nikon_s7c
nikon_s7c (üye)
İstanbul / Meraklı

Hdrde Böyle Bir Şey Mümkün Mü?

Hdr fotoğrafını şu şekilde yapmaya kalksam; tek bi tane fotoğrafı çeksem, sonra çekmiş olduğum fotoğrafın pozlama süresini bilgisayarda değiştirsem (böyle bir şey oluyor mu bilmiyorum ?,photoshop ya da başka programlarda) sonra bunları hdr yapan programdan geçirsem olurmu acaba !? Hem aynı resmi titretmeyerek net görüntü,hemde ekstradan 2 tane foto çekmekten kurtulurum... Böyle bir şey mümkün mü? Yoksa çok saçma bi soru mu oldu eğer saçma olduysa kusuruma bakmayın,cahilliğime verin !! (3 defa pozlayarak yapıyorum genelde)

#Nikon_s7c' tarafından 03.04.2008 18:00:05 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 3 Nisan 2008, 17:55 - İp: 88.***.**0.43
tahiry99
tahiry99 (üye)
İstanbul / Amatör

Evet,söylediğiniz şey yapılıyor adına da tek kareden hdr deniyor zaten

Tarih: 3 Nisan 2008, 18:58 - İp: 88.***.**2.128
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Sevgili hocam elbette bunu yapabilirsiniz..Ancak pozlama sürenizi ayarlarken kontrast ve keskinlik gibi kayıpları da düzeltmeniz gerek.

Artı üretmiş olduğunuz bu fotolardan yaptığınız hdr de ne yazık ki 3 ve hele hele de 5 fotoğrafla yapılan Hdr ye göre hiç iyi olmuyor..Bunu deneyebilirsiniz

Ama aynı fotoğraf dediğiniz RAW fomatlı ise yukarıda söylediklerimin pek azı geçerli

Tarih: 3 Nisan 2008, 19:27 - İp: 212.***.**2.186
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

tek kareden bunu yapabilirsiniz..
psde levels sekmesini acın.
orta tonlarla oynayın.
sanırım siyaha dogru 0.5cekersenız +1 beyaza dogru 0.25 cekerseniz -1 ev oluyor..
bu sekilde fotografları ayarlayıp uc farklı sekilde kaydettikten sonra hdr yapabilirsiniz.
ancak noise normalden fazla olacaktır,ozellikle koyu alanlarda.
ve uygulamada asırıya kactıgınızda renk ve piksellerde bozulma yuksek olacaktır..
galerimdeki bayburt klesi fotografını once panaromik sekilde birleştrip ardından sızın dediginiz yontemle uc fotograf haline getirip hdr uyguladım..
ısık kosulları iyi oldugu için cok goze batan bir hatası yok sanırım..

Tarih: 3 Nisan 2008, 21:01 - İp: 88.***.**9.52
alikatip
alikatip (üye)
Ankara / Amatör

raw formatta fotoğrafınızı çekerek yapabiliriniz elbette,+2 ve -2 ev kadar sorunsuz olacaktır,elbette ışık,asa v.s. koşullara göre bu durum değişir.Asla saçma sapan bir soru değil ayrıca.Ama tavsiyem diğer arkadaşlar gibi raw formatı kullanmanız...

Tarih: 4 Nisan 2008, 00:24 - İp: 81.***.**3.105
nikon_s7c
nikon_s7c (üye)
İstanbul / Meraklı

Makinam raw formatında kaydetimyor. Jpgden rawa döndürüpde denesem fotoda kalite kaybı yaşarmıyım !? (böyle bişi olmaz galiba) Ya da böyle bir şey mümkün mü?

Tarih: 9 Nisan 2008, 12:27 - İp: 88.***.**0.43
hata
hata (üye)
Ankara / Meraklı

Herhangi bir formatı raw'a çevirirseniz kalite kaybı olur ve o fotodan da HDR olmaz olsada birşeye benzemez. makinanız raw çekmiyorsa o zaman diğer tekniği uygulayarak makinenizi sabitleyip değişik değerlerle en az 3 foto çekip bunlardan hdr yapacaksınız.

Tarih: 10 Nisan 2008, 12:31 - İp: 88.***.**9.143
makara
makara (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

ben jpeg resimlerde denedim photoshop ile
hiçbişeye benzemedi

Tarih: 11 Nisan 2008, 01:22 - İp: 78.***.**9.41
  • 1