gokhangenc
gokhangenc (üye)
İzmir / Amatör

Tavsiyelerinizi Bekliyorum..

Herkese iyi akşamlar.

Fotoğraçılığa başlayalı 6-7 ay oldu bazı şeyleri deneye deneye öğrendim. Yalnız gündüz fotoğrafı çekme şansım işimden dolayı az. Geceleri çekim yapıyorum ama şöyle bir sıkıntım var.

Gece flaşsız çekim yaptığımda enstantane ve diyafram ayarlarıyla oynuyorum bazen iso ayarlarını değiştiriyorum ama fotoğrafta istediğim kontrası ve parlaklığı yakalayamıyorum.

Makinem Nikon d90 - 15-55 DX lens kullanıyorum.

önerilerinizi bekliyorum. şimdiden teşekkür ederim..

Tarih: 9 Ocak 2011, 23:05 - İp: 78.***.**5.193
baki.s
baki.s (üye)
Eskişehir / Amatör

shutter speed i artırmalı (o zaman da tripod şart) yada daha küçük değerli lens almalı.

Tarih: 10 Ocak 2011, 00:47 - İp: 95.***.**2.44
gokhangenc
gokhangenc (üye)
İzmir / Amatör

tavsiyeniz için teşekkür ederim. yeni lens almam konusunda önerileriniz neler olacaktır. (Doğa ve macro çekimler için)

Tarih: 10 Ocak 2011, 00:52 - İp: 78.***.**5.193
h.iz
h.iz (üye)
Giresun / Amatör

gündüz iso ayarı 100 200 300 gibidir ama gece iso ayarı 400- daha yukarı rakamlara dek çıkar... siz makinanınızın ayar modunu A ya getirin ve lensinizin size imkan Verdiği F değerin en küçük rakamını girin ayarlayın örneğin F 2 veya 2,8 veya 3,5 gibi... iso 400 olsun isteğe göre artırabilirsiniz sonra ve bu ayarda çekim yapacağınız için makinanızı tripot ile sabitleyin veya düz bir beton zemin üzerine koyun ve makinayı sarsmayın... netlemeyi yapın ve denklanjöre basın klik sesi gelene yani çekim bitene dek bekleyin ve sarsmayın o ses gelince çekim bitti ekrana bakın... A modunda siz F değerini girersiniz diğer ayarları makina yapar... İso auto yaparsanız iso yu da makina belirler...

Tarih: 10 Ocak 2011, 16:09 - İp: 79.***.**6.3
ersinkaplan
ersinkaplan (üye)
İstanbul / Amatör

Gece çekimde üçayak şart. Yoksa randıman almak zor. Üçayak kullanılarak flaş kullanmadan enstanteneyi arttırarak çok iyi kareler yakalayabilirsiniz. Enstantene süresini ölçmek için tavsiyem, önce otomatik modda pozlama yapın, onun verdiği değeri referans alarak deneyerek kendi enstantene değerinizi belirleyin.
Ayrıca, bir uzaktan kumanda büyük fayda ve kolaylık sağlıyor gece çekimlerinde.

Tarih: 11 Ocak 2011, 10:18 - İp: 94.***.**2.55
ozaygonlum
ozaygonlum (üye)
Antalya / Amatör

arkadaşların da dediği gibi ISO yu düşük tut ki fotoğrafta bozulma olmasın.ışık az olduğu için diyafram öncelikli kipi kullan ve diyafram değerini en düşük seviyeye getir.kesinlikle tripot kullan.

tripot yoksa al sana bi upucu: makineni sağlam bi yere koy ve zaman ayarına getir 5 sn gibi vs.bırak kendi çeksin ki el titremen olmasın.

Tarih: 14 Ocak 2011, 10:48 - İp: 88.***.**9.175
  • 1