dolly
dolly (üye)
İstanbul / Meraklı

Sizce Zenitle Öğrenebilir Miyim?

herkese merhabalar,
fotoğrafçılığı öğrenmek istiyorum.elimde bir tane zenit 12xp var. (baba yadigari)şuan ne daha iyi bir makina alabilck durumum ne de bunun eğitimini alabilck durumum var.national geographic in verdiği eğitim cdlerini aldım.ilk adım olarak iyi bir fırsat olacağını düşünüyorum.burda en amatör fotoğrafçılara bakıyorum çok güzel çekmişler.acaba bu koşullarda öğrenebilirmiyim bende merak ediyorum.şimdiden teşekkürler

Tarih: 14 Şubat 2007, 00:16 - İp: 81.***.**9.184
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

zor bir makinadır ama ogrenebilirsin..ben kendi kendime sadece film harcayarak ogrenmiştim fotograf cekmeyi...yardımcı kaynaklar bulursanki egitim cdleride odukca yararlı olur,temelini ogrenebilirsin tabiki..kolay gelsin

Tarih: 14 Şubat 2007, 01:46 - İp: 88.***.**1.205
elektron
elektron (üye)
Ankara / Amatör

Öğrenmek için çok fazla fotoğraf çekmek gerekiyor. Dijital makinelerin böyle bir avantajı var; çek, hatalarını gör, düzeltip tekrar çek, olmadı mı? bi daha. Analog bir makine ile ayda bir makara film kullanarak fotoğrafçılığı öğrenmek bence çok zor( Mesajınızdan başlangıç düzeyinde olduğunuzu anlıyorum). Bahsettiğiniz makine tamamen manuel olduğu için ilk baskılardan sonra ciddi bir hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Bende de Zenit TTL var, kullanması çok zevkli ama öğrenme amaçlı kullanım sıklığını göz önüne aldığınızda film ve banyo maliyetleriniz, yeni ve dijital bir makinenin taksitlerinden daha az olmayacaktır. Sevgiler...

Tarih: 14 Şubat 2007, 10:50 - İp: 193.***.**4.20
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

national geographic dergilerinin eğitim cd lerini inceledim.
kesinlikle mükemmel ötesi hazırlanmışlar.
özellikle 1. cd deki smilasyonları defalarca bıkmadan usanmadan yapın.

zenitle öğrenirsiniz. neden öğrebemeyeceksiniz ki?eskiden dijital mi vardı

eğitim cd lerini çok dikkatli incelerseniz(özellikle 1.cd),3-5 makara film harcayıp öğrenebilirsiniz.

öğrenebilirsiniz derken prof. fotoğrafçı olmazsınız elbette, ama M nedir, A nedir, diyafram nedir anlarsınız.

Tarih: 14 Şubat 2007, 11:42 - İp: 85.***.**8.244
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

yapman gereken,her kare için cekim degerlerini not almak,ardından baskıların sonucuna gore neyin eksik yada yanlıs oldugunu gormek..eskiden dijital yoktu,ogrenenelerde evet birkac makara film harcayarak ogrendiler bu işleri..hiçbirşy kolay degil,kolay olan hiçbirşeyde guzel degil zaten..yapman gereken o cdleri hatmetmek,anımasyonları denemek,ardından pratige dokmek..ilk baslarda evet birkac filmi cope atarsın,baskıda hayalkırıklıgı yasarsın,yapman gerekende zaten buna aldırmadan daha iyiyi,dogruyu bulmaya calısmak..burada hala analog kullanan ınsanlar var ve bu fotografları cekmeleri insan ustu bir ozellik degil..otomatık ayarda kompakt bir dijital kullanmaktansa manuel bir analog sana temel olarak cok daha fazlasını katar...ben evde buldugun calısmayan zeniti butun parcalarını sokup takıp tamır etmiş,makinenin calısma prensibini bu sekilde hiçbir bilgim olmamasına ragmen anlamıs,ardından cekim yapmaya baslamıstım.htta galerimdeki mesafe isimli fotografıda zenitle cektim..otadı ve seviyeyi şimdiki kompact dijitalimle yakalayamıyorum,ustune analoga donmeyede usenıyorum

neyse kolay gelsin..calıstıgın surece yapamayacagın birşey yok..

Tarih: 14 Şubat 2007, 13:14 - İp: 193.***.**3.145
mrtgkce
mrtgkce (üye)
Bursa / Amatör

Benim galerimde de ZENIT 12xp ile çektiğim 3-5 fotoğraf var.Kesinlikle öğrenebilirsin bu makineyle. Ben fotoğrafa dijitalle başladım ardından bilen bir arakdaşım bana diyaframdır, enstantanedir temel bilgileri ve mantığını anlattı. Zaten dijitalden biraz bilgim vardı ve bir ZENIT 12xp buldum. Tabi bu arada National Geographic in cdlerini bitirdim. Ve inanın ZENIT le çektiğim hiçbir fotoğrafta az pozlanmış ya da çok pozlanmış fotoğraf yoktu üstelik ZENIT in pozmetresi çalışmıyor, yani bütün değerleri kendi kafamdan veriyorum tabi bunda National Geographic CDlerinin çok büyük payı var. ZENIT i geri verdim ve şimdi mum gibi arıyorum..

Tarih: 14 Şubat 2007, 16:31 - İp: 88.***.**9.208
ozzyozi
ozzyozi (üye)
İstanbul / Meraklı

bende baba yadigari zenith 122 ile basladim cok mukemmel deil fakat ogrenmeme mantigini anlamama yardimci oldu ,mantigi anla ve devamli cektigin fotolari hangi modda olduklarini yaz ole ole ogrenirsin zaten zevkini alinca daha ii bi makine alirsin ,şimdiden basarilar

Tarih: 14 Şubat 2007, 19:10 - İp: 88.***.**9.188
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

sevgili dolly,
evet zenitle öğrenebilirsin ancak zenitle öğrenirken 100 poz fotograf için harcayacağın parayla dijital bir makineyle çekeceğin 100 poz fotograf için harcayacağın para arasında dağlar kadar fark vardır.Ben senin yerinde olsam filme ve baskıya vereceğim parayla ucuzundan bir dijital alırdım.Eğer bulursan arızalı bir dijital benimle irtibata geç ben sana o makineyi ücretsiz tamir edeceğim.

(Ama önceden makinenin markasını modelini ve arızasını bana bildirmen gerekiyor.)

Tarih: 14 Şubat 2007, 19:50 - İp: 88.***.**8.105
dolly
dolly (üye)
İstanbul / Meraklı

çok teşekkür ederim. tüm söylenenler için acayip gaza geldim.artık zenitimi seviyorum..ama yinede en kısa zamanda dijital bi makine alıcam inşallah.arızalı bulursam da sizinle irtibata geçicem ((burkay) teşekkür ederim.)

Tarih: 14 Şubat 2007, 22:16 - İp: 81.***.**5.50
winnerboy
winnerboy (üye)
Ankara / Amatör

bende zenith e modelini kullanıyorum ama dedikleri kadar makara başı maliyeti fazla mesela bir makara film yaklaşık 4 yada 5 ytl buna 2 yada 3 ytl banyo ,eğer sadece taratıp bilgisayarda görüyüm dersen onada 3 ytl fln alırlar.Anlayacağın bir makara sana 10 ytl ye patlar(bu fiyatları ankara genelini söyleyarek konuşuyorum)

Eğer ki cektiklerinide bastırıyım dersen en az 7 8 ytl daha eklemen lasım bu fiyatların üzerine.
Fakat analogla cekim cok zevklidir özellikle banyo ve basım sonrası ne cıkacağını beklemek cok zevkli ama arkadaşların dediği gibi maliyetler cok fazla.
Eğer bana sorarsan param olsa hiç düşünmem dslr alırım.ama fazla bir yatırım gerekebilir(en azından kit lensle 1300 ytl kadar)ama resimlerini daha rahat bilgisayarda işlersin vede basım maliyetleri analoğun 5 de birine düşer.Ama analogun tadını alamssın kanımca ama yinede fotoğraf cekmekden zevk alırsın ....kolay gelsin...

Tarih: 15 Şubat 2007, 12:31 - İp: 85.***.**7.239
yakartt
yakartt (üye)
Adana / Amatör

bence hiç deneme! parana yazık biraz daha bekle paranı biriktir mutavazı özelliklerdede olsa bir dijital makine edin sonra dilediğince fotoğraf çek

Tarih: 21 Şubat 2007, 15:52 - İp: 85.***.**1.43