Fotoğrafçılık Forumları
Portre Çekimi
arkadaşlar merhaba ben yaklaşık siteyi 7 aydır takip etmekteyim ancak sitedeki portre çekimlerine baktıgım zaman çogu farklı çekimler kimisi kulakları ve omuz kısmını keserek sadece boyun kısmını çekmiş.kimisi ise omuzla beraber bir portre çalışmasında bulunmuş.şimdi benim sorum ise portre çekimi nasıl yapılır nelere dikkat edilmeli neleri göz önünde bulundurarak çekim yapılmalı.
Adem Bey,
Portre konusunda farklı farklı yorumlar alabilirsin.
Portre'de önemli olan modelin duygularını, düşüncelerini, hüzünlerini, acılarını, mutluluklarını, umutlarını vs yansıtabilmendir. Bunu da gerekirse bazen kulak-omuz keserek, bazen de ışığı farklı kullanarak yapabilirsin.
Sevgili Adem,
Portre fotografi icin genis acili objektifler tavsiye edilmez,daha cok 70-135 mm araligi ideal olanidir (en ideali 80mm).
Fotografi cekilen kisi ile fazla abartmadan sohbet etmen gerekir,el ile temas bazen ters tepkiler yaratabilir senin kalbinde kotuluk olmasada.
Isik en onemli konudur portre icin,gunduz ogle saatleri hic ideal degildir,sabah veya gunbatimindan bir iki saat oncesi uygun olacaktir.Eger ogle vakti sert isikta cekmek zorunda kalirsan, TTL flasi gucunu biraz hafifleterek (-1,-2) kullanabilirsin veya ters isikta guzel sonuclar alabilirsin.Direk isik yerine yansitmali calisirsan ogle isiginin zararlarini azaltabilirsin.
Konudan ne uzak,ne de cok yakin olmalisin bunu cok iyi ayarla.
erkan arkadasıma katılıyorum portre cekım ıcın bı teknık kural yoktur bence objeyı hıssederek cekmelısın bır anlamı olmalı her bır karenın...
Portre çekiminde kural yoktur sadece sonuçta bir anlam katılmışsa hiç kimse karışamaz ister omuz ister kulak ne istersen kesebilirsin sadece fotografın bir anlamı ve duygusu olsun . Portre çekimini kurallara bağlarsak o portreden çıkar vesikalık olur.
bilgileriyle eksik olmayan fotografçı dostlarıma çok teşekkürediyorum sayenizde bir çok ip ucuna sahip oldum iyi bayramlar
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Ürün Çekimi İçin Beyaz Fon Perde Yerine Sotr Beyaz Güneşlik
28 Eyl. 2023, 22:43 bombom95
0113828 Eyl. 2023, 22:44
bombom95 -
-
-
-
-