Fotoğrafçılık Forumları
Fulu Foroğraf Ve Makina Ayarları Yardım
slm herkese mrb yeni almış olduğum finepix s3200 fotoğraf makinasınd fulu fotoğraf çekmek istiyrum ama bir türlü başaramadım birde bazı fotoğraflarda öndeki obje renkli arkadaki renksiz bu makina özelliğimi yoksa bilgsayardamı yapılıyo birde finepix s 3200 hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim
flu dankastın makro cekim ise makro lens lazım ozaman güzel oluyor ikinci soruda ise yanlış hatırlamıyorsam bi makinada böyle bi özellik vardı ama bir çoğu hatta sanırım tamamı ps ile yapılıyor..
flu yapmak istiyorum dediğin sanırım alan derinliğini arttırmak onun için diyaframı açman gerekiyor yani f değerini küçültmen gerekiyor. Diğer şey ise sadece D5100 de var diğer makinelerde çekilen fotoğraflar sonradan düzeltiliyor
çok teşekkür ederim.. fulu dan kastım, öndeki objenin net arkatarafın bulanık çıkması
bahsettiğin makro cekim ..arkası bulanık öndeki nesne net..lens şart gibi yada bunun için yeteri kadar paran yoksa uzatma tüpleri falan var çok prof. olmasada yinede tatmin ediyor.muş...
makro lense gerek yok f değerinin küçülmesi yeter sadece makro lensler alan derinliği yaratmaz. Ayrıca s3200 ün lensi değişmiyor diye biliyorum. Bu yüzden lens gibi şeyleri düşünemeyiz. Ayrıca 105mm makro lensin f değeri 2.8 iken 50 mm f 1.4 veya f 1.8 gibi değerli bir lens alınabilir fiyat olarak da makro lensten çok çok daha ucuzdur.
anladım teşekkür ederim... bir sorum daha olacak acaba fixnepix s 3200 hakkında bilgisi olan varmı SP P S A M C SRAUTO nasıl ve hangi resimlerde hangisini kullanacağım hakkında bilgi alabilir miyim
burdan yazmakla olmaz bence kullanım klavuzunu oku elince makinenle birlikte. ordaki yönlendirmelri yap. fotoğrafçılıök açısından da geliştirecektir sizi.
ön tarafın net olup arka fonun fulu olmasını arkadaşların dediklerinin yanında netleme kilidi ile de yapabilirsiniz. net çıkmasını istediğiniz objeyi deklanşöre yarım basarak ona netleyin, elinizi kaldırmadan, kadrajı başka tarafa çevirebilirsiniz..sonra gene elinizi kaldırmadan tam basın ve fotonuzu çekin. bol fotoğraflı günler...
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
-
Üretimi Devam Eden Minilab Baskı Makinası Var Mı.
08 Oca. 2025, 00:43 cnyt34
288525 Oca. 2025, 19:03
cnyt34 -
-
İzmirde Fotoğraf Makinası Tamiri
04 Ağu. 2008, 21:03 tanyeri
112994711 Ağu. 2024, 16:36
medicuscurat -
-
Bu Fotoğraf Makinası Ne Kadar Eder
07 Nis. 2022, 17:55 alper3866
0512107 Nis. 2022, 17:55