belnak
belnak (üye)
Malatya / Meraklı

D3100 Çekim Sorunu

arkadaşlar iyi günler. yaklaşık 2 aydır nikon d3100 kullanıyorum. ancak makine ile ilgili problemlerim var. lensim auto focus özellikli. ancak netleme modunu af-s seçtiğim zaman çekim yapamıyorum çoğu durumda. ilginç bir sorun esasında. mesela odadaki bir nesneyi çekiyor ama aynı modda aynı ayarlarla hemen pencereden dışarıyı çekmek istiyorum objektif netlemeyi yapıyor ancak deklanşör donuyor. yani basmama rağmen çekim yapmıyor. bazen ae-l/ af-l yazan düğmeye dokunduğumda çekiyor ama çoğu zaman onu da yapmıyor.menü tuşuna basıp düğmeler kısmından yalnızca ae kilidi yalnızca af kilidi gibi seçeneklerin hepsini seçerek tüm kombinasyonları denedim ancak gene de başarılı olamadım. pek sanmıyorum ama acaba makinede mi sıkıntı var. yardımcı olursanız çok sevinirim.

not: internette bayağı araştırdım ama bişey bulamadım ondan başlık açmak zorunda kaldım, hazırcılık gibi bir niyetim yok yani. şimdiden teşekkürler.

Tarih: 9 Ocak 2012, 19:59 - İp: 78.***.**9.203
dejawuls
dejawuls (üye)
İzmir / Amatör

Aynı makinadan bende de var öncelikle objektifin ne merak ettim buna benzer bi olayda bende meydana geliyor şimdi bende nikon 55-200 lensimle uzak çekimler yapabilirken yakın çekimlerde deklanşöre defalarca basmama rağmen çekim yapmıyor acaba senin sorununda buna benzer bişey olabilirmi.

 

Tarih: 11 Ocak 2012, 23:44 - İp: 95.***.**1.86
belnak
belnak (üye)
Malatya / Meraklı

hocam lens 55-200 vr ve 18-55 vr var. ikisinde de aynı sıkıntı oluyor. lcd'ye alırsam hiçbir zaman sıkıntı yok istediğim çekim yapıyorum ancak vizörden çekmeye çalışınca imkansız, olmuyor. odanın içinde bir yere çevirince oluyor, farklı bir yere çevirince olmuyor. alamadım gitti.

 

Tarih: 12 Ocak 2012, 10:44 - İp: 78.***.**1.6
  • 1