sedatberrak
sedatberrak (üye)
Balıkesir / Meraklı

Netleme Sorunu?

arkadaşkar ve değerli üstadlarım yeni aldıgım sony dsc R1 fotograf makınem ıle bır sorunum var, mesela iki kişi arka arkaya duruyor ve aralarında ıkı karıs mesafe var onların fotografını cekerken makıne ya ondekıne yada arkadakıne netleme yapıyor dolayısı ile birinden biri flu çıkıyor bu sorunu nasıl cozebılırım?

Tarih: 18 Nisan 2011, 20:22 - İp: 88.***.**2.155
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Söyleyin onlara, yanyana dursunlar.

Şaka bir yana, forumda "alan derinliği" aratın.

 

Tarih: 18 Nisan 2011, 22:25 - İp: 95.***.**5.179
muzafferacar
muzafferacar (üye)
Manisa / Meraklı

Bir çok insanın nasıl yaparım diye sorduğu bir şeyi sorun gibi algılamanız bana ilginç geldi Öndeki nesneyi netlediğinizde arka alan flu olduğunda derinlik hissi oluşur. Bazen de bir nesneyi durumu çekmek istediğinizde önünüzde engeller olur ama siz onlara değil arkadaki asıl konuya odaklanmak istersiniz. Bu durumda da öndeki nesneler flu olur. Tam bilimsel açıklamasını bilmemekle birlikte DSLR makinelerin enteresan bir yeteneği var bu konuda. (Bilen bir üye açıklarsa da memnun oluruz) Mesela çok uzak olmayan bir mesafeden tellerin arkasındaki bir kuşu çekmek istediğimizde elbette arkadaki kuşa odaklanacağız. Bu durumda öndeki teller bariz kadrajda oldukları halde hiç ya da hiçe yakın görünmüyorlar. Aynı şeyi (bana enteresan geldiği için parmağımla da denedim. Uzaktaki bir objeye odaklı iken parmağımı lensin önüne tutmama rağmen parmağım neredeyse hiç görünmedi. Enteresan ama son derece faydalı özellikler bence.

Diyorsanız ki benim ihtiyacım öndeki ve arkadaki herşey aynı netlikte çıksın, o zaman Sn.ocaklılar'ın dediği gibi forumda aratın. İpucu olarak da diyafram değerlerini açmak-kısmak ve sonuçları ile makinenizin AF seçeneklerini incelemenizi öğrenmenizi öneririm.

 

Tarih: 19 Nisan 2011, 11:09 - İp: 62.***.**2.1
mathman46
mathman46 (üye)
Osmaniye / Amatör

yapacağınız şey alan derinliğini artırmak. bunu diyaframı kısarak yani f değerini büyüterek yapabilirsiniz..

 

Tarih: 19 Nisan 2011, 15:34 - İp: 78.***.**7.250
sedatberrak
sedatberrak (üye)
Balıkesir / Meraklı

Arkadaşlar ve değerli üstadlar yani ne diyeceğimi bilemiyorum değerli arkadaşlar gercekten allah bu siteyi kuranlardan bu sitede paylasım yapanlardan, sordugumuz sorulara bazen sacma bıle olsa üşenmeyip cevap veya cevaplamaya calısanlardan razı olsun.. şu an fotografcılıkta amator sevıyede bile değilim inşaallah ileride bişeyler öğrendiğim zaman bende nacizane olarak yeni başlayan arkadasların sorularını cevaplayabılırım...

 

Tarih: 19 Nisan 2011, 19:07 - İp: 88.***.**2.155
byjehan
byjehan (üye)
İstanbul / Amatör

Bol bol oku ve fotograf cek,
http://www.nationalgeographic.com.tr/ngm/fotografokulu/

Internette arayip bunu bulursan ISO halde indirip yukle. cok guzel ve cok yarari olacaktir.

 

Tarih: 19 Nisan 2011, 20:13 - İp: 78.***.**4.248
  • 1