Fotoğrafçılık Forumları
Netlik Sorunu Yaşıyorum :(
diy:14 ens:60 iso:100 mod: M
makine: canon eos350D
lens: ef-s 18-55
netlikte büyük bir sorun yaşıyorum. acaba yanlış çekinler mi yapıyorum, lens mi çok kötü yoksa makinede mi bir sorun var?
örnek resimler altta;
1.fotoğraf 55mm zoom
2.fotoğraf geniş açı
yorumlarınız için teşekkürler...
#gurhan_87' tarafından 26.04.2007 17:08:27 tarihinde düzenlendi.
Diyaframı 8 yapıp makineyi bir yere koyun, sonra el sürmeden zamanlayıcı ile çekin. Hala net değilse bir sorun var demektir.
Deneyip sonucu bizimle paylaşın.
Hakkında çok atıp tutulmasına rağmen f8 değerinde iyidir o lens.
manzara fotografından fazla bir şey anlamak mümkün değil,
detaylı bir şey çekip yollarmısınız, kitaplık, gazete sayfası vs. Tam boy bir fotograf çekip, (yukarıda anlatığım gibi) link verirseniz bakabiliriz.
1. fotograf (çiçekler) 1/20 sn elde çekilmiş gibi.
Çok net değil, ama bu süratte elde çekimle iyi netice almışsınız derim.
2. fotografta aynı değerlerde.
3. fotograf daha berrak, Herhalde makine elde değildi. netlik biraz solda. Daha net olması için MLU ve deklanşör kablosu gerekir.
Bunlardan çok daha keskin fotograflar istiyorsanız sağlam tripod + MLU(mirror lock-up) + Deklanşör kablosu kullanmanız gerekir.
Hala keskinlik yetmezse lens size yetersiz demektir.
teşekkürler... verdiğiniz bilgileriniz çok yararlı oldu...
bence netlikte pek bi sorun yok bendede aynı lens var ve bende böyle neticeler alıyorum, lens çok kaliteli bir lens değil bundan dolayı olduğunu düşünüyorum , ama tripod kullanarak bunlardan daha net ve keskin foto lar alabileceğini dşünüyorum.
netlikte sorun yok..senın beklentılerın yuksek buyuk ıhtımalle..makınanın jpeg performansıda etkiler tabı sonucu..raw cekip işlersen daha ıyı sonuc alabılırsın belki?, ancak lensin belli bir sevıyeye kadar -ki o sevıyede fotograflarda belli- performans gosterır..daha keskin kareler istiyorsan eger daha kaliteli bir lens almalısın..imkanın varsa 17-70 denedikten sonra ıkı lensı karsılastır..cıkan sonuc lensınınde yeterliğini gosterecektir..
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
253729 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
-
-
-
-
-