ozankey
ozankey (üye)
İstanbul / Amatör

Habersiz Çekim Yapmak.

Merhabalar,
2 aydır fotoğrafçılıkla uğraşıyorum. Spontan portre çekimleri yapmak istiyorum; fakat insanların haberi olmadan çekim yapmaktan çekiniyorum. Yanlış anlaşılmasından korkuyorum.
Acaba bu çekimler etik midir? Siz bu tip çekimler yaparken hiç tepki aldınız mı? Hiç "Sen beni mi çektin, çıkar çabuk o filmi bacaksız!" diyen biriyle karşılaştınız mı? Bu çekimleri yaparken nasıl davranmak gerekir?
İlgilenirseniz sevinirim.
Saygılar.

Tarih: 29 Haziran 2006, 11:33 - İp: 88.***.**9.159
turkeyfoto
turkeyfoto (üye)
Kocaeli / Firma

benım yazdıgım ısın espırısı fakat rahatsız olurum, ızın vermıyecegım kesın bırsey, ceken adama darbe uygulamam ( yuzume bakıp ılle bana darbe uygula dergıbı ımada bulunursa durum degısır )

Tarih: 14 Eylül 2006, 13:30 - İp: 88.***.**3.127
girayersoy
girayersoy (üye)
İstanbul / Amatör

Bende bu konuda çook tereddüt ettim. Hatta çoksayıda güzelim fotoğraftan oldum ve bir tanesini bile çekemedim. Çünkü kendi fotoğrafımın çekilmesinden nefret ederim resmedilmeyi değilde resmetmeyi severim. Herneyse ama uygun olduğu taktirde kimse bu konuda aşırı tepki göstermez düşüncesindeyim.

Tarih: 17 Eylül 2006, 01:32 - İp: 85.***.**0.228
volknakgül
volknakgül (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı

çOK saglam dayaklardan kaçmış ve makınamın gövdesi ile flaş birleşiminin çok kırılıdıgına şahit olmuşumdur! Bence bir kere başlarsan hep çekersin! Korkma çek derim ben adam piskopatsa da birton yalan var söyleyemıyorsan kaç.. 3sene gazetecilik yapmış biri olarak

Tarih: 17 Eylül 2006, 11:42 - İp: 85.***.**5.33
piyanisteto
piyanisteto (üye)
Sakarya / Amatör

onayı alınmadan başkalarının resimlerini internette yayımlamak, özel alan ihlali yapmak veya özel alanda izin alıp(buraya kadar sorun yok) çektiğiniz fotoğraf(lar)ı üçüncü şahışlara erişebilir hale getirmek suçtur ve 1 yıla varan hapis veya para cezasına çarptılır. fotoğraf yasağına uymadığınız takdirde makinenize veya hafıza kartınıza el konulamaz. eğer şiddet gibi olaylara maruz kalırsanız veya makineniz elinizden alınmak istenirse sizin de dava açma hakkınız doğar. doğada veya kamusal alanlarda fotoğraf çekmek serbesttir. müzeler veya konserler gibi binalarda sahibin veya düzenleyicinin izni gerekir.

tabi siz bütün bu yasakları çiğnediğiniz an cezaya çarptırılma gibi bişi yok muhattab olduğunuz kişinin sizi dava etmesi gerekiyor. zaten Türkiye'deyseniz gönül rahatlığıyla fotoğraf çekebilirsiniz

Tarih: 17 Eylül 2006, 15:35 - İp: 88.***.**1.137
uralbey
uralbey (üye)
Ankara / Amatör

Kendinden emin bir şekilde bu işi sanat için yapıyormuşçasına davranırsan pek bi sıkıntı olmaz

Tarih: 19 Eylül 2006, 13:31 - İp: 81.***.**7.100
nurrr
nurrr (üye)
Bursa / Reklam Fotoğrafçısı

ben ilk zamanlar izin almadan yapıyordum sonradan bu durum değişti hiç izin almıyorum artık usulca yaklaşıp çekiyorum bazen farkediliyorum ama ama işimi ciddi bi suratla yaptığım için midir bilmem ya fotografı çektikten sonram ya muhabbet koyulaşıyor yada ben yokmuşum gibi davranıyorlar çok nadir ''ne çekiyorsun sabahın köründe sen çekesin diye gelmiştim ben'' diyen teyzelerde oluyor ama bunlar fotografcı arkadaşlarımı anlattı hoş hatıralar oluyor. bence izin alma pozunu değiştirir kavga etmese de ya pozunu değiştirir ya yerini yok yere fotografı çekemezsin

Tarih: 20 Eylül 2006, 17:51 - İp: 88.***.**0.216
orbb
orbb (üye)
Ankara / Amatör

hep dışarda resim çekmek istiyodum bende insanın hallerini günün her saati turkeyfotoya kadar karasız kaldım hatta çıkıp bir kere denemye bile karar verdim de onuda okuyunca tamamen vazgeçtim :D artık doğa fotoğrafçısı olcam :D bide özel günlerde güzel fotoğraflar için yaşarım eşi dostu çekerim :D

Tarih: 9 Nisan 2007, 03:13 - İp: 81.***.**2.26