Fotoğrafçılık Forumları
Arkaplan Flu Alan Derinliği Yardım
fujifilm s200 exr makinam var.amatör bir kullanıcıyım . diyafram aralığı 2.8 ile f 8 arası. sorunum şu.konunun arkaplanını çekmek isterken arkaplanın flu çıkması için m.a.s modlarında gerekli ayarları yapıyorum.ama konum örneğin bir insan ve ben kafasına kadar yaklaşmadan arka plan flu olmuyor.yani ben insan çekimlerinde konumun tümünü kareye alıp arka planı flu yapmak istiyorum. ÖRNEĞİN A modunda yapmış olduğum en düşük değerli diyafram ayarına rağmen objemin içine tam yaklaşmadan arka planı öldüremiyorum. bunun sebebi ne olabilir. kullanma kılavuzlarını sonuna kadar okumuş ve idrak ettiğimi sanmış biri olarak acaba benim makinamın bundan öte çekim kaabiliyeti yok mu. ben A M S modlarında çektiğim arkaplanı zaten otomatik modda çekebiliyorum . değerli cevaplarınızı bekliyorum. tşk
Hiç denememiştim. Siz sorunca ben de merak ettim. Buna alan derinliğine müdahale demek abesle iştigal olur ama programla şöyle birşey yapılabiliyor. Fotoğrafın istediğiniz bölümünü seçip "Blur" efekti verebiliyorsunuz. Yukarıdaki ikinci fotoğraf kompakt makineyle çekilen 1. fotoğrafa blur efekti verilmiş hali. Problem şu ki mouse ile sınırları taşırmadan düzgün şekil çizmek çok zor. Gerçi ben çok özen göstermedim, biraz daha düzgün yapılabilir. Bu kadarı işinizi görüyorsa ne ala. Ama niyetiniz Slr almadan, program aracılığıyla Slr'nin yapabildiklerini yapmaksa unutun. Öyle bir şey mümkün olsa kim Slr alır ki?

#bitpire' tarafından 28.06.2010 17:20:25 tarihinde düzenlendi.
bitpire ornek olarak vermiş zaten, photoshopta bu sekil bir calısma yapılabilir, ----------
bitpire ornek olarak yapmıs zaman harcamadıgını dusunuyorum ancaaaaaaaak;
alan derinligi tek katmanlı bir durum degil, konu netken konu hızasındaki hersey nettir, konudan uzaklastıkca dahada flulasır.
mesela fotograftaki kadın netken altındaki taburede nettir, yanındaki torbada, olta cok az netlik kaybına ugrarken arkadaki yeşil tabure daha flu, taburenın otesindeki insanlar vs. cok daha flu olacaktır. aynı sekilde en onde duran taburede mesafeye gore bir netlige sahıp olacaktır.
makine degiştirme imkanı yoksa ve bu sekilde yapay bir flulastırma yapılacaksa cok dikkatli bir işlemden gecirmek gerek gercekligi korumak adına.
Uğraşınca birşeyler oluyor aslında. Mesela katman katman seçip farklı oranlarda flulaştırma yapmak mümküın. Böyle yapınca aşağıda görüldüğü gibi biraz daha alan derinliği görünümlü bir sonuç çıktı ortaya. Tabii, ne kadar uğraşsanız da gerçek optik ve fizik kurallarıyla ortaya çıkan doğallığı yakalamak mümkün değil. Öyle olsa, önceki mesajımda da dediğim gibi Slr'nin en önemli tercih sebeplerinden birisi ortadan kalkmış olurdu. Ama yine de bazı durumlarda çok işe yarayabilir bu yöntem. Hani hepimizin arşivinde vardır mutlaka, çok değer verdiğimiz bir fotoğrafta istenmeyen unsurlar girmiştir kadraja. Mesela bunları ayıklamak amacıyla uygulanabilir.
evet. proğram iyi kullanılırsa iyi bir şeyler çıkabilir.
#cumaliaksu30' tarafından 01.07.2010 23:12:34 tarihinde düzenlendi.
-maksimum zoom'a getirin. böylelikle odak uzaklığı artacak.
-en açık diyaframı kullanın, net alan derinliği daralacak.
-manuel focus kullanın ya da netlik noktasının net çıkmasını istediğiniz objenin üzerinde olduğuna emin olun.
geçmiş olsun.
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Fotoğrafçılar, Nft Pazarından Nasıl Faydalanabilir?
10 Kas. 2021, 00:28 miratcenk
0212010 Kas. 2021, 00:29
miratcenk -
Word'de Sayfa Rengini Değiştirme, Word Arkaplan Re
22 May. 2021, 15:59 prodersler
0211022 May. 2021, 16:00
prodersler -
Arsa Ada Parsel Sorgu Alan Hesaplama Nasıl Yapılır
12 May. 2021, 11:43 prodersler
0199312 May. 2021, 11:44
prodersler -
-