım mevcut bitane 80 iki tane 50 lik bitane 30 luk mevcut

ürünlerimin resimleri altaki gibi çıkmakta

iso 200 diyafram ve estanten 100 32

genel çekim yaptıgım yerde burda mevcut

sormak istedigim bu çekmiş oldugum resim yeterli seviyede prof mudur?

size göre

bir diger sorumsa ürünün backgroundu gri çıkmakta aslında ışıklı sehpa gri degil açık tonlarda beyaza yakın ama çekimde böle çıkıyo günde ortalama 200 300 resim çekiyoruz ve bunu photoshopta kesmek inanılmaz zor oluyo backgroundu direk beyazlatmak için ugraşuyorum ışıklarla bunu yapmaya çalıştıgımda ya çok yakmakta yada kesim kesim griliklerle belli oluyo ve tekrar temizlemek durumunda bırakıyo

fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum okudugunuz için teşekkürler

Tarih: 8 Temmuz 2011, 14:51 - İp: 46.***.**9.174
wemark
wemark (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Önce size tavsiyem kendinize bir lightbox yapmanızdır. İstediğiniz kadar ışık kullanın gerekli beyazı elde edemezsiniz. Ambians denilen bir olay vardır sahneniz efrafınızın renklerinden etkilenir. Onun için sol,sağ,arka,üst,alt hertarafın beyaz olması lazım. Beyaz strafor kullanırsanız ışıkları iç duvarlara. Beyaz kumaş kullanırsanız soldan sağdan ve üstten dışarıdan beze vereceksiniz. Yani kutunun içi bembeyaz olacak. Ben Fujifilm FinePix S1800 SLR-Like kullanıyorum. Çalışmalarıma bir bakın. Ben 2 veya 3 adet 6500k tasarruflu ampul kullanıyorum. Çok basit ekipmanlar ama çok iyi sonuçlar çıkıyor. Saygılarımla...

http://www.flickr.com/wemark

Tarih: 8 Temmuz 2011, 15:48 - İp: 88.***.**7.46
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

bence 32 diyafram çok yuksek 16-18 den yukarı çıkma.. beyaz dengesi ayarı yaptınmı (WB) makinaya bu ayarı yap hani şeffaf kapak şeklinde satılan apereyler var ya bu ışık altında bunlarla beyaz dengesi ayarı yap ve hafızaya alıp hep aynı ayarı kullan hepsi beyaz çıKACAKTIR...
yada urunu koyma zoommu sonuna kadar al bu zeminde bu ışık altında beyaz dengesi ayarı yap makinenin kataloğunda nasıl yapacağını yazar hafızaya al hep beyaz çıkar...

Tarih: 8 Temmuz 2011, 15:51 - İp: 85.***.**6.12
solariz
solariz (üye)
İstanbul / Amatör

öncelikle teşekkür ederim arkadaşlar cevap yazdıgınız için

wemark çalışmalarını gördüm çok başarılı benim istedigimde aşagı yukarı bu ama bunu nedense beceremiyorum.

daha önceden çadırda çekiyordum her tafı beyaz ancak ondada sıkkıntılar yaşıyorduk ürünü zorunlu kesmek zorunda kalıyoduk cadırın belli noktaları gözüktügü için profesyönel bi ekipman alıp ondan kurtulmak istedim ve bu ışıklı sehpayı aldım bunda o sıkkıntı yok tek sıkkıntım rengin gri çıkması ve ekipmanı aldıgım yer bana bu sehpayla ve bu ışıklarla kolaylıkla yapabilicegimi sölemişti fakat ışıgı altına koydugumda beyazlatsada ürünün ışıklar üstüne çıktıgı için üründeki tonları yok etigini görüyorduk ve üzerinden beyaz bi toz perdesi yaratıgı için ondan vazgeçtik bu ekipmanları kullanan sitede arkadaşlarımız varsa onlarında fikirlerini almak isterim.

Tarih: 8 Temmuz 2011, 16:03 - İp: 46.***.**9.174
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

NIKON D5000 BEYAZ DENGESİ AYARI DENEDİNMİ BİLMİYORUM BENCE DENE....
MENU tusuna bastiktan sonra SHOOTING MENU'ye, oradan White balance'a.. Buradan da preset manual yani en alttaki secenege giriyoruz.. Measure ve use photo secenekleri cikiyor.. Measure'u secerseniz o anda sizden beyaz dengesi icin orijin alinabilecek bir fotograf cekmenizi ister.. Yada use photo secenegine girerseniz daha onceden cekmis oldugunuz fotograflardan birini beyaz dengesi ayari icin kullanabilirsiniz.. i tusundan kucuk menuye girdiginizde yeni beyaz dengesi atayamiyorsunuz.. i tusundan girince, daha onceden preset manual secenegine kaydettiginiz beyaz dengesini kullanirsiniz.. Yeni beyaz dengesi olusturmak icin MENU-SHOOTING MENU-WHITE BALANCE- MEASURE veya USE PHOTO seklinde yapiyoruz..

Tarih: 8 Temmuz 2011, 16:16 - İp: 85.***.**6.12
solariz
solariz (üye)
İstanbul / Amatör

dedigini yaptım makinanın fabrika ayarlarıyla gelen bir resim vardı beyaz onu seçtim biraz daha tonu açtı ama istedigim beyazlık degil onu ayarlıyamadım benle alakalımı normal olan bumudur.

Tarih: 8 Temmuz 2011, 16:47 - İp: 46.***.**9.174
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

hayır hazır fabrika ayarıyla gelen fotoğraf olmaz senin durumunda terliği kaldır direk zeminden olcum al yani zeminin measure modunda fotoğrafını çek özellikle gri değin yere odaklan olcum için bunu sakla ayar olarak sonra terliği koyupbu beyaz dengesi ayarında çek...

Tarih: 8 Temmuz 2011, 16:56 - İp: 85.***.**6.12
solariz
solariz (üye)
İstanbul / Amatör

measure dediginde yes no soruyor yes dedigimde take photo of white or gray devam ediyo

ve resim çekicem duruma geliyo çekiyorum try agian tekrar deneyin dioru çektigim resimlerin çıogunu kabul etmiyo bunu m modda yapıyorum acaba yanlış bişeymi yapıyorum tarif edersen sevinirim kardeşm

Tarih: 8 Temmuz 2011, 18:39 - İp: 188.***.**2.109
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

kenarda farklı bir renk kadraja giriyordur o yuzden kabul etmiyordur tekrar tekrar dene makinayı yaklaştır.....

Tarih: 8 Temmuz 2011, 18:44 - İp: 88.***.**3.86
solariz
solariz (üye)
İstanbul / Amatör

bu backgroundu beyazlatmamız saglıycakmı peki bunun tam olarak işlevi nedir. buzlucam

Tarih: 8 Temmuz 2011, 18:45 - İp: 188.***.**2.109
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

fotografta sadece duz renk olmalı makinayı yaklaştır alan azalsın... aslında şu beyaz ayarı kapaklarından olsaydı işin biraz daha kolay olurdu...

Tarih: 8 Temmuz 2011, 18:46 - İp: 88.***.**3.86