Fotoğrafçılık Forumları
Portre Çekimi
arkadaşlar merhaba ben yaklaşık siteyi 7 aydır takip etmekteyim ancak sitedeki portre çekimlerine baktıgım zaman çogu farklı çekimler kimisi kulakları ve omuz kısmını keserek sadece boyun kısmını çekmiş.kimisi ise omuzla beraber bir portre çalışmasında bulunmuş.şimdi benim sorum ise portre çekimi nasıl yapılır nelere dikkat edilmeli neleri göz önünde bulundurarak çekim yapılmalı.
Merhaba Adem,
Bu siteye bakmani tavsiye ederim
www.pbase.com/yp8
adem ben kendi görüşlerimi söyleyeyim..Eger Portre çekmek istiyorsan ilk basta cekecegin objenin açısını bul..ve kesinlikle cekecegin fotografın bir anlamı olsun evet bazı arkadaslarımız portre cekimlerinde kulagı kesiyorlar omuzu kesiyorlar bence bunlar yanlıs..En GüzeL Fotograf ÇEkimi O fotoğrafın bütünüyle olmuş olmasıdır (Ama bu bazı istisnalar için de geçerli değildir)SeLametLE..
arkadaşlar bilgilerinizi paylaşacak
koskoca sitede 2 kişi mi?
bende forum sayfası işe yarar diyordum.
adem közler mutlaka görünmeli gölgede kalmamalı.çünkü gözler ifadeye güç katar.açı meselesine gelince açını tabiki de ışığa göre ayarlamalısın genelde hafif yandan iyi sonuçlar verir fakat bu sana kalmış.eğer portreyi sert ışıkta çekiyorsan dolgu flaşı kullanmanda yarar var.
Merhaba,
portre kadrajlaması aslında çağlar önce çözülmüş bir konu.
Yaratıcı bir takım çalışmaları bir kenara ayırırsak, nasıl portre kadrajlanacağı klasik ressamların çalışmalarında rahatlıkla görünür.
Birkaç saniyede kadraja karar verip deklanşöre basmadıkları için, bir portre resmine bazen aylarca emek verdikleri için kadraj hatası yapmazlar.
Baş yanlarında ve üstünde verdikleri boşluk, boşlukları nelerle doldurdukları, eğer dirsekleri görüntüye alıyorlarsa, mutlaka elleride kadraja aldıkları gibi bir çok konu klasik portrelere bakarak anlaşılabilir.
bilgileriniz için çok tşkler
vesikalık gibi olmamalı seini ve modelinin ruh haline uygun anlaşılır sade bi çalışma olmalı. fotograf portre olsun yada başka bi şey hiç farketmez fotograf konuşmalı bi şeyler anlatmalı belki bi ifade belki arka fonda yer mekan zaman durum hakkında bilgi veren bir şeyler olmalı yani öyküleşmeli o zaman ben ona portrederim.
adem portre çekimlerinin farklı olması bence şuna dayanıyor.
herkesin bakış açısı farklı yani aynı kişiye 5 arkadaş portre çekelim 5 de farklı olur.neden dersen 5 farklı göz var ortada.sebebi bu.
adem arkadasım san cok guzel ıfade etmıs nur arkadasımız bunu dıkkate al bence
arkadaşlar yorumlarınız ve paylaştıgınız bilgileriniz için çok tşkler ben bir deneme portre çekimi yaptım galarimden bakabilirsin
http://galeri.netfotograf.com/fotograf.asp?foto_id=96143
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Ürün Çekimi İçin Beyaz Fon Perde Yerine Sotr Beyaz Güneşlik
28 Eyl. 2023, 22:43 bombom95
0113828 Eyl. 2023, 22:44
bombom95 -
-
-
-