xxboreasxx
xxboreasxx (üye)
İzmir / Amatör

Çekimlerim Yorumlarınızı Bekliyorum


Selam arkadaşlar kendi albümümü paylaşmak istiyorum. Dijital makinem var çok eski bir casio exilim modeli. Daha yolun başındayım değerlendirmelerinizi bekliyorum. Fotoğraf sayısı fazla olduğu için link vermek durumundayım uğraştırdığım için şimdiden kusura bakmayın.

Fotoğraf Galeri

Tarih: 18 Ağustos 2014, 06:48 - İp: 81.***.**3.60
tunaozkurt
tunaozkurt (üye)
İstanbul / Amatör

Fotoğraflarınızın bazıları güzel, bazıları değersiz. Değersizden kastım; fotoğraflarınızın bir dili, bir hikayesi, veya bir olayı, bir duyguyu anlatması gerekir. Bazı fotoğraflarınızda bunlar mevcut. Ancak daha çok yol almanız gerekiyor tabi ki. Size önerim bol bol fotoğraf izleyin. İzlediğiniz fotoğrafları yorumlayın. Ben olsam şöyle yapardım deyin. Fotoğraflarınızı çekmeden önce ben bu fotoğrafı niçin çekiyorum diye sorun kendinize. Çekmiş olmak için çekmeyin. Çektiğiniz fotoğrafların bir değeri olsun. Bu değeri, fotoğrafa siz katacaksınız. Yolunuz çok uzun başarılar dilerim..

www.kameramdanyansiyanlar.com

 

Tarih: 18 Ağustos 2014, 16:49 - İp: 85.***.**1.66
xxboreasxx
xxboreasxx (üye)
İzmir / Amatör

Teşekkür ederim değerlendirmeleriniz için

 

Tarih: 18 Ağustos 2014, 17:09 - İp: 81.***.**1.104
turntablism
turntablism (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Selamlar, bende sizin konunuz gibi bir konu acmistim am ahic cevap gelmedi, ama ben sizin konunuza yazmak issterim.
Oncelikle fotograflariniza goz attim , aralarinda basarili olanlari var.

Bu iste gelismenin yontemi kendinizi elestirmeniz. "Basardim"dediginiz noktayi iyi belirleyin, mesela sokakta bir kedi gordunuz ve onu cektiniz, bu fotograf gorulmeye deger mi, izleiciye birsey katar mi gibi sorular sorun kendinize. En onemli soruda su, bu fotograf benim ic dunyamdan birseyler yansitirmi izliyene? Teknik olarak iyi cekilmis (odakli ve iyi pozlanmis) fotograflari basarili fotograf olarak gormeyin. Oyle olsa her robot kamera iyi bir fotografci olurdu. Fotografta makinanin performansi disinda sizin kattiginiz birsey olmali ki bu isi yapmanizin bir anlami olsun. Sizi mutlu ediyor dielim fotograf cekmek , ozaman ne dcekerseniz cekin anlamli olur sizin icin. Ama yok ben fotograflari paylasmak istiyorum sadece kendime cekmiyorum derseniz ozaman dediklerimin uzerinde biraz dusunun. Basarilar..

 

Tarih: 26 Ağustos 2014, 11:09 - İp: 217.***.**3.225
  • 1