Fotoğrafçılık Forumları
Sizce Zenitle Öğrenebilir Miyim?
herkese merhabalar,
fotoğrafçılığı öğrenmek istiyorum.elimde bir tane zenit 12xp var. (baba yadigari)şuan ne daha iyi bir makina alabilck durumum ne de bunun eğitimini alabilck durumum var.national geographic in verdiği eğitim cdlerini aldım.ilk adım olarak iyi bir fırsat olacağını düşünüyorum.burda en amatör fotoğrafçılara bakıyorum çok güzel çekmişler.acaba bu koşullarda öğrenebilirmiyim bende merak ediyorum.şimdiden teşekkürler
sevgili dolly, bendede zenith var, ve bende senin gibi hevesli bir amatörüm.Temel fotoğrafçılık bilgilerini bir kaç kitap okuyarak edindim.sonra çekmeye başladım.deneme yanılma yoluyla gelişiyor insan.Tabi maddi zorluklar çok yanılmamaya itiyor insanı
national geographic cd lerinden bahsetmişsin.Bu cd leri nasıl temin ederim.nereden bulurum.Yardımcı olursan sevinirim.ayrıca soruların olursa [email protected]
araba surmeyı ogrenmek gıbı bısey ama senın surcen arabanın dıreksıyonu sagda ona göre zenıt makınanın her bıseyı terstır objektıfı bıle saga degıl sola cevırırsın haberın ola
BUNU MUTLAKA OKU. PROF DEİLİM AMA BU MAKİNEYİ ÇOK KULLANDIM.
bu 12 xp bana fotoğrafı sevdiren makinedir. amatör halimle çektiğim resimler, hacettepe güzel sanatlarda olay olmuştu. şimdi sana 1-2 ipucu vereyim. proflar karşı çıkacak ama 400 lük film al. kodak gold 400. resim çekerken vizörden baktığında sol tarafta yanan küçük kırmızı ışıklar göreceksin. onları göremessen pil bitiktir. saat pili. makine üzerindedir. bul ve değiştir. deklanşöre yarım bastığında, soldaki ışıklardan üstteki yanıyosa ışık fazla, alttaki yanıyosa yetersiz demektir. objektif üzerinde görüntüyü netledikten sonra, yarım deklanşör basarak, f değerini değiştir. (obj. üzerinde arkadaki çıtlayarak deişen) o ışıklardan 2 si de yanıp sönmeye başladığında, ışık idealdir. ama bi detay, sen yinede 1 yada 2 çıt daha çevir, sonuç daha güzel olur. eğer istersen msn den çektiğim ve taradığım resimleri yollayabilir, ya da yukarda anlatmak isteyipde anlatamadığım bişey varsa açıklayabilirim.
[email protected] (quard Q ile yazılıyor )
yardımlar için çok saolun benim dikkate almadığım zenitimin (ve benim) bunnarı başarabilceni düşünmek çok güsel.başladım çekmeye sonuçlarını sizlerle paylaşırım inş. en kısa zamanda tekrar sağolun
dolly benim ünv.de ev ark.larım tv bölümünde okuolardı ve bende kazara okula zenıt'i getirmiştim herkes çok beyendi dedikleri gibi bende çok resim yaktım 36 pozdan 5 tane ancak çıkıordu ama bana işin mantığını ve çalışma sistemini öğrettikten sonra azda olsa biraz bilgiye sahip oluorsun.biraz para harcarsın ama işi de kaparsın ve zenit'i kullanmak çok zevkli bunuda bil.bence elinden düşürme!en son forest guard'ın yaptığı açıklama bence çok açık dikkate alsan ii olur.
hadi ii çalışmalar sana kolay gele!
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Sizce Hangisi Sigma Apo 50-500 / Canon Ef 100-400 Mm
06 Nis. 2022, 16:21 cetoo46
0558806 Nis. 2022, 16:22
cetoo46 -
Sizce Ekteki Fotoğrafı Makinem Ceker Mi?
17 Eki. 2018, 22:40 mehmetti
0616717 Eki. 2018, 22:41
mehmetti -
Sizce Hangi Lensi Almaliyim
05 Nis. 2018, 15:02 turk video
5514806 Nis. 2018, 22:49
the_photgrpher -
-
-
Blackmagic Ursa 4k Vs A7sii Hangisi Sizce ?
10 Mar. 2017, 11:25 squares
1692812 Mar. 2017, 20:16
mete007 -
-
-
-